akakak Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Witam maniakow, no wiec tak mam problem z moim gb od marujca. Jest tam kilka czesci shs, z oryginalnego marujca pozostal tylko silnik i prowadnica sprezyny :D Reszta zupgradowana. I mam taki problem, gb nie strzela, po podlaczeniu jakiegokolwiek aku, slychac nie tyle co zgrzyt a po prostu.. jakby chcialo a nie moglo, nie wiem jak to opisac, ale po kilku pociagnieciach za spust aku i 8.4, i 9.6 robia sie goraca, w kilka sek z kompletnie zimnego aku, po podlaczeniu i pociagnieciu za spust okolo 10-20 razy aku jest gorace. Gb nadal nie strzela. Sp w srodku to m110 wiec winno pociagnac, zebatki w top stanie, wszystko w srodku na tip top. Myslalem ze to kable, lub motor padl lub cos takiego, co myslicie? Pozdrawiam. Ps: Szukalem, nie bylo, moze zle szukalem, jesli tak prosze o link, i goraco przepraszam. Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Zębatki kręcą się lekko przy skręconym GB bez sprężyny (podkładkowanie)? Zębatka tłokowa dobrze zaczepia się o tłok, nie blokuje (AOE)? Silnik po odłączeniu od GB gdy jest luzem kręci się po podłączeniu batki? Quote Link to post Share on other sites
Said Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 przyczyn jest od groma. rozbierz gb i sprawdzaj po kolei: dzialanie zebatek, polozenie tłoka wzgledem zebów zebatki tlokowej.... Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 A może by tak wyregulować silnik ? Quote Link to post Share on other sites
PiterMaster1 Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Ja miałem podobnie , okazało się że prowadnica sprężyny się popsuła i zblokowała sprężyne. I takie same objawy, batka gorąca a replika chce strzelić ale nie może. Quote Link to post Share on other sites
Alexi Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Miałem podobny problem. Pierwszy raz gdy tylko bron do mnie przybyła. Serwisant z Gunfire polecił dokręcić silniczek. Kilka obrotów i zaczęła strzelać. Jednak robiła to z jakimś takim oporem i na mrozie około 3 stopni szybko strzelać przestała. Myślałem że to koniec baterii. Ale gdy poluzowałem silniczek znów zaczęła szyć kulkami i to znacznie szybciej. Przy okazji Jak ma być dokręcony ten silniczek? Jak za mocno to za duży opór ma słychać to przy każdym strzale, jak za lekko to szybko się luzuje i tylko rzęzi. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 No musisz to sprawdzać. Nie ma stałej idealnej pozycji. Kręć po trochu i sprawdzaj, w którym położeniu sprawuje się najlepiej. Quote Link to post Share on other sites
Alexi Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Jak już znajdę te idealna pozycję to zabezpieczyć jakoś śrubkę? Np. klejem ? Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 mozesz dac kropelke lakieru do paznokci. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Możesz, tylko uważaj bo jak znów się silnik osunie, to możesz mieć problemy z dokręceniem i będziesz musiał wymienić całą stopkę - co nie jest drogie, no ale zawsze wydatek :) Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Zawsze jest rozpuszczalnik lub zmywacz do paznokci;) Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Gorzej jak przesadzi i poleci na silnik i dalej do GB :D A to bardzo możliwe :) Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Chyba caly lakier musial by wylac xD Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Cały niee :P wystarczy, że dojdzie do zębatek - potem tylko GB otworzyć wyczyścić i smarować na nowo :P A wiesz, za nim ten lakier/rozpuszczalnik dojdzie po gwincie by klej rozpuścić może wylać go wystarczająco by narobić sobie kłopotów. Także autorze - ostrożnie z tym! Kleju też za dużo nie wylej ;) Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Co ty. Gdzie masz srube od.silnika a gb;) zanim by ten lakier doplynal to by.wysechl;) Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Zależy czy krótki czy długi. Przy długim ma 9cm do pokonania, teraz pytanie ile wyleje tego rozpuszczalnika. Dobra bo off-topujemy. Ostrożnie z tym :D Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Ludzie przecież nikt tam nie leję litra tego tylko delikatnie na pędzelek, a jak za duzo wleje to replikę ustawi jak do strzelania i nie dostanie sied o GB, ale imo jest to nie możliwe, albo ktoś jest ogromnym gimbusem. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Patrząc na niektóre wypowiedzi to jest taka możliwość :/ Quote Link to post Share on other sites
Alexi Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Bez przesadyzmu. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Turas gadasz kocopoly bo nie ma szans dotarcia lakieru od śruby silnikowej do gb. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted March 1, 2014 Report Share Posted March 1, 2014 Witam. Mam podobny problem z tym zacięciem GB lecz replika przyszła do mnie nowa ze sklepu , wystrzeliła kilka kulek , zacinka , pozniej seria , zacinka. Słychać jakiś stuk mechanizmu tak jakby nie miał siły naciągnąć spręzyny. Na pusto to samo jest. Ma ktoś jakiś pomysł ? Quote Link to post Share on other sites
uli23 Posted March 1, 2014 Report Share Posted March 1, 2014 Zacznij od naladowania baterii/ sprawdz na innej. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 1, 2014 Report Share Posted March 1, 2014 Witam. Mam podobny problem z tym zacięciem GB lecz replika przyszła do mnie nowa ze sklepu , wystrzeliła kilka kulek , zacinka , pozniej seria , zacinka. Słychać jakiś stuk mechanizmu tak jakby nie miał siły naciągnąć spręzyny. Na pusto to samo jest. Ma ktoś jakiś pomysł ? http://forum.wmasg.pl/topic/143155-faq-problem-nowego-ze-strzelaniem-z-repliki/ Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted March 1, 2014 Report Share Posted March 1, 2014 Dzięki , okazuję się , że ładowarka nie ładowała ^^ , na ostro podłączyłem bo coś złącze szwankowało i naładowało. Dzięki za wszelkie info :) Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted March 1, 2014 Report Share Posted March 1, 2014 1 hi cap i rozładowana? ^^ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts