Szelma1981 Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 (edited) www.gpairsoft-uk.com Szukałem na portalu informacji o sklepie ale nie znalazłem nic. Sklep sprawia wrażenie fabrycznego, posiadają jedynie asortyment G&P. Ceny typowo Chińskie, koszty wysyłki również. O sobie piszą że są sklepem Brytyjskim z magazynem w Chinach. Deklarują dostawę w 10 dni roboczych od zamówienia. Postanowiłem zostać dla was królikiem doświadczalnym i dokonałem u nich zakupów w dniu dzisiejszym. Na pierwszy ogień poszło body Dieamaco D8 i kilka drobiazgów. Będę na bieżąco informował o statusie wysyłki. 1. 2013-01-24 17:26:34 - Payment accepted Stay Frosty :) Edited January 24, 2013 by Cervantez Quote Link to post Share on other sites
q2spooky Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Ryzyk fizyk analityk :D Quote Link to post Share on other sites
Leebre Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 jak wszystko będzie ok to i ja się skusze :P dobre ceny mają Quote Link to post Share on other sites
CHEMIK_1985 Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Czekam na wiecej info Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Czy ja dobrze widzę, że to są ceny z podatkiem? Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted January 25, 2013 Author Report Share Posted January 25, 2013 Tak jest napisane, cokolwiek to znaczy... W sumie się nad tym wcześniej nie zastanowiłem, bo w zasadzie podatek mógłby być zawarty w cenie gdyby magazyn sklepu znajdował się na obszarze celnym Wielkiej Brytanii. Ze strony sklepu na razie cisza... Znalazłem ich na Facebooku, za wielu komentarzy tam nie ma. Zaczynam mieć złe przeczucie :icon_idea: Napisałem do G&P czy współpracują z tym sklepem - może od tego powinienem był zacząć. Czekam do poniedziałku spokojnie. Ogólnie to jestem spokojny gdyż kupujący przez PayPal, są chronieni na wypadek oszustwa. Tyle że to pewnie trwa. Zobaczymy... Teraz to i ja już zaczynam być "Frosty" :) Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted January 26, 2013 Author Report Share Posted January 26, 2013 Witajcie ! Mały update w sytuacji. Dostałem maila od G&P w sprawie tytułowego sklepu. Poniżej treść : Hi Bartlomiej, thank you for the interest to G&P product. Yes, this on-line store with headquarter in HK is our customer. Please feel free to source G&P product from them. Thank you. Brian Yim G&P Industrial Co., Limited Flat D, 6/F., Speedy Industrial Building, 114 How Ming Street, Kwun Tong, Hong Kong. Tel : +852 25618297 Fax : +852 25665691 url : www.gp-web.com Skype : BY6577 MSN : by6577@passport.com Będzie dobrze :) Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted January 28, 2013 Author Report Share Posted January 28, 2013 Witajcie :) Troszkę się zniecierpliwiłem w związku z wszechobecną ciszą odnośnie mojego zamówienia i postanowiłem napisać do sklepu z pytaniem - Co się dzieje że nic się nie dzieje :) Otrzymałem poniższą odpowiedź: G&P GP Airsoft and Parts UK Shop 2013-01-28 06:39:54 Dear Sir . Thank you for your order. In your order we have a parts for GP929A come tomorrow! So we will ship out tomorow. Regards, Lawson Ton wypowiedzi śmierdzi mi flegmatycznym Brytolem :) Brak na stanie brakującego elementu świadczy o tym że wyświetlane stany magazynowe są z czapy wzięte. Jest na stronie napisane że mają 9 sztuk... Odezwę się jutro. Stay Tuned Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Ten sklep to to samo co ten z tego linka http://airsoft-asia.com/shop/. Mają sporo rzeczy wystawionych na ebay'u. Sądząc po ilości pozytywów raczej nie są nieuczciwi, choć jakieś negatywy się zdarzyły. Może na stronie mają pełen asortyment G&P i w razie zamówienia ściągają od nich rzeczy. Nie wszystko się opłaca trzymać u siebie. Niektóre rzeczy schodzą za rzadko. U nas też się tak robi przecież, patrz np. sklepy z częściami samochodowymi. Niby mają, ale np. na magazynie intercarsu a nie bezpośrednio u siebie. Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted January 30, 2013 Author Report Share Posted January 30, 2013 Witajcie ! Dzisiaj otrzymałem poniższe info: You have received a new message regarding order #****: Dear Sir, Your order has ship out by Hong Kong Post Air Mail in parcel number " RC*********HK " . For checking the status, you can click below link http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/enquiry.jsp Thank you again for your order and waiting and meanwhile, if you have any problems, please feel free to contact us again. Regards, Lawson Dodam od siebie że cała moja spinka była niepotrzebna, brak info ze strony sklepu zawdzięczam Gmailowi, który stwierdził że wiadomości ze sklepu to spam :bialaflaga: Ja ciemna masa oczywiście nie wpadłem na to tylko moja dziewczyna po wysłuchaniu moich wywodów zapytała: "A sprawdziłeś sobie SPAM" :sciana: 9 mail ze sklepu GP Airsoft czekało wytrwale na odczytanie :) Quote Link to post Share on other sites
q2spooky Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Jaki przewidziany jest czas dostarczenia paczki ? Bo zależy mi na wyczyszczeniu własnego konta :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted January 30, 2013 Author Report Share Posted January 30, 2013 Paczka z Chin fizycznie leci 4-5 dni. Niestety w Polsce należy doliczyć jeszcze 2-3 dni do samego doręczenia - no chyba że celnicy Cie przechwycą to tydzień. Jest jeszcze inny problem... Chińska poczta się zakorkowała. Mają spore opóźnienia. Dla przykładu WGC Shop przekazał moją paczkę na ichniejsza pocztę 14 stycznia, dopiero wczoraj opuściła ten zacny ryżowy kraj. Czyli 15 dni obsówy na Poczcie... Najszybciej jak otrzymałem paczkę ( sklep http://www.shootercbgear.com ) to był 10 dzień od złożenia zamówienia. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Cervantez, a coś odnośnie tego tax included się może dowiadywałes? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Nie chcę Cię martwić, ale chińska poczta jest ZAWSZE zakorkowana, no chyba że gabarytowo jest niewielka (odpowiednik koperty z listem), to wtedy tydzień-10 dni. Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted January 30, 2013 Author Report Share Posted January 30, 2013 10 dni szły do mnie akurat Sordiny więc paczka raczej średnia. Średnia jak na moje możlwości. O tax included nie pytałem, uznałem to za jakąś Chińską radosną twórczość :) Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted February 1, 2013 Author Report Share Posted February 1, 2013 (edited) Kolejny update - z natury nic szczególnego: Od wczoraj paczka "is being processed for departure from Hong Kong as of 31-Jan-2013." Zobaczymy jak długo :icon_evil: Edited February 1, 2013 by Cervantez Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Nie chcę Cię martwić, ale np. moją pakę z WGC celnicy trzymają od sierpnia i raczej im się nie spieszy żeby ją przepuścić... Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted February 8, 2013 Author Report Share Posted February 8, 2013 Kolejny update The item (RC*********HK) left Hong Kong for its destination on 8-Feb-2013. 8 dni leżakowania na poczcie ale już jest w drodze :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted February 12, 2013 Author Report Share Posted February 12, 2013 (edited) Witajcie ponownie... Mam dwie wiadomości, jak to w życiu bywa - dobrą oraz złą Dobra to taka że paczka jest już w kraju: Zła wiadomość to taka że paczka poszła do rejestracji, a nie została wysłana z ładunkiem, co by świadczyło o przymiarce urzędu do pobrania dodatkowych opłat. Edited February 12, 2013 by Cervantez Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Dużą tą paczkę miałeś Cervantez? Quote Link to post Share on other sites
q2spooky Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Przed podatkiem nie ucieknie się :icon_evil: Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted February 14, 2013 Author Report Share Posted February 14, 2013 Witajcie chłopaki ! Finał naszej zabawy miał miejsce dzisiaj o godzinie 11 rano. Listonosz zawitał z dosyć dużą paczką. W niej: Body G&P M4 - Diemaco Rączka taktyczna Tango Dawn z montażem na swich do latarki i sytsemem QR Stalowa muszka DX. Co fajne, każdy element zapakowany dodatkowo w osobną folię bąbelkową. I na koniec razem owinięte dodatkowymi bąbelkami. Wszystko zwieńczone papierem prezentowym oraz mocną szarą torbą transportową. :) Polecam wszystkim ten sklep - WARTO ! Quote Link to post Share on other sites
q2spooky Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Ale płaciłeś cło, chyba nie skoro tak szybko :) ? Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Równe trzy tygodnie, aż chyba skorzystam z ich usług w najbliższym czasie :D Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted February 15, 2013 Author Report Share Posted February 15, 2013 Żadnego cła ani vatu nie płaciłem. Zamawiajcie Chłopaki, sklep godny polecenia, ja niebawem będę zamawiał stalowe lufy CQBR i coś jeszcze :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts