robertasg Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Siema mam problem z moim Glockiem od Army, a mianowicie zamek po oddaniu ostatniego strzału nie pozostaje w tylnym położeniu oraz bb nie zawsze podaje kulki do komory. Magi są szczelne- mam 2, ciśnienie w magach jest odpowiednie, te plasticzki od popychacza kulek w magu co powodują pozostanie zamka w tylnym położeniu też są okej- na pustym magu po odciągnięciu zamka zostaje w tylnym położeniu. Glocka dobrze przesmarowałem- miałem już parę gazaików, wszystkie smaruje i czyszcze. Nie wiem jak to naprawić, odnoszę wrażenie, że jest za mała moc po oddaniu strzału, aby zamek został cofnięty do samego końca. Glock jest 3 generacji. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Moja R17 też tak miała.W moim przypadku wystarczyło porządne wyczyszczenie klamki,i delikatne nasilikonowane ruchomych elementów.Brakowało też jednej z dwóch sprężynek w bb unicie,nie wiem czy tak powinno być,czy nie. Dexter na pewno będzie więcej wiedział. Quote Link to post Share on other sites
robertasg Posted February 25, 2013 Author Report Share Posted February 25, 2013 właśnie mi też brakuje tej jednej sprężynki w cylindrze, myślicie, że to może być powód? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Od kiedy w Glockach systemu TM są dwie sprężynki? Nie zmieści się druga. spróbujcie przełożyć tą która jest to zobaczycie - chyba że cylinder już skopany jest. Zresztą Dexter nieraz mówił że działa bez sprężynek równie dobrze. A cylinder może być jak u mnie pęknięty. Quote Link to post Share on other sites
robertasg Posted February 25, 2013 Author Report Share Posted February 25, 2013 cylinder wygląda okej, ma ktoś jeszcze jakieś pomysły co może być nie tak? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 A wyczyściłeś i przesmarowałeś? Bo to naprawdę pomaga Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Pisał że niby ma gaziaki i wie jak czyścić, ale jak już jesteśmy przy czyszczeniu - zespół kurka czyściłeś? Quote Link to post Share on other sites
robertasg Posted February 25, 2013 Author Report Share Posted February 25, 2013 pistolet cały rozebrałem, wyczyściłem, przesmarowałem itp itd a dalej lipa... Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Jesteś pewien że cylinder jest cały? U mnie to wyglądało jak rysa (od strony śrubeczki). Dopiero po ugięciu cylindra pokazywało się że to pęknięcie. Quote Link to post Share on other sites
robertasg Posted February 25, 2013 Author Report Share Posted February 25, 2013 nic nie widzę na cylindrze.. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Jak przedstawia się sytuacja ze szczelnością głowicy? Quote Link to post Share on other sites
robertasg Posted February 25, 2013 Author Report Share Posted February 25, 2013 wszystko na zespole cylindra, głowicy wydaje się okej Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Podobne problemy mieli moi dwaj koledzy z glockami od KJW. Podczas strzału, zamek jakby nie cofał się do końca... Niby też wszystko wyglądało w porządku, wyczyściłem, przesmarowałem, dupa... Pozostaje im wypełnianie kabury. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 (edited) Nie. Pozostaje im wymiana valve knockera na taki od siedemnastki TM. Maja pęknięte (95% klocków KJW ma ten problem). A tym ARMY o któym mowa tez to jest możliwe jeżeli klamka faktycznie jest wyczyszczona i porządnie nasmarowana (acz przyznam, że jak bym ja przegrzebał jeszcze raz, dla pewności bo nie bardzo ufam wspomnianemu wyczyszczeniu). Stock TM oraz KJW maja miejsce na jedna sprężynkę cylindra BB ale ARMY czy inszy Meister mogą mieć miejsce na dwie, spotkałem coś takiego ale nie pamiętam już na sto procent w którym, na pewno HFC miał dwie. Ale to niczego nie zmienia. Edited February 25, 2013 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
robertasg Posted February 26, 2013 Author Report Share Posted February 26, 2013 na pewno to nie jest zbijak, ponieważ klamka strzela aczkolwiek dobrze go sprawdzę, ponieważ w glocku KJW mi poszedł i czekam na dostawę w specu więc w najgorszym wypadku zamówię 2 sztuki ;p Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Odnośnie sprężynki, do w ARMY na 100% jest miejsce na dwie. Jak ktoś chce, to mogę jutro wrzucić fotkę. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Po objawach to zbijak albo czyszczenie (zakładając, że w rejonie BBunitu faktycznie jest wszystko OK). Quote Link to post Share on other sites
robertasg Posted February 26, 2013 Author Report Share Posted February 26, 2013 w weekend jak wrócę do domu ze studiów rozłożę glocka na czynniki pierwsze, porządnie wyczyszczę i przesmaruję i dam wam znać co i jak, oczywiście obejrzę dokładnie każdą część w szczególności przyjrzę się zbijakowi oraz cylindrowi i głowicy ;d Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Wiciok - jest wnęka, taka jak po lewej stronie - ale czy wkładałeś tam sprężynkę? Bo aktualnie mam w swojej TMce cylinderek z Army - sprężynka nie wejdzie (wystaje ponad obrys BBUnitu), bo cylinder nie jest symetryczny. Dexter - zbijak może się zbić (ale nie pęknąć) na tyle żeby przestać podawać pełną porcję gazu? W sensie - pomimo braku pęknięcia, nadal zbijak może powodować problemy? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Więc tak - masz rację, cylinderek nie jest symetryczny - po prawej ma wypustkę niewiadomego przeznaczenia (po namyśle stwierdzam, iż może to być ogranicznik wysunięcia). Sprężynkę jak najbardziej można umieścić po prawej - chociaż przez rzeczone wybrzuszenie będzie trochę wyłazić. Z tym, że po włożeniu do zamka jak najbardziej można poruszać cylinderkiem i wraca on na swoją pozycję. Ciężej, niż przy sprężynce z lewej, ale jednak wraca. Dlaczego nie działa w TM? Pewnie dlatego, że nic nie lata tam na wszystkie strony jak tu :-F Od razu zaznaczam, że nie sprawdzałem czy i jak klamka działa w praktyce, bo aktualnie mam rozebrany spust. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Otto, nie spotkałem takiego przypadku w glocku. Albo pęknięty- albo działa. Quote Link to post Share on other sites
robertasg Posted March 2, 2013 Author Report Share Posted March 2, 2013 Rozebrałem cały pistolet, wyczyściłem i przesmarowałem jeszcze raz. Jak się okazało winny był cylinder wraz z głowicą, sprawdziłem glocka z cylindrem KJW i wszystko chodziło, tak więc rozebrałem zespół cylindra wyczyściłem i złożyłem do kupy i jak na razie wszystko działa ;D Dzięki wszystkim za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts