MaciekMM Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Witam, Chciałbym zrobić customa w oparciu o boyi bi-3681 (jest tani a ja odrazu nie wywale 1,5k na replikę :D) więc z czasem z niego zostanie pewnie tylko lufa zew :D. Otóż najpierw chciałbym wymienić na korpus (oczywiście jakiś najładniejszy, z grawerowanymi oznaczeniami). Czy wszystkie poniższe będą pasowały ? Nie powinno być później problemów z szczelnością ? No i który jest najładniejszy ? 1. http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1209 2. http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3610 3. http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_245&products_id=6391&name=MadBull_-_Korpus_do_M4,_M16_-_Stag_Arms#!prettyPhoto Najbardziej podoba mi się guardera ale nigdzie nie mogę zbytnio żadnej informacji o nim znaleźć. Proszę o jakieś sugestie ;) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Głupi pomysł. Lepiej zbieraj kasę. Quote Link to post Share on other sites
Scharf Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Trochę dużo jak za samo body, lepiej zbierać na kompletną replikę jak pisze SirHawk. Niemniej Guarder jest najładniejszy. Może uda Ci się gdzieś na komisie dorwać tanie body od Classic Army, też ma ładne oznaczenia. Quote Link to post Share on other sites
MaciekMM Posted March 12, 2013 Author Report Share Posted March 12, 2013 Jeszcze się spytam czemu głupi? Mam możliwość kupienia bi-3681 za ok 450zł w niezłym stanie, o serwis się nie martwię bo mam komu oddać :) Na początku kupił bym np korpus guardera za 480zł to mamy ok 950zł. Zostaje później tylko zmiana w gb aby wytrzymał spokojnie m120 + jakaś precka. A potem ew dokupienie risów, zmiana kolby itp (dość tanie sprawy). Myślicie, że nic z tego by nie wyszło ? Wydaje mi się, że moja koncepcja jest dobra tym bardziej, że i tak nie kupie markowej repliki taką jaką bym chciał (zawsze coś wyleci). Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Panie, to jak ty chcesz ładne body mieć a tyle siana masz, to nówkę EA możesz za to kupić. W bojca się nie opłaca inwestować, bo zanim zrobisz z nim coś ciekawego, to nie dość że ci z niego praktycznie nic nie zostanie, to i tyle kasy wyłożysz, że byś mógł za to konkret markową replikę kupić. Poczytaj na forum, popytaj ludzi, którzy mieli coś więcej niż tego bojca. Serio, nie warto. Albo EA, albo dołóż jeszcze hajs, albo składaj customa od zera, jeżeli tak bardzo chcesz customa. Quote Link to post Share on other sites
MaciekMM Posted March 12, 2013 Author Report Share Posted March 12, 2013 Z kasą to jest tak, że nie mogę od razu wyłożyć 1,5 - 2k dlatego kupił bym przykładowo tego bojca aby mieć na teraz a za 0.5 - 1 rok z niego już nic nie zostanie tylko będą same markowe części. Więc wydaje mi się, że jest sens (najbardziej dlatego, że nie mam jak na raz wyłożyć tyle kasy). Najbardziej się boje właśnie wymiany korpusu - czy wszystkie części z boya by pasowały do tego guardera z 1 postu. Body w EA średnio mi się podoba (widziałem) Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 NIE KUPUJ TEGO BOJCA!!! Ile osób w ilu wątkach ma Ci to jeszcze wyjaśniać?! A zresztą, rób jak chcesz, twój cyrk twoje małpy. Quote Link to post Share on other sites
MaciekMM Posted March 12, 2013 Author Report Share Posted March 12, 2013 A może mi ktoś wyjaśnić dlaczego moja koncepcja jest zła ? Bo jak na razie to jest tylko słowo NIE KUPUJ a brak argumentów. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 OK. Kupujesz zezłomowany samochód i chcesz go wyremontować. Wymieniasz karoserię, dokupujesz nowe brakujące części, malowanie, szlifowanie, lakier, wymiana wnętrza, regulacja wszystkiego. Podsumowujesz: o kurczaki, kupiłbym taki sam nowy samochód i jeszcze by starczyło na dwa komplety nowych, wysokojakościowych opon! Ale nic, własnej roboty wóz przynajmniej! Naucz się oszczędzać do cholery. Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 To ja Ci powiem tak... Chcesz Customa to skladaj replike od zera. Upgrade repliki jest nieopłacalny. Kup cokolwiek do strzelania, a w miarę przypływu pieniędzy kupuj docelowo to co Ci się podoba i chowaj pod łuzko do chwili gdy będziesz mieć całą nową replikę w częściach. Na moim przykładzie wiem że upgrady mijają się z celem. Ja zacząłem od Mki G&P którą upgradowałem tylko pod katem wyglądu zewnętrznego odpowiadającemu oryginałowi RS. Finał był taki że wydałem 1600 na replikę stockową a dołożyłem do niej jeszcze 2 tysiące i to sprowadzając części z Hong Kongu na farcie nie płacąc ani razu cła oraz vatu. Obecnie składam koledze od zera Diemaco G&P i koszt wyszacowany to 2300 złotych gdzie replika jest nie do odróżnienia od oryginału poza oczywistymi sprawami jak wymiary. Replika będzie posiadać oczywiście takie elementy jak stalowa muszka, lufa, szyny, oświetlenie itd... Przemyśl sprawę Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 (edited) BOYI kupisz za 450zł, na modyfikację wszystkiego wydasz ze 2000zł (może i więcej) by to jakoś śmigało i wyglądało, a za to możesz mieć już jakąś ładną replikę z oznaczeniami i innymi bajerami jak np. G&P, które pod względem wykonania zewnętrznego jest najwyżej punktowane (a może coś się zmieniło przez ten czas?). Edited March 12, 2013 by WszystkoZajęte Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 G&P, które pod względem wykonania zewnętrznego jest najwyżej punktowane (a może coś się zmieniło przez ten czas?). Jak dotąd moim zdaniem tylko Avalon przebił G&P jakością wykonania i to tylko jednego modelu tj. MK18 MOD0 Quote Link to post Share on other sites
MaciekMM Posted March 13, 2013 Author Report Share Posted March 13, 2013 A czy do tych korpusów pasuje każda lufa zew od m4? Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 ... tak... Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 Body Guardera ma inną zasadę montażu, po pierwsze montuje się dół, a potem górę, odwrotnie i ma specjalne extra uszy które utrudniają montaż i zdejmowanie, wrazie wymiany gumki trzeba wyjmować dół, do bani. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts