Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

LOW CAP boyi i jego rebrandy:)

Recommended Posts

Witajcie:)

Wiem wiem o boyiach było mówione już wiele razy ale mam pytanie konkretnie co do tych magów:)

http://azteko.pl/magazynek-lowcap-m4-m16-metalowy-60-kulek-p-942.html

Miał je ktoś jak się sprawują?

Pisze niby że re brand boyi ale nie wiadomo czy ciaśniejsze czy węższe nie będą...

No bo cena kusząca i mam zamiar 6 sobie takich sprawić i nie wiem czy to nie będzie błąd po prostu:)

Pozdro:)

Mam takie - użytkowane w m4 KWA. Pasują bardzo dobrze, tylko niektóre musiałem lekko papierem ściernym przejechać. Ogólnie polecam ;) Tylko czasami miałem problem z wypadaniem wnętrza maga z jego skorupy, ale odrobina izolki załatwiła sprawę.

Pozdrawiam

Kocur :maniak_OK:

• 4 weeks later...

Panowie jedno odświeżenie:)

Jak z pojemnością w tych magach czy to jest tyle samo co w boyiach czy mniej?

Może mało potrzebne to ale wiecie jak to jest w boyiach co przypuszczam piszą o pojemności 68 kulek a pewnie wchodzi z 60 (jeśli nie mam racji to poprawcie mnie:) a w tych rebrandach jak jest? rzeczywiście 60 czy troszkę mniej ?

Panowie jedno odświeżenie:)

Jak z pojemnością w tych magach czy to jest tyle samo co w boyiach czy mniej?

Może mało potrzebne to ale wiecie jak to jest w boyiach co przypuszczam piszą o pojemności 68 kulek a pewnie wchodzi z 60 (jeśli nie mam racji to poprawcie mnie:) a w tych rebrandach jak jest? rzeczywiście 60 czy troszkę mniej ?

Dołączam się do pytania,może się powtażam ale podają świetnie jedynym małym mankamentem jest wypadanie skorupy ;)

panowie macie repliki po 1500 PLN (G&P) a szukacie magów za 17 PLN? I pewnie będziecie je nosić w kontraktowych ładownicach za 100 PLN za sztukę? No ale to wasza sprawa.

Boyi ciężko wchodzi do KWA, trzeba piłować, 1 z 6 mi pasował bez piłowanie (tu mówię o mid cap) jeśli chodzi o rebrandy to się rozlecą po kilku stralankach (GFC - rebrand boyi) , farba zchodzi po jednej. Ja nie polecam. Dobre magi można za 25 -35 PLN kupić (np na Azteko) a przy większej ilości mozna cenę negocjować.

mam boyi i teraz te rebrandy i jest super - dobrze siedzi w gnieździe i dobrze podaje

kiedyś guarder teraz G&G

kiedyś replika PJ4 i hk416 boyi, a teraz ares ar-021, za tę cene polecam, bo jakościowo lepiej od tanich magów od PJ, którym często pękają uszy mocujące wkład do obudowy - tu sie z tym nie spotkałem

A jak wygląda sprawa tych magów w Hk416 JG z plastik body czyli 3 generacja, ktoś miał doświadczenie w tej replice z nimi? Ponieważ mam chrapkę na parę tych magów :icon_biggrin:.

PS. To taki niby rebrand Boyi a tak naprawdę to są magi P&J. Porównajcie sobie fotki :)

http://www.taiwangun.com/magazynki/magazynki-aeg-low-cap/magazynek-low-cap-do-m4-p-j.html

Edited by gloomer

Też używam tych rebrandów do M4A1 i jestem zadowolony. Choć mają plusy i minusy, jak wszystko.

Na plus: zdecydowanie niska cena, metalowa skorupa i w sumie bezproblemowe podawanie BB.

Na minus: wykonanie łączenia wewnętrznej plastikowej części (niedokręcone śrubki lub przekręcone gwinty), czasami faktycznie wkład wylata z obudowy (można to zniwelować taśmą, jak już koledzy wspomnieli powyżej lub po prostu podginając w odpowiednim miejscu metalową obudowę), sporadycznie niepewnie załapuje przy wymianie maga, no i szary kolor (ale można się przyzwyczaić, chyba, że komuś to szczególnie przeszkadza).

W sumie jednak oceniam je dobrze, głównie poprzez pryzmat ceny - małym kosztem można wyposażyć się w większą ilość magów, więc nie trzeba biegać z grzechotką typu hi-cap - a to dodatkowo mocno na plus ;-)

Moje lowy już przeżyły kilka strzelanek. Nie traktowałem ich jakoś specjalnie ostrożnie. Farba trzyma się bardzo dobrze i większych rys nie zauważyłem. Z podawaniem też nie miałem żadnych problemów (podają do ostatniej kulki) w przeciwieństwie do Mid-capów Boyia. Więc jeśli komuś nie przeszkadza odrobina taśmy izolacyjnej (do zabezpieczenia czasami wypadającej skorupy) mogę je szczerze polecić. Ja za taką cenę to rewelka. :icon_biggrin:

Pozdrawiam

Kocur ;)

Edited by Across321

" panowie macie repliki po 1500 PLN (G&P) a szukacie magów za 17 PLN? I pewnie będziecie je nosić w kontraktowych ładownicach za 100 PLN za sztukę? No ale to wasza sprawa. " A w czym to przeszkadza ? Niska cena poza tym w moim przypadku magi od boyis podają lepiej niż te np. od king arms classic army.

Edited by Peszu

Niską cenę to maja repliki JG a nie G&P, No ale trzeba się wyżyłować na G&P, kamizelki, kolimatory, i masę szpeju i na magi brakuje.

Te rebrandy to szit, magi KA można za 25-30 PLN kupić duże trwalsze, lepsze i nic nie trzeba piłować.

Ktos może jeszcze wymyśli konwersje tych rebrandów żeby do PTW podeszły?

Śmigam na rebrandach od 1,5 roku i żadnej zacinki (kulki G&G, gorszych nie próbowałem:)) ani problemów...co do wypadania wnętrza to problem jest dlatego, że górna część plastkowego wkładu ma dużo większy przekrój niż sama skorupa i do tego ma ostre krawędzie. Przy wyjmowaniu z ładownicy haczy to niemiłosiernie o materiał no i wkład się wyrywa. Rozwiązałem to dokłądnie dopasowywując pilnikiem tą płaską część do kształtu magazynka, tak żeby nic nie wystawało ponad przekrój poprzeczny skorupy. Nic nie haczy i nic się nie wyrywa no i magazynek dużo lepiej wygląda.

Niską cenę to maja repliki JG a nie G&P, No ale trzeba się wyżyłować na G&P, kamizelki, kolimatory, i masę szpeju i na magi brakuje.

Te rebrandy to szit, magi KA można za 25-30 PLN kupić duże trwalsze, lepsze i nic nie trzeba piłować.

Ktos może jeszcze wymyśli konwersje tych rebrandów żeby do PTW podeszły?

O co spinasz? Co Cię obchodzi, kto jakich magów używa? Człowieku daj na luz, zazdrościsz, że niektórzy wydają kase na tony szpeju a na śmiesznych magazynkach oszczędzają? To jest trochę śmieszne.