zales247 Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Witam wszystkich, jestem nowy na forum. Trafiłem tutaj, ponieważ chcę się dopytać Was, ekspertów jaki model broni byście mogli mi polecić. Od dłuższego czasu śledzę wszystkie sklepy ASG, te z firmówkami i te z Chinolami, jest tego MASA. Przez co mam problem z wyborem dobrej broni. Oglądam forum i poszukuje odpowiedzi, niestety ... z marnym skutkiem. Do rzeczy: Posiadam 3 tyś zł na start. Wiadomo, nie chcę wydawać całości na replikę bo jest wiele innych rzeczy w które trzeba się wyposażyć. Głównie chodzi mi o to żeby replika oddawała jak najlepszy klimat (chodzi tutaj o broń drewno-metal, broń z II wojny itp). Napęd tylko i wyłącznie sprężynowy i o ile to możliwe brak potrzeby tuningu ( no nie wliczając w to lufy precyzyjnej, gumki hop-upa ). Oczywiście nie naganny zasięg to podstawa, oraz wystarczająca moc. Z góry zapowiadam że jeśli ma ktoś chęć napisać, żeby nie zaczynać ASG od bycia snajperem itp. to niech lepiej po prostu nic nie pisze. Tylko odpowiedzi związane z tematem. Chciałbym prosić osoby które miały doświadczenie z jakąś repliką o parametrach podanych, podobnych do tych wyżej, o wypowiedzenie się, oraz podanie modelu tej że repliki. Pozdrawiam Hubert Link to post Share on other sites
Ombre Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 (edited) A nie myślałeś nad snajperkami gazowymi? Też fajna sprawa, regulacja ciśnienia gazu (fps), b.duża moc itp. Edited January 17, 2013 by Ombre Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 (edited) Nie istnieje taka replika ale jak masz 3000zł to już możesz montować fajny sprzęt na bazie VSR. Kupujesz sobie VSR pro-sniper, lufę promyka 430mm, spust LL bądź od Bart_a, gumkę ACTION, cylinder set cały Bup od PDI i sprężynkę m150 guarderka. Składasz to solidnie i jazda. Potem wedle uznania jakieś tłumiki, lunety, sruty tuty. Ty Ombre ślepy jesteś? "Napęd tylko i wyłącznie sprężynowy" Edited January 17, 2013 by dexterkrak Link to post Share on other sites
zales247 Posted January 17, 2013 Author Report Share Posted January 17, 2013 Ombre: tylko sprężyna, nie chce bawić się w gaziaki, a wcale nie przeczę że nie jest to dobra sprawa. :) Dexter: Nie chcę nic składać, wolałbym coś seryjnego przy czym ew. mógłbym wymienić lufę, gumkę.. Co do mocy też nie musi być nie wiadomo jak zabójcza ( mówię tutaj 600fps + ), wystarczy w przedziale 350-450( ew. 500). Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 To chcesz snajperkę czy nie chcesz? Jak chcesz snajperkę to bez składania nic nie zdziałasz, żadnym sprzętem. A jak chcesz po prostu czterotakt... to przy 350fpsach zyczę miłej zabawy. Link to post Share on other sites
Dziećka Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Jak czterotakt i druga wojna to niestety tylko gaziaki :P Link to post Share on other sites
zales247 Posted January 17, 2013 Author Report Share Posted January 17, 2013 Może trochę was to uświadomi dlaczego chce taką broń, z taką mocą. U mnie w mieście jest na prawdę znikoma grupka ludzi którzy chodzą na strzelanki nie są to jakieś profesjonalne akcje, ochrona Vipa, przejęcie budynku etc. Po prostu dobra zabawa. I gdyby na tym miał się zatrzymać to pewnie wolałbym kupić Chinola, ale ta broń nie będzie służyć tylko do strzelanek, również mam zamiar strzelać typowo sportowo do tarczy,a na akcjach bardziej robić klimat ( obserwacja, wczucie się w rolę ) niż sam fakt strzelania. Rozumiecie :)? Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Tzn wczuwać się możesz z czymkolwiek. Ale jak chcesz strzelać do innych z czegoś co wali jedną kulkę i trzeba to przeładować to 350fps będzie... Ciężkie. Nie ma czegoś takiego jak pół snajperka czy ćwierć snajperka. Albo jest snajperka albo nie jest. Wszystko pomiędzy jest tylko irytującym karabinem z niskim rofem. Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Jest parasnajperka, ale juz niestety ekektryk - G&G M14 Veteran przerobione na M21 Link to post Share on other sites
zales247 Posted January 17, 2013 Author Report Share Posted January 17, 2013 Pomimo iż odskakuję w 99% od parametrów jakie podałem. Co sądzicie o tej broni: http://www.taiwangun.com/product/show/17461.html Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Jest ladna, ale i tak kreujac snajperke potrzebujesz wlozyc w jej tuning ;) Link to post Share on other sites
filip4822 Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 A co powiesz o SVD ? Duża moc na stocku, łatwy montaż lepszych częsci. Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Pic na wodę, fotomontaż. Nie warto za takie pieniądze. @dr Ziolo, a co to jest parasnajperka? M14 G&G może spokojnie robić za normalną snajpę po odpowiednim tuningu. @filip, SWD jakie jest każdy widzi. Autor raczej nie należy do miłośników dłubania w replikach. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 To od krakmana- chiński gun na chińskich częściach za markowe piniondze. SWD- hahahah. Nie żartujmy :D. M14 to parasnajperka? M14 to szturmówka. Jak se stunningujesz to będzie snajperka. A gdzie jest "para"? Link to post Share on other sites
zales247 Posted January 17, 2013 Author Report Share Posted January 17, 2013 Panowie już zaczynacie się kłócić kto co i ile wie o danej replice. Każdy ma swoje zdanie, dla jednego M14 bedzie snajperką, a dla drugiego szturmówką. Proszę o odpowiedzi zgodne z tematem. :) Link to post Share on other sites
yakuz Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 zales sprawdź pw :) Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Mylisz sie panie kulego. Ponieważ stockowe m14 nie jest snajperką choćby skały defekowały. Podobnie z mp5k zrobisz snajperkę jak będziesz chciał. Wszystko dlatego, że to jest airsoft. Swoje zdanie można mieć, nikt nikomu nie broni. Ale twierdzenie, że wygląd repliki robi z niej snajperkę to brednia. Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 @dr Ziolo, a co to jest parasnajperka? M14 G&G może spokojnie robić za normalną snajpę po odpowiednim tuningu. Pędzę z wyjaśnianiem. Parasnajperka to taki potwór, który ma trochę mniejszą lub podobną moc niż większość snajperek (ok. 600FPS) przy zachowaniu trybu FULL AUTO :) Link to post Share on other sites
Mateusz109 Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Heh , najzabawniejsze jest to , że ze snajperką 350 fps będziesz tylko pozował. Bawie się w to 7 lat a mam 16 i żadko snajper u nas ze snajperką 450 fps dawał rade a ty chcesz 350-400 fps.Radze ci tak http://www.taiwangun.com/karabiny-snajperskie/mb-01-black.html http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/zestawy-cylindra-inne/wzmocniony-zestaw-na-550-fps-do-mb01-mb05-mb06-i-mb08-p-j.html http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/dwojnogi/dwojnog-do-karabinow-snajperskich-p-j_4.html http://allegro.pl/luneta-celownik-3-9x50e-montaz-gratis-wroclaw-i2931262483.html Ja mam taki zestawik i jest bardzo fajny się dobrze sprawdza . Może nie jest jakiś drewniany i jakieś inne ale też daje rade. pozdr z czewy Link to post Share on other sites
sebenicz Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 @mateusz109 cze cze cze, chcesz powiedzieć że strzelasz się od 9 roku życia? pozostawię bez komentarza zales, wybierasz sobie karabin z gunfire, np. http://gunfire.pl/product-pol-1152190150-Replika-karabinu-KAR98K.html i jeszcze mailowo pogadaj z gośćmi z gunfire może zaproponowali by ci tuning ty byś im dopłacił i bez grzebania masz coś na twe wymogi (sprężyna, precka, doszczelnienie itp.) Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 dr Ziolo - można wiedzieć skąd bierzesz swoje "teorie"? zales247 - To dział dla początkujących więc nie traktuj zamieszczanych tutaj informacji za pewniaki. Często zdarza się tak ,że głos zabierają osoby które nie mają bladego pojęcia o przedmiocie dyskusji. Zwracaj uwagę na staż użytkownika na forum. Najrozsądniejszą opcją jest sprawdzenie tematów w tym dziale http://forum.wmasg.p...opisy-i-tuning/ i wybór repliki i zestawu tuningowego. Jeżeli nie masz chęci/czasu kup VSR. Link to post Share on other sites
musashi Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 (edited) Fps'y fps'om nie równe . Porównajcie zasięg z 500 fps vsr tm z chociażby 620 fps Swd od A&K . Replika snajperska powinna mieć chociaż 90 m zasięgu skutecznego . Edit Klimatycznie by wyglądała Vsr w drewnie Coś ala M40/m700 . Edited January 17, 2013 by musashi Link to post Share on other sites
Dziećka Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 zales, wybierasz sobie karabin z gunfire, np. http://gunfire.pl/pr...inu-KAR98K.html i jeszcze mailowo pogadaj z gośćmi z gunfire może zaproponowali by ci tuning ty byś im dopłacił i bez grzebania masz coś na twe wymogi (sprężyna, precka, doszczelnienie itp.) Tak, tego Kara sobie świetnie stuningujesz :D Link to post Share on other sites
zales247 Posted January 17, 2013 Author Report Share Posted January 17, 2013 Dzięki wielkie wszystkim za pomoc. Musze się przespać z tym wszystkim, bo na prawdę maaaaasa pomysłów mi uderzyła przez was do głowy. :) Pozdrawiam ! Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 dr Ziolo - można wiedzieć skąd bierzesz swoje "teorie"? http://forum.wmasg.pl/topic/14436-oficjalny-m14-gg/page__st__80 Tu nikt mnie nie poprawial, wczeniej tez czytalem w innych watkach o "parasnajperkach" i otrzymywalem PW. Ale skoro cos takiego jak "parasnajperka" nie istnieje to bardzo przepraszam i dziekujeza sprostowanie mnie. :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts