Tony Halik Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 Z tą prowadnicą to tak, że albo poprzedni właściciel repliki coś grzebał, albo chińczyki coś zapomnieli skończyć. Dolna część prowadnicy miała na końcu śrubę z gwintem, natomiast górna część prowadnicy była taka sama, jak w przypadku każdej zwykłej prowadnicy, w efekcie zatykało się ją na gwint dolnej prowadnicy i tak sobie na nim dyndała - żeby miało to jakikolwiek sens, musiała by mieć na końcu dziurę z odpowiednim gwintem, aby dało się ją nakręcić na dolną część prowadnicy - wtedy rzeczywiście można by regulować moc repliki ściskając sprężynę (wydłużając prowadnicę). Z drugiej strony trochę bez sensu, bo i tak trzeba cały gearbox rozebrać, żeby to zrobić, nie zaś jak w przypadku innej mojej repliki jedynie wyciągnąć z zewnątrz bolec trzymający prowadnicę. No i umieszczona na sztywno sprężyna, zarówno na tłoku, jaki i prowadnicy sprężyny powoduje to irytujące brzęczenie i rezonans po zakończonym cyklu strzału - trochę wkurzająca rzecz. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Tylna część prowadnicy ma gwint. Tam jest śruba, krórej wkręcanie powoduje odsuwanie przedniej części prowadnicy i dodatkową kompresję sprężyny. Gdyby przednia część miała otwór z gwintem, to po prostu skręciłbyś obie części i pozbawił się możliwości regulacji. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 Tak czy tak w ten nowy system jg na 100% da się wstawić standardową prowadnicę, niedawno to robiłem nawet. Quote Link to post Share on other sites
Tony Halik Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 Panowie, mierzyliście może ile FPSów ma ta replika? Mam zagwozdkę, bo z pomiarów wychodzi mi gdzieś 310 fps, z rozrzutem ok 10 fps, gdzie w replice zmieniłem sprężynę na m110 SHS, tłok shs i głowicę głoka aluminową też shs, do tego lufa precyzyjna. Próbowałem z inną uszczelką głowicy tłoka, wynik był co najwyżej gorszy (290 fps), sam gearbox wydaje się szczelny (gdy dmucham w dyszę, powietrze nigdzie się nie wydostaje), podobnie lufa z komorą (gdy dmucham w wylot lufy przy zatkanym otworze wlotu kulek i dyszy także nic nie ucieka). Z kolei samo połączenie gearboxa z komorą też chyba jest ok, przy strzale na pusto nie wydostaje się powietrze przez otwór wlotowy kulek, dysza zdaje się wchodzić w kołnierz gumki. W sumie nie wiem więc, skąd wynik 310 fps na m110? To przez cylinder typ 3 i krótką lufę? Czy jednak gdzieś musi być duża nieszczelność i ja jej zwyczajnie nie potrafię zlokalizować? Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted November 28, 2017 Report Share Posted November 28, 2017 Wie ktoś czy toto https://gunfire.pl/product-pol-1152199202-Replika-pistoletu-maszynowego-JG202.html ma jakiś gwint żeby wkręcić tłumik ? I jaki tam siedzi silnik ? Krótki ? średni ? Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted December 1, 2017 Report Share Posted December 1, 2017 Silnik długi. Gwintu nie ma, potrzebny adapter. Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 @Alanos. Dzięki za info. Dopiero dzisiaj zauważyłem Twoją odpowiedź. A wiesz może jaki to adapter ? No i jak się go mocuje ? Chyba musi być jakiś gwint na końcu lufy ? Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted December 9, 2017 Report Share Posted December 9, 2017 Musi być taki z wypustką, który się wsuwa i dokręca od spodu imbusem - tak było u mnie. Quote Link to post Share on other sites
privateszaman Posted January 19, 2018 Report Share Posted January 19, 2018 Ma ktoś link gdzie kupić ten adapter tłumika? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts