musashi Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Witam , chciałbym pomalować swoje drewniane łoże w replice tak aby wyglądało podobnie do tego . Nie wiem z jakiego drzewa jest kolba ale nie jest to nic dobrego :) . Łoże oczyściłem ze stockowego lakieru . Wie ktoś jak moge uzyskać taki efekt jak na foto , lub ciut jaśnieszy . Najchętniej prosze linki . Pozdraiwam Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Lakierobejca do drewna, dostępna w markecie budowlanym. Zrzuć sobie zjdęcie na komórkę albo wydrukuj na drukarce i wyszukaj na półce odcień najbardziej zbliżony do tego, co masz na zdjęciu. Pomaluj. Ciesz oczy. Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 popieram przedmówcę, a jak będziesz mieć jakieś wątpliwości zajrzyj tu --> bron.iweb.pl Wszystko tak znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Radzę zrobić test na drewnie przed malowaniem. Malowałem wiele różnych drewien i często na uzyskany odcień składa się wiele czynników. Bejca to koszt 5-8zł za butelkę. Kup sobie parę odcieni i popróbuj w domu na suchym, oczyszczonym drewnie podobnego gatunku. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Albo na wnętrzu łoża, tam gdzie lufa zasłania. Ale lakierować łoże to taka lekka zbrodnia dla mnie... Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Ja bym je tungował. Efekt piękny, pracy multum. Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted February 28, 2013 Author Report Share Posted February 28, 2013 Dzięki dzięki . Łoże wisi już na lampie i się suszy .Kupiłem lakierobejce za 20 zł . Wygląda bardzo dobrze . Pozdr Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts