Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M-ki [DragonCustoms]

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Luki, daj mi znać jak się będziesz z PSA wybierał na strzelanie, weź co chcesz założyć, i możemy przypasować do mojego dragona. Prowadnica kolby na 99% wejdzie, a co do lufy zewnętrznej, to wygląda na zwykłą trzyczęściową, jedyne co to delta ringa nie mogę za cholerę ruszyć ;p

Na początek? Nie sądzę. Jak widać po opiniach wyżej trzeba w niej trochę pogrzebać, żeby jako tako strzelała, więc wątpię, żeby laik się chciał w to bawić. Początkujący powinien kupić coś sprawdzonego, w miarę bezobsługowego. Ta replika raczej dla majsterkowiczów.

Miałem chwile czasu to powymieniałem to i owo.

Wymieniłem kable na niskooporowe, zębatkę środkową i tłokową (dragony padły przy m110 shs, czyli wygląd mnie zmylił - chyba, że problem siedział po stronie tłoka shs, który też wsadziłem) oraz silnik na zwykły JG. Szybkostrzelność podskoczyła chyba o połowę, przynajmniej ucho to tak słyszy. Z obliczeń wynika, że daje 14 kulek w sekundę na baterii z zestawu, czyli nie ma tragedii - tragedia była wcześniej.

http://www.youtube.com/watch?v=1ZGa9iYtAK0

W planach nie mam już nic zmieniać, włożę tylko Li-po 11.1 i jeżeli coś rozdupczy to będę dopiero wtedy wymieniać :D

• 1 year later...

Ogólnie tak. Replika naprawdę fajnie wykonana. Spasowanie poszczególnych elementów rewelacyjne. Jedynie kolba lubi się trochę pomachać, ale to normalne. Strzela tez całkiem nieźle. Mam ją od pół roku, a konkretnie model dg02b. Jedyne co trzeba zakupić od razu z repliką to lepsza komora i gumka Hop-up. Co to komory to dobrym wyborem będzie komora element z tworzywa, którą znajdziesz za około 40zł. Co do gumki polecam zieloną gumkę G&G. I to tak naprawdę wszystko co możesz wymienić jeżeli twój portfel jest nieco mniejszy, a nie będziesz tego żałował. Replika po wymianie tych dwóch rzeczy strzela o wiele lepiej.