Sabald Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Witajcie:) Wiem wiem o boyiach było mówione już wiele razy ale mam pytanie konkretnie co do tych magów:) http://azteko.pl/magazynek-lowcap-m4-m16-metalowy-60-kulek-p-942.html Miał je ktoś jak się sprawują? Pisze niby że re brand boyi ale nie wiadomo czy ciaśniejsze czy węższe nie będą... No bo cena kusząca i mam zamiar 6 sobie takich sprawić i nie wiem czy to nie będzie błąd po prostu:) Pozdro:) Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Mam takie - użytkowane w m4 KWA. Pasują bardzo dobrze, tylko niektóre musiałem lekko papierem ściernym przejechać. Ogólnie polecam ;) Tylko czasami miałem problem z wypadaniem wnętrza maga z jego skorupy, ale odrobina izolki załatwiła sprawę. Pozdrawiam Kocur :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
Sabald Posted March 3, 2013 Author Report Share Posted March 3, 2013 Witaj:) Czyli z podawaniem kelk do gniazda nie ma problemu i z zacinaniem jakimś? Pozdro Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Są spoko, podają bez zarzutu. Wnętrze maga z obudową połączone jest jakimś badziewnym klejem, który lubi puścić. Więc po zakupie najlepiej posklejać je porządnie, albo u dołu zrobić sobie śrubkę. Quote Link to post Share on other sites
Sabald Posted March 26, 2013 Author Report Share Posted March 26, 2013 Panowie jedno odświeżenie:) Jak z pojemnością w tych magach czy to jest tyle samo co w boyiach czy mniej? Może mało potrzebne to ale wiecie jak to jest w boyiach co przypuszczam piszą o pojemności 68 kulek a pewnie wchodzi z 60 (jeśli nie mam racji to poprawcie mnie:) a w tych rebrandach jak jest? rzeczywiście 60 czy troszkę mniej ? Pozdro:) Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Panowie jedno odświeżenie:) Jak z pojemnością w tych magach czy to jest tyle samo co w boyiach czy mniej? Może mało potrzebne to ale wiecie jak to jest w boyiach co przypuszczam piszą o pojemności 68 kulek a pewnie wchodzi z 60 (jeśli nie mam racji to poprawcie mnie:) a w tych rebrandach jak jest? rzeczywiście 60 czy troszkę mniej ? Pozdro:) Dołączam się do pytania,może się powtażam ale podają świetnie jedynym małym mankamentem jest wypadanie skorupy ;) Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Jak ładowałem swojego LC to weszło coś około 60 kulek - na siłę można by ciut więcej wepchać. Z wypadającą skorupą poradziłem sobie starą dobrą taśmą izolacyjną. ;) Pozdrawiam Kocur :D Quote Link to post Share on other sites
Sabald Posted March 26, 2013 Author Report Share Posted March 26, 2013 Witaj:) O taśmie to już wiem :D chodziło mi tylko o mniej więcej pojemność:) Pozdrawiam:) Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Dzięki Kocur jutro zamawiam 7 sztuk ;) Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Dzięki za ten temat :D Niezła cena tych magów. Zamówione 5 sztuk :D Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Magi jak na te pieniądze są rewelacyjne.Miałem okazję testować.Jutro przyjedzie do mnie 8 sztuk. Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Ciekawe jak będą pasować z m16 g&p sądzę że dobrze :D Quote Link to post Share on other sites
Szelest Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Miałem Boyie szare, trochę ciemniejsze od tych i kupowane jakiś czas temu i w G&P podawały elegancko. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 panowie macie repliki po 1500 PLN (G&P) a szukacie magów za 17 PLN? I pewnie będziecie je nosić w kontraktowych ładownicach za 100 PLN za sztukę? No ale to wasza sprawa. Boyi ciężko wchodzi do KWA, trzeba piłować, 1 z 6 mi pasował bez piłowanie (tu mówię o mid cap) jeśli chodzi o rebrandy to się rozlecą po kilku stralankach (GFC - rebrand boyi) , farba zchodzi po jednej. Ja nie polecam. Dobre magi można za 25 -35 PLN kupić (np na Azteko) a przy większej ilości mozna cenę negocjować. Quote Link to post Share on other sites
zbyt Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 mam boyi i teraz te rebrandy i jest super - dobrze siedzi w gnieździe i dobrze podaje kiedyś guarder teraz G&G kiedyś replika PJ4 i hk416 boyi, a teraz ares ar-021, za tę cene polecam, bo jakościowo lepiej od tanich magów od PJ, którym często pękają uszy mocujące wkład do obudowy - tu sie z tym nie spotkałem Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 (edited) A jak wygląda sprawa tych magów w Hk416 JG z plastik body czyli 3 generacja, ktoś miał doświadczenie w tej replice z nimi? Ponieważ mam chrapkę na parę tych magów :icon_biggrin:. PS. To taki niby rebrand Boyi a tak naprawdę to są magi P&J. Porównajcie sobie fotki :) http://www.taiwangun.com/magazynki/magazynki-aeg-low-cap/magazynek-low-cap-do-m4-p-j.html Edited March 27, 2013 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
JarekPN Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Też używam tych rebrandów do M4A1 i jestem zadowolony. Choć mają plusy i minusy, jak wszystko. Na plus: zdecydowanie niska cena, metalowa skorupa i w sumie bezproblemowe podawanie BB. Na minus: wykonanie łączenia wewnętrznej plastikowej części (niedokręcone śrubki lub przekręcone gwinty), czasami faktycznie wkład wylata z obudowy (można to zniwelować taśmą, jak już koledzy wspomnieli powyżej lub po prostu podginając w odpowiednim miejscu metalową obudowę), sporadycznie niepewnie załapuje przy wymianie maga, no i szary kolor (ale można się przyzwyczaić, chyba, że komuś to szczególnie przeszkadza). W sumie jednak oceniam je dobrze, głównie poprzez pryzmat ceny - małym kosztem można wyposażyć się w większą ilość magów, więc nie trzeba biegać z grzechotką typu hi-cap - a to dodatkowo mocno na plus ;-) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Można magi zakleić ale później powstaje problem wyjęcia wkładu z obudowy. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 (edited) Moje lowy już przeżyły kilka strzelanek. Nie traktowałem ich jakoś specjalnie ostrożnie. Farba trzyma się bardzo dobrze i większych rys nie zauważyłem. Z podawaniem też nie miałem żadnych problemów (podają do ostatniej kulki) w przeciwieństwie do Mid-capów Boyia. Więc jeśli komuś nie przeszkadza odrobina taśmy izolacyjnej (do zabezpieczenia czasami wypadającej skorupy) mogę je szczerze polecić. Ja za taką cenę to rewelka. :icon_biggrin: Pozdrawiam Kocur ;) Edited March 27, 2013 by Across321 Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 (edited) " panowie macie repliki po 1500 PLN (G&P) a szukacie magów za 17 PLN? I pewnie będziecie je nosić w kontraktowych ładownicach za 100 PLN za sztukę? No ale to wasza sprawa. " A w czym to przeszkadza ? Niska cena poza tym w moim przypadku magi od boyis podają lepiej niż te np. od king arms classic army. Edited March 27, 2013 by Peszu Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Niską cenę to maja repliki JG a nie G&P, No ale trzeba się wyżyłować na G&P, kamizelki, kolimatory, i masę szpeju i na magi brakuje. Te rebrandy to szit, magi KA można za 25-30 PLN kupić duże trwalsze, lepsze i nic nie trzeba piłować. Ktos może jeszcze wymyśli konwersje tych rebrandów żeby do PTW podeszły? Quote Link to post Share on other sites
Sabald Posted March 27, 2013 Author Report Share Posted March 27, 2013 Witajcie:) Cieszę się że powstał ten temat mam nadzieje że to komuś w wyborze pomoże bo ja już wybrałem za niedługo kupuję parę tych magów:) Pozdro:) Quote Link to post Share on other sites
woypop Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Śmigam na rebrandach od 1,5 roku i żadnej zacinki (kulki G&G, gorszych nie próbowałem:)) ani problemów...co do wypadania wnętrza to problem jest dlatego, że górna część plastkowego wkładu ma dużo większy przekrój niż sama skorupa i do tego ma ostre krawędzie. Przy wyjmowaniu z ładownicy haczy to niemiłosiernie o materiał no i wkład się wyrywa. Rozwiązałem to dokłądnie dopasowywując pilnikiem tą płaską część do kształtu magazynka, tak żeby nic nie wystawało ponad przekrój poprzeczny skorupy. Nic nie haczy i nic się nie wyrywa no i magazynek dużo lepiej wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Niską cenę to maja repliki JG a nie G&P, No ale trzeba się wyżyłować na G&P, kamizelki, kolimatory, i masę szpeju i na magi brakuje. Te rebrandy to szit, magi KA można za 25-30 PLN kupić duże trwalsze, lepsze i nic nie trzeba piłować. Ktos może jeszcze wymyśli konwersje tych rebrandów żeby do PTW podeszły? O co spinasz? Co Cię obchodzi, kto jakich magów używa? Człowieku daj na luz, zazdrościsz, że niektórzy wydają kase na tony szpeju a na śmiesznych magazynkach oszczędzają? To jest trochę śmieszne. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 (edited) Widzę, że mój post wszyscy pomijają. To nie jest Boyi to jest po prostu P&J i tutaj zniszczę wasz pogląd na to, że to niby jakiś rebrand magów boyica. Skąd to wiem? Info ze sklepu asg. Edited March 27, 2013 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts