Pesus the Hunter Posted May 24, 2005 Report Share Posted May 24, 2005 Ten pistolecik maszynowy nie ma dobrej celności więc postanowiłem przedłużyć mu lufę. Chodzi mi o lufę z prawdziwego zdarzenia a nie to "coś" co ma ją imitować. Wzięłem lufę od zepsutego bazarowego kałacha odpowiednio przyciełem i aktualnie próbuje ją dopasować. Na tą dorobioną lufę zamierzam nałorzyć tą firmową aby nie psuć wygłądu. Zobaczymy co z tego wyjdźie :) Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted May 24, 2005 Report Share Posted May 24, 2005 czekamy na wyniki :wink: Ja do swojego mp40 wstawiłem lufę, lecz nie dłuższą a precyzyjną o długości mniej wiecej takiej samej jak stock. Zasięg wzrósł bardzo ( z dorobionym hop upem wali dalej niż sprężynpwa mp5 a3 TM ) ale celność jest żałosna a to dlatego że nie usztywniłem lufy i teraz lata na boki... w sumie kupiłem tą replikę tylko bo to żeby w niej trochę pogrzebać. I tak wisi teraz na ścianie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
kluchu Posted May 24, 2005 Report Share Posted May 24, 2005 ja wsadzielem do tego lufe z hop upem od walthera p99 :P osiągi po tej zmianie (i kilku innych) są niezłe. lata jakoś tak pomiędzy israel eagle a mp5sd3 Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted May 26, 2005 Author Report Share Posted May 26, 2005 No, udało mnie się coś zmajstrować. Po zabiegach celność znacznie się poprawiła i ogólne osiągi. Teraz wali na jakieś 25m. Tylko hopa jeszcze muszę mu dorobić. Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek_-_ Posted June 2, 2005 Report Share Posted June 2, 2005 . bazarowego kałacha 1)Chodzi Ci o taki, który można w zabawkowych kupić????? 2)A nie może być ta rurka z OBI???? 3)Jak później dorobić hop-up???? Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted June 2, 2005 Report Share Posted June 2, 2005 http://www.wmasg.pl/text.php?dzial=airsoft...n&text=warsztat - tam masz opis produkcji hu :wink: Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted June 2, 2005 Author Report Share Posted June 2, 2005 Chodzi mi o kałacha by Allegro, którego można też na bazarku kupić. Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted November 15, 2005 Report Share Posted November 15, 2005 a ktoś wstawił precke z Obi taka do konca lufy z usztywnieniem ? jak to wyszło bo mam zamiar u siebie zrobić. Ile można wyciągnać z tego karabinu ? Quote Link to post Share on other sites
coolphon Posted November 25, 2005 Report Share Posted November 25, 2005 Czy ktoś wie jak można rozłozyc ta "lufe"wewnetrzna??czy trzeba rozwalac ten maly okragly plastik na koncu lufy??bo chce wstawic tam rurke z praktikera nie chce rozwalic tego plastiku wokol lufy bo on jest podajnikiem do kulek Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted November 27, 2005 Report Share Posted November 27, 2005 Wstawiłem precke trzeba to wyłamac nie ma innego wyjscia jutro zrobie jakieś testy odległości jak coś jeszce napisze. Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted December 2, 2005 Author Report Share Posted December 2, 2005 Moje ambicje co do tuningu MP40 wygasły. Odsprzedałem swoje MP40 za dychę kumplowi, bo on miał zamiar to "extra" stunnigować. Jak cos z tego wyjdzie, choć szczerze wątpię to napiszę. Pozdrawiam Ps. Juby czekamy na wyniki testów, bo jestem ciekaw! Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted December 2, 2005 Report Share Posted December 2, 2005 Powiem tak poprawa celności na pewno z zasięgiem jeszcze nie wiem dokładnie musze dorobić HU. Moja lufa (rurka z OBI) wystaje troszki przed karabin, ale na oko to dalej leci. W normalnej wersji była plastikowa lufa średnicy nie wiem może z 7 :D Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted December 2, 2005 Report Share Posted December 2, 2005 Powiedzcie mi lepiej, jak umocować alufkę w tym kanale. Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted December 2, 2005 Report Share Posted December 2, 2005 Wiesz ja zrobiłem to tak zaznaczyłem sobie miejsce i nakręcałem taśmę izolacyjną ile potrzeba i sprawdzałem zakręciłem trzyma się jak nie wiem. Jutro ide w teren to sprawdzę, co i jak z klameczka. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted December 3, 2005 Report Share Posted December 3, 2005 Ale w wylocie kiepsko będzie wyglądało. Quote Link to post Share on other sites
leczkov1 Posted December 5, 2005 Report Share Posted December 5, 2005 Ja ostatnio wziąłem się za tuning mojego MP-40.Dociążyłem go waży jakieś 1,2kg,zmieniłem lufkę na aluminiową i kupiłem nową sprężyne. Niedługo zrobie hopka :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted December 5, 2005 Author Report Share Posted December 5, 2005 Obawiam się, że jak włożymy tam mocniejsza sprężynę to tylko usłyszymy "GRUCH!". Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted December 5, 2005 Report Share Posted December 5, 2005 Podkładki to wszystko, co to jest w stanie jako tako wytrzymać :? Quote Link to post Share on other sites
Szakal Posted December 5, 2005 Report Share Posted December 5, 2005 Obawiam się, że jak włożymy tam mocniejsza sprężynę to tylko usłyszymy "GRUCH!". No jeśli damy zbyt mocną spręzyne to napewno coś się połamie przecież to normalne,że tak się stanie. Nawet w replikach dobrej klasy jak damy za mocna to nam się popsuje a co dopiero mówic o tego typu replikach. No ale aby tego uniknąć zawsze można dać tylko nieco mocniejszą sprężyne tak żeby wszystko jakoś się trzymało i po parunastu strzałach nam się nie rozwaliło. Podkładki to wszystko, co to jest w stanie jako tako wytrzymać Przecież podkładki zadziałają tak samo jak by wstawić mocniejszą sprężyne na jedno wyjdzie. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
pitv Posted December 6, 2005 Report Share Posted December 6, 2005 ja powiem ze rozciaganie sprezyny da duzo. kolega o okolo 150% rozciagnal sprezyne i wstawil lufe alu oraz dorobil hop up i zeby nie sklamac celny zasieg ma na okolo 30 m. tzn z 30 m trafia za kazdym razem na kulkach 0,16 w latarnie (taka przy ulicach) Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted December 7, 2005 Report Share Posted December 7, 2005 Wszystko, co da się rozciągnąć, da się i ścisnąć. Niedługo sprężyna powróci do pierwotnego rozmiaru. Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted December 7, 2005 Report Share Posted December 7, 2005 Przecież podkładki zadziałają tak samo jak by wstawić mocniejszą sprężyne na jedno wyjdzie. Ale czy 1-2 podkłatki to to samo co inna silniejsza sprężyna? Raczej nie (no chyba, że wrzucisz tych podkładek 10). Niedługo sprężyna powróci do pierwotnego rozmiaru. Ba, może się nawet skurczyć w stosunku do pierwotnego rozmiaru i pewnie tak zrobi ;) Quote Link to post Share on other sites
coolphon Posted December 7, 2005 Report Share Posted December 7, 2005 Powiedzcie mi jak wykonaliście hop up w tych modelach.Wszelkie rady i zdjecia beda pomocne gdyz lufe juz mam:-)bardzo precyzyjna:-)biale kulki 0,2 CG przez nia przelatuja bez oporu natomiast zolte shity z mega skrzydlami nie wchodza wogole do niej:-)Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Szakal Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 Ale czy 1-2 podkłatki to to samo co inna silniejsza sprężyna? Raczej nie (no chyba, że wrzucisz tych podkładek 10). Nie no oczywiście, że to nie bedzie to samo ale mi chodziło o taką ilość podkładek, żeby dorównałą sprężynie. Przecież do tej repliki nie można wsadzić silnej sprężyny bo replika jej nie wytrzyma i się nam rozleci. To normalne, że lepiej wsadzić mocniejszą spręzyne niż bawić się i wkładać ileś tak podkładek, żeby wyszło na to samo, ale nie w tym przypadku i tej replice. Paramedic napisał:Niedługo sprężyna powróci do pierwotnego rozmiaru. Ba, może się nawet skurczyć w stosunku do pierwotnego rozmiaru i pewnie tak zrobi Sprężyna po takim rozciąganiu nie dośc, że może się skurczyć to częściowo może nawet stracić swoje właściwość spręzynujące. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 Sprężyna po takim rozciąganiu nie dośc, że może się skurczyć to częściowo może nawet stracić swoje właściwość spręzynujące. Właśnie o to mi chodziło. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts