PatrykAsg1 Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Witam. Mam zamiar zakupić mundur w Mc. Znalazłem 2 opcje na eBairsoft : Opcja 1 : http://www.ebairsoft.com/field-shirt-pants-style-uniform-p-139.html?options={2}14 Opcja 2 : http://www.ebairsoft.com/emerson-combat-gen3-shirt-pants-elbow-knee-pads-p-4469.html Oczywiście do tego dojdzie kamizelka i reszta oporządzenia. Quote Link to post Share on other sites
mich2000 Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Ale z czym masz dylemat? Druga opcja na cieplejsze dni, pierwsza bardziej uniwersalna. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Komplet Emersona. Quote Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted March 18, 2013 Author Report Share Posted March 18, 2013 OFF obydwa to komplety Emersona. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Tak? Skąd to wiesz? Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Mam obydwa takie komplety, oba są od Emersona. Aczkolwiek chodzą słuchy, że nowe kopie R6 są od TMC. Osobiście bardziej mi pasuje wersja z wkładkami. Spodnie ze zintegrowanymi ochraniaczami to fajna sprawa. Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 (edited) Nie wiem jak z nowymi partiami, ale w starszych partiach komplet z pierwszego linku ma żółty odcień. Edited March 18, 2013 by Miszczo Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Dziwne, że nie dali tego w opisie :D W takim razie polecam komplet z tymi wkładkami. Quote Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted March 18, 2013 Author Report Share Posted March 18, 2013 Też jestem bardziej za tą drugą opcją. A wiecie panowie jak wygląda sprawa z przesyłką z tego sklepu - ile kosztuje ( pytam ponieważ pierwszy raz będę sprowadzał zza granicy). Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 http://forum.wmasg.pl/forum/131-zagraniczne-sklepy/ poczytaj. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 (edited) W tym sklepie dostawa jest wliczoną w cenę. Polecam zapoznać się z tymi wątkami: http://forum.wmasg.pl/forum/131-zagraniczne-sklepy/ BTW. Owy komplet jest niedostępny :icon_wink: EDIT: OFF mnie uprzedził :P Edited March 18, 2013 by MartiN_BB Quote Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted March 18, 2013 Author Report Share Posted March 18, 2013 (edited) Wielkie dzięki za odpowiedzi. Będę czekał aż komplet będzie dostępny i na pewno kupię. Jeszcze jedno pytanko: mianowicie, który hełm będzie lepiej komponował się z Multicamem ? Opcja 1: http://pl.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne/helmy_ochrona/replika_helmu_typ_fast_z_szynami_montazowymi_-_coyote_emerson.html opcja 2 : http://asg.warszawa.pl/wyposazenie-taktyczne/helmy-i-ochrona/p,emerson-replika-helmu-typ-fast-z-szynami-montazowymi-snake-skin,3282.html Edited March 18, 2013 by PatrykAsg1 Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Jeśli brać pod uwagę tylko kolorystykę jestem za drugą opcją. Jest ciemniejszy więc zawsze to jakiś + do maskowania, a może w przyszłości będziesz chciał sobie kupić jakiś inny mundur to hełm w tym odcieniu będzie pasował dobrze do pustynnego jak i zielonego i ogólnie lepiej się prezentuje, oryginalny jest. Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Również jestem za drugą opcją. Pod względem kolorystycznym będzie lepszy od tego 1 hełmu. Dzięki swej barwie będzie pasował do wielu kamuflaży. Quote Link to post Share on other sites
Sabald Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Szkoda mi nowego tematu zakładać :D Próbował może ktoś na własną rękę ze zwykłych spodni z miejscem na zwykle piankowe wkładki robić coś w stylu ,,para" combat pantsów? Pozdrawiam;) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Tak, ja. Wyciąłem otwory w SFU i wstawiłem wkładki a'la Airflex. Pomijając fakt, że rozpruło się na potęgę, to czuć było różnicę :P Quote Link to post Share on other sites
Sabald Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Acha :D No właśnie też nad tym myślałem bo u mnie cieżko z krawcowymi zwykłymi będzie, takich zleceń raczej nie przyjmują xD Miałem inny pomysł i z małego wiaderka zrobiłem sobie coś na wzór nakolanników z tych combat pantsów :D Wypaliłem dziurki na nitke i... przyszyłem bezpośrednio do spodni acu (dodatkowo piankowe nakolanniki wsadziłem tam gdzie jest na nie miejsce ) xD Cieżko tu mówić o combat pantsach ale wygodne to to jest :D W boju co prawda nie testowane ale jak coś nie wyjdzie to chyba spróbuję w akcie desperacji coś pokombinować jak Ty Yahalom :) No bo co z tego że to wygodne jak jest przyszyte na stałe i czyni spodnie niezdatne do czegokolwiek poza rozgrywkami :( Tak myślałem czy by materiału od środka miejsca na wkładki piankowe nie wzmocnić jakimś mocniejszym materiałem to może to by się tak nie spruło... no nic, będę kombinował :D Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 A ogólnie wyjdzie najlepiej troszkę kasy odłożyć i kupić normalne combaty - czy to kopie emersona/tmc/allwina czy też dołożyć do CRH. Quote Link to post Share on other sites
Sabald Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Na CRH to mnie przerast i jeszcze to że trzeba na własną rękę nakolanniki z dalekich krajów ściągać xD HellMaker, a te TMC są do przeźycia czy rzeczywiście jest tak strasznie bo wziąłbym ale mam obawy bo niektórzy narzekają żeby nie tykać... da się to porównać (jakościowo) do choćby helikona czy coś w ten deseń? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Miałem jednocześnie TMC i CRH ;) Ostały mi się jedynie CRH z wiadomego powodu. Jakość widać na pierwszy rzut oka a ściągnięcie padów to faaaktycznie wielka przeszkoda. Jak ściągam z ebairsoft to zapłaciłem za wszytko 54zł więc nie wiem w czym problem. Moim zdaniem warto dołożyć do CRH. Quote Link to post Share on other sites
Sabald Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 No to może poszperam na ebay u :D Dzięki ;) Quote Link to post Share on other sites
Sabald Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 Znowu inny pomysł :P Ktoś wie co to za spodnie ? Jakiś materiał mają naszyte na kolanach i wydaje się ciekawym rozwiązaniem tylko co to za materiał :icon_question: Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 Wrzuciłeś 46 minutowy film i nawet nie powiedziałeś, o które spodnie Ci chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Sabald Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 (edited) Sorry, rzeczywiście nie sprecyzowałem :icon_smile: Chodzi mi o spodnie gości z GMR wiem że może ciężko dostrzec tutaj będzie ale mają tak jakby jakiś materiał naszyty na kolana i ciekawi mnie co to za materiał jest:) Np w 11:35:) Edited January 30, 2014 by Saba xd Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 http://superfabric.com/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts