Babciaa Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Witam, Mam zamiar kupić kamizelkę taktyczną PT Tactical Body Armor (link na dole) i moje pytanie jest następujące, ponieważ na allegro znalazłem kamizelki, ale bez rozmiarów. Czy kamizelki kupuję się na miare czy tak zwane "ciemno". Mam 173 wzrostu. Jestem zielony w wyposaŻeniu taktycznym, wiec prosze o wyrozumiałość. Pozdrawiam Patryk LINK: http://allegro.pl/ka...2968137791.html http://www.gunsport....rmor-OLIVE.html Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Kamizelki kupuję się pod wielkość balistyki. W linku masz chińską kamizelkę którą "szyją" w jednym rozmiarze. Powinna pasować, pytanie tylko czy warto? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Nie wiem jak tobie się wydaje, ale moim zdaniem to ważniejszy jest obwód klatki/brzucha niż wzrost... Tak, ta kamizelka ma 'uniwersalny' rozmiar. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Mają uniwersalny rozmiar co w naszym standardzie podchodzi pod M czyli powinna na Ciebie pasować. Nie widzę tylko zastosowania dla tej kamizelki. Quote Link to post Share on other sites
Babciaa Posted February 5, 2013 Author Report Share Posted February 5, 2013 Dzięki wszystkim za odpowiedź. Zastosowania pewnie nie będzie miało, chodzi tylko o wygląd, żeby czymś przykryć zwykły mundur. No Chyba, że macie inne propozycje na kamizelki taktyczne do 70 zł. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 http://allegro.pl/chest-rigg-dpm-cordura-armia-brytyjska-za-29-99-zl-i2938359312.html Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Hej,takie szybkie pytanko odnośnie takiej kamizelki - czy będzie ona pasowała jako balistyka pod FLC? Bo zastanawiam się nad takim połączeniem, a niestety nie znalazłem podobnego pomysłu nigdzie ;/ Z góry dzięki wielkie za odpowiedź :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Ale w jakim sensie czy będzie pasowała? Czy da się założyć na nią FLC? Powinno się dać. A może chcesz wiedzieć czy takie połączenie było spotykane? Quote Link to post Share on other sites
Hypre Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Da się. Tylko akurat PT tactical to straszyny chińczyk, najbardziej chiński z chińszczyzny ;) Quote Link to post Share on other sites
Mekto Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 (edited) Używam tego pod FLC i nawet znośnie to współgra. Problemem może być dosyć rozbudowana regulacja na ramionach w tym PT - może okazać się to trochę niewygodne jak źle wyregulujesz. Edited March 31, 2013 by Mekto Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Oky, skoro się da to nabędę i pokombinuję :D No ogólnie chodzi mi o to czy to ma jakiś sens, czy występowało gdzieś itp :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Nie - PT i FLC to dwa różne "okresy" jeśli chodzi o użytkowanie tego sprzętu. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 Kamizelke już mam, FLC jakoś na niej w miarę fajnie leży :D Ale sam PT to taki twardy prostokąt, niezbyt wygodnie sie w nim składa do strzału - nie ma specjalnie jak docisnąć kolby do dołka strzeleckiego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts