leriander Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Polecacie go? Czy on się w ogóle nadaje do rozgrywek czy pęknie od 1 strzału? I lepsza wersja z poduszkami czy bez? Dzięki Aha i czy stalowe maski od ACM są dobre, czy może lepsze innej firmy? Quote Link to post Share on other sites
Varn Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Teoretycznie to powinien obronić przed pociskiem kalibru 9mm, więc nadaje się do rozgrywek airsoftowych. Quote Link to post Share on other sites
Barni73 Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 A mozesz podac z laski swojej linki bo nie chce mi sie szukac... Rozne firmy robia micha.... Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 (edited) Używaj wyszukiwarki na forum. Nie jesteś pierwszym który pyta o te hełmy. http://forum.wmasg.p...00#entry1653771 http://forum.wmasg.p...__hl__mich 2000 http://forum.wmasg.p...00#entry1756636 @Turas: okej, wyedytowane. Edited February 11, 2013 by Pan_Flint Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 (edited) MICH z allegro za 30zł pewnie pęknie. Oryginalny MICH w ASG da Ci pełną ochronę. Inne nie wiem bo ich jest multum, podaj link do konkretnego, którego chcesz Edit : Pan_Flint - to nie Barni zadał pytanie o MICHa Edited February 11, 2013 by Turas Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted February 11, 2013 Author Report Share Posted February 11, 2013 http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/helmy-ochrona/replika-helmu-mich2002-a-c-m-black.html - poduszki http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/helmy-ochrona/replika-helmu-mich2000-wersja-light-acm-acu.html - brak poduszek http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/helmy-ochrona/stalowa-maska-ochronna-acm-olive.html - maska ACM @Pan Flint- dzięki z linki Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 (edited) Taki MICH na pewno nie pęknie od 1 kulki. Ochroni cię też przed spadającą z drzewa szyszką, więc śmiało możesz w nim ganiać, jeśli nie masz lepszego pomysłu na wydanie 100zł. Maska zbiera raczej pozytywne opinie, można ją (w pewnym stopniu) dostosować do mordki. ACM to to samo co MiC, czyli Made in China, wykonane w jakiejś anonimowej chińskiej fabryce. Nie jest to żadna marka ani firma. Edited February 11, 2013 by proteziaksaspl Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Chcesz bez poduszek? Powodzenia ;) Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Może lubi, jak go gniecie... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Ale nie rozumiem, jak to bez poduszek? :o Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Pewnie jakąś używkę znalazł, bo ten w sklepie ma poduszki. Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted February 11, 2013 Author Report Share Posted February 11, 2013 więc śmiało możesz w nim ganiać, jeśli nie masz lepszego pomysłu na wydanie 100zł. Tzn? Możesz zaoferować coś lepszego w tej cenie? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Chcesz hełm do lansu, czy do ochrony głowy? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 No chyba, że tak. Miałem tego za 40zł i o ile skorupa jest bardzo podatna na pękanie (mój pękł w drodze do mnie(!!) ze sklepu) o tyle poduszki i zawieszenie jest standardowe jak w droższych wersjach :/ Quote Link to post Share on other sites
Klojtex Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Jeżeli hełm/kask ma Cię ochronić to polecam jakiegoś Pro-Tec'a lub nawet jego kopię z atestem(to atest jest ważny). Podejrzewam, że ten A.C.M Product może ochronić,a może pęknąć pod naporem szmatki do kurzu-nie ufałbym. Jeśli zaś ma on służyć wyłącznie do lansowania to Ci nie pomogę ponieważ nie widzę sensu takiego zastosowania. Pytanie: Skąd powziąłeś informację, że tylko jeden z podanych przez Ciebie ma poduszki? Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted February 12, 2013 Author Report Share Posted February 12, 2013 Pytanie: Skąd powziąłeś informację, że tylko jeden z podanych przez Ciebie ma poduszki? Pomysiło mi się coś. A hełm nie zależy mi, aby ochronił mnie przed 10kg tylko aby uchronił przed kulkami w CQB =] Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 To kup czapkę lub arafatkę, którą zawiążesz "na araba" :P Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Jeżeli ma chronić głowę do CQB to powinieneś nie tylko myśleć o kulkach ale i nawet o chronieniu głowy od jakiś urazów związanych z uderzeniem o jakieś pręty czy nawet ścianę to nie jest wysprzątany pałac ze lśniącą podłogą :P Możecie mi mówić że tnę koszty ale ja kupiłem kiedyś zwykłego chińczyka a potem wzmocniłem go szpachlą od wewnątrz :P Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Jak się uprzesz to zrobisz wszystko. Mimo to lepiej wydać trochę więcej skoro ma faktycznie chronić. Tak jak kolega wyżej zauważył takie rzeczy będą bardziej niebezpieczne od kulek. Co jak co, ale na ochronie nie warto szczędzić. Zwłaszcza z naszą służbą zdrowia :P Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted February 12, 2013 Author Report Share Posted February 12, 2013 ok dzięki =] Quote Link to post Share on other sites
Foley11 Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Kupiłem Mich2000 za 40zł i spokojnie wytrzymuje serię z 420 fps z kilku metrow. Więc nie gadajcie, że pęknie po kilku kulkach :) Quote Link to post Share on other sites
maciu Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Jeśli już MICH to polecam Volver'a solidny bardzo dobrze wykonany hełm. Poduszki wyjmowane i regulowane. Skorupa chropowata taka "fajniutka" ; ) Nie świeci sie jak psu jajca (jak to bywa w chińskich kopiach). Na forum jest artykuł o nim. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Jeśli już MICH to polecam Volver'a solidny bardzo dobrze wykonany hełm. Poduszki wyjmowane i regulowane. Skorupa chropowata taka "fajniutka" ; ) Nie świeci sie jak psu jajca (jak to bywa w chińskich kopiach). Na forum jest artykuł o nim. Tylko ma chyba jedną wadę. Nie robią go już z tego co pamiętam :icon_wink: Jak coś to od siebie polecę replikę tego hełmu z BFT. Wytrzymał niezłe zderzenie ze ścianą pruskiego fortu i widać tylko zadrapania malutkie. Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted February 13, 2013 Author Report Share Posted February 13, 2013 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1913 O tym mówisz OFF? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Tak. Tylko, że swój kupiłem 4 lata temu (no i oliwkowy, ale mniejsza). Warto też przemyśleć wymianę zawieszenia na oryginalne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts