Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Broń dla Snajpera w dobrym klimacie

Recommended Posts

Witam wszystkich, jestem nowy na forum.

Trafiłem tutaj, ponieważ chcę się dopytać Was, ekspertów jaki model broni byście mogli mi polecić.

Od dłuższego czasu śledzę wszystkie sklepy ASG, te z firmówkami i te z Chinolami, jest tego MASA.

Przez co mam problem z wyborem dobrej broni.

Oglądam forum i poszukuje odpowiedzi, niestety ... z marnym skutkiem.

Do rzeczy:

Posiadam 3 tyś zł na start. Wiadomo, nie chcę wydawać całości na replikę bo jest wiele innych rzeczy w które trzeba się wyposażyć. Głównie chodzi mi o to żeby replika oddawała jak najlepszy klimat (chodzi tutaj o broń drewno-metal, broń z II wojny itp). Napęd tylko i wyłącznie sprężynowy i o ile to możliwe brak potrzeby tuningu ( no nie wliczając w to lufy precyzyjnej, gumki hop-upa ). Oczywiście nie naganny zasięg to podstawa, oraz wystarczająca moc.

Z góry zapowiadam że jeśli ma ktoś chęć napisać, żeby nie zaczynać ASG od bycia snajperem itp. to niech lepiej po prostu nic nie pisze. Tylko odpowiedzi związane z tematem.

Chciałbym prosić osoby które miały doświadczenie z jakąś repliką o parametrach podanych, podobnych do tych wyżej, o wypowiedzenie się, oraz podanie modelu tej że repliki.

Pozdrawiam Hubert

Nie istnieje taka replika ale jak masz 3000zł to już możesz montować fajny sprzęt na bazie VSR. Kupujesz sobie VSR pro-sniper, lufę promyka 430mm, spust LL bądź od Bart_a, gumkę ACTION, cylinder set cały Bup od PDI i sprężynkę m150 guarderka. Składasz to solidnie i jazda. Potem wedle uznania jakieś tłumiki, lunety, sruty tuty.

Ty Ombre ślepy jesteś?

"Napęd tylko i wyłącznie sprężynowy"

Edited by dexterkrak

Ombre:

tylko sprężyna, nie chce bawić się w gaziaki, a wcale nie przeczę że nie jest to dobra sprawa. :)

Dexter:

Nie chcę nic składać, wolałbym coś seryjnego przy czym ew. mógłbym wymienić lufę, gumkę..

Co do mocy też nie musi być nie wiadomo jak zabójcza ( mówię tutaj 600fps + ), wystarczy w przedziale 350-450( ew. 500).

Może trochę was to uświadomi dlaczego chce taką broń, z taką mocą. U mnie w mieście jest na prawdę znikoma grupka ludzi którzy chodzą na strzelanki nie są to jakieś profesjonalne akcje, ochrona Vipa, przejęcie budynku etc. Po prostu dobra zabawa. I gdyby na tym miał się zatrzymać to pewnie wolałbym kupić Chinola, ale ta broń nie będzie służyć tylko do strzelanek, również mam zamiar strzelać typowo sportowo do tarczy,a na akcjach bardziej robić klimat ( obserwacja, wczucie się w rolę ) niż sam fakt strzelania. Rozumiecie :)?

Tzn wczuwać się możesz z czymkolwiek. Ale jak chcesz strzelać do innych z czegoś co wali jedną kulkę i trzeba to przeładować to 350fps będzie... Ciężkie. Nie ma czegoś takiego jak pół snajperka czy ćwierć snajperka. Albo jest snajperka albo nie jest. Wszystko pomiędzy jest tylko irytującym karabinem z niskim rofem.

Pic na wodę, fotomontaż. Nie warto za takie pieniądze.

@dr Ziolo, a co to jest parasnajperka? M14 G&G może spokojnie robić za normalną snajpę po odpowiednim tuningu.

@filip, SWD jakie jest każdy widzi. Autor raczej nie należy do miłośników dłubania w replikach.

Mylisz sie panie kulego. Ponieważ stockowe m14 nie jest snajperką choćby skały defekowały. Podobnie z mp5k zrobisz snajperkę jak będziesz chciał. Wszystko dlatego, że to jest airsoft. Swoje zdanie można mieć, nikt nikomu nie broni. Ale twierdzenie, że wygląd repliki robi z niej snajperkę to brednia.

@dr Ziolo, a co to jest parasnajperka? M14 G&G może spokojnie robić za normalną snajpę po odpowiednim tuningu.

Pędzę z wyjaśnianiem. Parasnajperka to taki potwór, który ma trochę mniejszą lub podobną moc niż większość snajperek (ok. 600FPS) przy zachowaniu trybu FULL AUTO :)

Heh , najzabawniejsze jest to , że ze snajperką 350 fps będziesz tylko pozował. Bawie się w to 7 lat a mam 16 i żadko snajper u nas ze snajperką 450 fps dawał rade a ty chcesz 350-400 fps.Radze ci tak

http://www.taiwangun.com/karabiny-snajperskie/mb-01-black.html

http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/zestawy-cylindra-inne/wzmocniony-zestaw-na-550-fps-do-mb01-mb05-mb06-i-mb08-p-j.html

http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/dwojnogi/dwojnog-do-karabinow-snajperskich-p-j_4.html

http://allegro.pl/luneta-celownik-3-9x50e-montaz-gratis-wroclaw-i2931262483.html

Ja mam taki zestawik i jest bardzo fajny się dobrze sprawdza . Może nie jest jakiś drewniany i jakieś inne ale też daje rade.

pozdr z czewy

@mateusz109

cze cze cze, chcesz powiedzieć że strzelasz się od 9 roku życia? pozostawię bez komentarza

zales, wybierasz sobie karabin z gunfire, np.

http://gunfire.pl/product-pol-1152190150-Replika-karabinu-KAR98K.html

i jeszcze mailowo pogadaj z gośćmi z gunfire może zaproponowali by ci tuning ty byś im dopłacił i bez grzebania masz coś na twe wymogi (sprężyna, precka, doszczelnienie itp.)

dr Ziolo - można wiedzieć skąd bierzesz swoje "teorie"?

zales247 - To dział dla początkujących więc nie traktuj zamieszczanych tutaj informacji za pewniaki. Często zdarza się tak ,że głos zabierają osoby które nie mają bladego pojęcia o przedmiocie dyskusji. Zwracaj uwagę na staż użytkownika na forum.

Najrozsądniejszą opcją jest sprawdzenie tematów w tym dziale http://forum.wmasg.p...opisy-i-tuning/ i wybór repliki i zestawu tuningowego. Jeżeli nie masz chęci/czasu kup VSR.

Fps'y fps'om nie równe . Porównajcie zasięg z 500 fps vsr tm z chociażby 620 fps Swd od A&K . Replika snajperska powinna mieć chociaż 90 m zasięgu skutecznego .

Edit

Klimatycznie by wyglądała Vsr w drewnie Coś ala M40/m700 .

Edited by musashi
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...