Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć wszystkim. Mam pytanie jako, że zbliżają się Święta ma przyjechać do mojej miejscowości mój dobry kolega ze Świdnika i razem z moim wójkiem (młodszym ode mnie o 4 miesiące :icon_biggrin: ) będziemy mieli okazję do kilku strzelanek. Niestety ja mam Colta 1911 od Cymy i po dwóch magazynkach na mrozie bateria całkiem pada a oni mogą strzelać i strzelać bo mają sprężynówki.

I teraz kieruje do was pytanie. Chciałbym kupić sobie jakiś karabinek powtarzalny ( bo repliki do 250 zł snajperką nazwać nie można ). Cudów od niego nie oczekuje ale chiałbym aby był w miarę celny, miał jakieś 30-40 metrów zasięgu i fajnie wyglądał abym mógł go postawić na półkę.

Jedną z replik jakie wpadły mi w oko był MB03. Czytałem o nim kilka tematów ale chciałbym poznać wasze opinie o nim albo o jakiejś innej sprężynówce do 250-300zł

Posted (edited)

Ja mam na nim ZOS'a 3-9x40 z Mil-Dotem bez podświetlenia.

Jeśli chodzi o zasięg to mój z lunetką i na kulkach G&G wyciąga 50m skutecznego (oczywiście zero tuningu), a i wygląda prawie jak sztucer myśliwski także na ścianę idealny.

Edited by damix006
Posted

Strzelbę sobie dziecko kup. M56 albo AGM003. Razem z wysyłką, paczką dobrych kulek i porządnych okularów nie przekroczysz trzech stówek, a będziesz miał więcej radochy niż tej prawiesnajperki.

Posted

Ja w mojej 1911 używam Gunfire Rocketsów 0.20g i też nie jest źle. Zasięgu jakieś 35m a z 20 spokojnie trafiam w beczkę 1000 litrową

Posted (edited)

Też porównywałem z Rocketsami i wg. mnie oczywiście G&G, ponieważ G&G są powtarzalne, a rocketsy już nie co w "snajperstwie" ważne, a szczególnie kiedy planujesz optykę.

Edited by damix006
Posted

Wiem, że to prawiesnajperka ( napisałem to w pierwszym poście ) i wiem, że zasięg i celność będzie podobna jak w agm 003 ale mi chodzi między innymi o wygląd a niezaprzeczalnie MB03 ma lepszy

Posted

Wiem, że to prawiesnajperka ( napisałem to w pierwszym poście ) i wiem, że zasięg i celność będzie podobna jak w agm 003 ale mi chodzi między innymi o wygląd a niezaprzeczalnie MB03 ma lepszy

Racja, racja, tak jak pisałem prawie jak sztucer myśliwski w wersji varmint.

Posted (edited)

To fajnie, bo to jest jakieś 5-10km ode mnie, może się kiedyś spotkamy?

Możesz mi powiedzieć jak ktoś z Twojej rodziny ma na nazwisko? Może akurat znam, bo znam trochę ludzi z Jastrzębia.

Edited by damix006
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...