OssaPro98 Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Witam! Mam zamiar kupic replike z serii pistoletow od cymy.. Sa to modele cm.030 (glock), cm.121 (desert eagle), cm.122 (sig) oraz cm.123 (colt).. Juz na poczatku odrzucam colta (wyglad), wiec pozostaja trzy.. O ile sie nie myle w srodku te repliki sa identyczne, a roznia sie jedynie obudowa.. I tu moje pytanie - Ktory jest najlepiej wykonany? Widzialem gdzies ze cm.121 ma zamek w calosci z metalu.. Jak to wyglada w pozostalych modelach? I jeszcze jedno.. Ktory jest najwygodniejszy w uzytkowaniu? (wydaje mi sie ze cm.121 jest troche duzy ;p) Dzieki.. Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Klocek bo jest mały wygodny jest trochę pierdół zapasowych do niego po za tym są długie magi Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Choc klocków nie lubię to powiem-bierz Glocka, jest naprawdę kozacki z długim magiem (szkoda że tak niewygodnie się go wtedy nosi), a już dwa to niemal orgazm w cqb ;). Quote Link to post Share on other sites
PitBear Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 (edited) Nath dobrze prawi. Niemal orgazm :icon_biggrin: Do szczytowania dochodzi jak wsadzisz lipo i będziesz miał jakieś 16 kulek na sekundę w każdej łapie.... ;-) :icon_biggrin: Sig ma metalowy zamek, ale mocowanie jest nieszczęśliwe i lubi się urwać. Nie idzie nawet tego wtedy za bardzo skleić. Bierz Glocka albo lepiej dwa :icon_biggrin: Dobrym i tanim ulepszeniem są krótkie magazynki TM - na chińskich miałem czasem dublety na singlu, a na TM nie ma tego problemu. Edited February 19, 2013 by PitBear Quote Link to post Share on other sites
OssaPro98 Posted February 19, 2013 Author Report Share Posted February 19, 2013 A glock ma metalowy zamek? I jak wygląda sprawa z cm.121? Quote Link to post Share on other sites
MateuszB Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 (edited) Glock ma zamek plastikowy. Sig sauer (122) ma metalowy (ZnAl - shitmetal). Jednakże jak mówił jeden z przedmówców ten zamek jest delkatnie mówiąc nieszczęślwy... :icon_smile: Ma tendencje do urywania zaczepów, które są z ABSu i nie są w stanie utrzymać ciężaru zamka. W moim przypadku stało się to na pierwszej rozgrywce, ale poradziłem sobie z tym problemem. Polecam Glocka. Lufa nieco krótsza od Siga, jednakże nie stanowi to dużej różnicy. Glock jest poręczny, ma możliwość włożenia długiego maga. Dla mnie najlpeszy cymowski AEP. Pozdro Edited February 19, 2013 by MateuszB Quote Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Kolego Mateuszu, Cyma 121 to desert : ) Quote Link to post Share on other sites
MateuszB Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 (edited) Pisałem o Sig Sauerze, ponieważ z tą repliką mam doświadczenie :icon_smile: W nawiasie napisałem 122. Podejrzewam, że w przypadku Digla może być podobnie. Dodatkowo warto napisać, że Desert jest duży i ciężki. Moim zdaniem zbyt kobylasty, ale to kwestia uznania. Pozdrawiam :icon_smile: Edited February 19, 2013 by MateuszB Quote Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Jestem posiadaniu owego deserta i co mogę powiedzieć. Pistolet jest duży, ciężki, ma znalowy zamko-dekiel, full auto, i brzmi przekomicznie. Ale z zalet to stosunkowo długa lufa, i dużo miejsca na jakieś li-po : ) Pozdrawiam : ) Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 Ja bym wział klocuszka. Tam full auto nie brzmi tak komicznie jak w Deaglu. Poza tym glock cymy jest fajnie wykonany :) Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 Desert z uwagi na swój ciężar fruwa na boki razem z kaburą, co może doprowadzić do szału. Glock jest idealny. Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 sorki za takie odnowienie tematu , a właściwie wypowiedz nie do końca związaną . Cyma wydała pistoletu nazwie cm125 , nie wiem czego jest to imitacja (po kropkach na przyrządach celowniczych przypomina usp) . Wie ktoś coś na ten temat ? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 sorki za takie odnowienie tematu , a właściwie wypowiedz nie do końca związaną . Cyma wydała pistoletu nazwie cm125 , nie wiem czego jest to imitacja (po kropkach na przyrządach celowniczych przypomina usp) . Wie ktoś coś na ten temat ? http://forum.wmasg.pl/topic/138420-cm125-cyma-czyli-usp-aep/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts