staff01 Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Cześć,wiatm. Jestem początkującym miłośnikiem ASG i zastanawiam się jaką broń wybrać na start. Owszem mogłem podpatrzeć inne tematy ,ale wtedy nie zostałby wybrany dla mnie odpowiedni model i prawdopodobnie pieniążki poszłyby w błoto. Zależy mi na strzelaniu z daleka ,więc to musi być konkretna broń ;-) Nie tak dawno widziałem fajny karabinek modelu AK za około 400zł i myślę ,że takie granice budżetu będą dobre ;-) Pozdrawiam Serdecznie Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 http://gunfire.pl/product-pol-1144793020-Replika-karabinka-szturmowego-CM028.html Quote Link to post Share on other sites
staff01 Posted February 7, 2013 Author Report Share Posted February 7, 2013 No,no. Wygląda ładnie :) Jak określić ,jak daleko kula doleci? Czekam na dalsze propozycje, dzięki :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Masz trylion postów o tej Cymie. Przyznaj się, nawet nie użyłeś szukajki, bo nie wiesz, że najwięcej leci obiektywizmów, z przeplotem subiektywizmu, co pozwala znaleźć odpowiedzi w zgodzie ze swoimi preferencjami... Quote Link to post Share on other sites
staff01 Posted February 7, 2013 Author Report Share Posted February 7, 2013 Szukałem na militari, ale facet ja się kompletnie na tym nie znam. Będę wdzięczny jak ktoś wrzuci też jakieś ciekwe linki(najlepiej z obrazkami) :D Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 http://forum.wmasg.pl/topic/42930-ak-47-cm028-cyma/page__fromsearch__1 20sekund w szukajce. Quote Link to post Share on other sites
kovoko Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Za takie pieniądze jedyne co może być wybrane pod Ciebie to czy podobają ci się kałachy czy nie. Jeśli tak bierz, którąś z replik CYMA, jeśli nie to zobacz sobie ten link: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=2141 Jak rano patrzyłem kosztowała jeszcze 360 zł. Jest mnóstwo wątków na takie tematy. Wystarczy, że się z nimi zapoznasz to napewno coś znajdziesz, bo nie kupisz za taki budżet czegoś "wyjątkowego", czy tam specjalnego. Quote Link to post Share on other sites
staff01 Posted February 7, 2013 Author Report Share Posted February 7, 2013 Michu, na dole strony było coś na temat imprez ASG w danych wojewodztwach, tam warto by się poznać z pewnymi osobami ;) Wracając do tematu. Ten karabinek AK z cymy dużo ludzi poleca i bardzo go sobie chwalą, więc warto rozważyć kupno. Kovoko teraz też kusi mnie swoją propozycją ,która wygląda bardzo obiecująco :) Patrząc na te dwa modele ,który będzie lepszy dla nowicjusza? Zależy mi na wytrzymałości broni,zasięgu oraz dobremu sprawowaniu się w warunkach bojowych. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Ten, który Ci się bardziej spodoba :P Quote Link to post Share on other sites
kovoko Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Dokładnie! Jak napisałem wcześniej zależy to tylko od twojego gustu :) Quote Link to post Share on other sites
Barni73 Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Bierz giete bo nie trzeszczy... Wczoraj na nocke pojechalem u pozyczylem cm.028 to podczas przekladania broni z reki do reki tyle halasu narobilem ze glowa mala... Chodzi oczywiscie o plastik ;) Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Co do trzeszczenia jeśli masz możliwość to jedź do sklepu i "wymacaj" replikę sprawdź czy nie ma luzów i nic nie trzeszczy. Na dobre też Ci wyjdzie jak "przymierzysz" repliki - zobaczysz, która lepiej Ci leży w ręku, z którą repliką Ci jest po prostu wygodniej ;) I drogą eliminacji dojdziesz do tego, który kupisz ;) Choć osobiście też bym się skłaniał do giety :D Quote Link to post Share on other sites
staff01 Posted February 8, 2013 Author Report Share Posted February 8, 2013 Kurcze właśnie to jest ten problem, w mojej lokalizacji nie ma sklepów ASG :( Tak to od razu tam bym poszedł i sądzę ,że sprzedawca pomógłby dobrać odpowiedni sprzęt ;) Pisząc gieta,giety macie na myśli - Karabin szturmowy G36C ? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Już był tutaj taki jeden co mu sprzedawca "pomógł" :P Tak, G36 ;) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 @Staff, ta G36C jest dobra, choć ja skłaniałbym się do wersji G36K, ale CM jej nie robi, są tylko z JG. To też nie najgorsza firma, choć ustępuje Cymie. Może zainteresują Cię: - MP5SD6 http://www.taiwangun.com/pistolety-maszynowe-aeg/jg067-jg.html - G36K http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/608-2-jg.html Quote Link to post Share on other sites
staff01 Posted February 8, 2013 Author Report Share Posted February 8, 2013 Dzięki ,ale chyba jednak kupię G36C ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts