Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jak prać mundur?

Recommended Posts

Ostatnio kupiłem papier toaletowy z demobilu, wiecie może jak się podcierać?

Np. Spodnie BlackHawka za 3 stówy można prać max w 30o, bo inaczej niszczą się specjalne, rozciągliwe włókna. Stąd moja niepewność, bo nie chce wyciągnąć z bębna pralki szorstkiego wora na kartofle, pozbawionego koloru - już raz tak miałem, że na allegro kupiłem flecktran i na nogawce spodni kolor był sprany prawie do białości.

Co do firmy to jest to pozostałość po żołnierzu BW, czyli dobry towar. Upiorę to z kolorowymi rzeczami w 60o, chyba nie za gorąco. Jednak będzie ryzyko przejęcia koloru od chińskich gaci :icon_mrgreen: .

Wukaszku, a na imprezach, przeciwnicy nie lokalizują Twojej pozycji powonieniem? :maniak_jezyk2:

Ad rem, piorę (też używam Flecktarn z demobilu) jak każdy inny ciuch, tyle że oddzielnie, w proszku do "kolorów" i w 40'.

Edited by Powała

Helikony można śmiało prać, trochę jaśnieją, ale po 6 czy 7 latach to mają prawo, mam woodlanda nyco i wz93 ripstop, ripstop nieco bardziej wyblakł, za to spodnie nyco jak nowe, a używane także do chodzenia na codzień. Normalnie do pralki na 30, 40 prałem i na 50 stopni, chyba, że teraz robią jakies lipne, bo te moje są z 2006 i 2007 roku.

Teraz piorę w płynie do prania, nie zostają ślady po proszku, ale nie wyobrażam sobie po paru godzinach biegania w upale nie wrzucić munduru do prania.

Wiele słyszałem opowieści w stylu "munduru się nie pierze" bo się nisczy - tzn. jak rozumiem wojsko też nie pierze swoich mundurów ? :icon_biggrin:

Równie dobrze można też nie prać innych ciuchów, bo przecież się niszczą i kolory blakną :icon_wink:

Edited by Harry