Dauber Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Witam! Jestem nowo zielony w tych tematach. Zamierzam kupić sb jakiegoś AEG'a ze snipy zrezygnowałem po tych wszystkich artykułach. Precyzując swoje pytanie potrzeba dobry zasięg i celność, ponieważ łącząc szturma i snipera postanowiłem zrobć coś takiego: http://oi49.tinypic.com/wi65tv.jpg Będzie 2 w 1 ;] Zastanawiałem się nad tymi: http://www.taiwangun...g_5_galaxy.html http://jarmix-milita...r-soft-gun.html Ogólnie nie lubie kałaszników, jednak jeśli nie będzie innych dorównujących im karabinów to proszę mnie o tym poinformować :icon_smile: Poproszę także o wasze propozycję broni do 380zł Pozdrawiam i liczę na odpowiedzi :icon_smile: Tak, czytałem tematy jednak wolę się upewnić w nowym, aby rozwiać moje wątpliwości. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 (edited) Bierz CM. 028, wsadź LiPo 7.4v i śmigaj. Mki nie bierz, bo ma słabszy gearbox V.2. Galaxy do lasu tak średnio, ale krzywdy przynajmniej nikomu nie zrobisz. Masz recenzję tej repliki w artykułach. "Coś takiego" sobie odpuść, bo nie ma takiego czegoś jak połączenie szturmówki i snajperki, a skośny celownik w połączeniu z hopupem to tak średnio. Tylko nie mów, że chcesz 450 fps i rps 30+... Edited April 7, 2013 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Tak, czytałem tematy jednak wolę się upewnić w nowym, aby rozwiać moje wątpliwości. Poradniki Logana też czytałeś? To może pora je przeczytać jeszcze raz - bo tam naprawdę jest wszystko co potrzebne do podjęcia decyzji.A jeśli nie potrafisz samodzielnie jej podjąć, to nam oszczędź spamowania na forum trylionowym tematem tego samego sortu. Zamiast tego rzuć kostką. Wyjdzie na to samo. Quote Link to post Share on other sites
Dauber Posted April 7, 2013 Author Report Share Posted April 7, 2013 Dzięki za odpowiedzi. Jednak czy na strzelanie do tarczy na dalekie i strzelanki z paroma znajomymi na małym terenie wystarczy M4A1? Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 :sciana: Quote Link to post Share on other sites
FajnyNick Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 (edited) Nie kupuj cm.028 kupa na dzisiejsze czasy, no może poza GB. Pozbieraj więcej i kup ak od Boya (stalowe body) lub cm.045 (też stal). Co do emek to najbliższy będzie, emka od evolution airsoft. A moze g36 ? @Edit Tak długo pisałem post, że aż 2 nowe doszły :P Nie nie kupuj taniego m4 bo to będzie kupa !!! Mów do dupy a cie o... Edited April 7, 2013 by FajnyNick Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Zamiast tego patentu kup kolimator i magnifiera, którego można odchylić w bok. Takie rozwiązanie stosują na polu walki, a nie w Battlefieldzie. Co do replik, polecam ci G36 JG, Boyi lub Cymy. Boyi jest z nich najbardziej nowoczesną konstrukcją. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Jak chcesz sobie postrzelać do tarczy to wiatrókę sobie kup. AEGi słabo się do tego nadają. Quote Link to post Share on other sites
Dauber Posted April 7, 2013 Author Report Share Posted April 7, 2013 Stalker: Wypadło mi z głowy! Dzięki! FajnyNick: To chyba jednak nie kupie tego m4. Kurcze...ciężko wybrać swoją broń przy małych finansach :( Nwm czy czasem wgle nie kupować ASG, tylko wiatrówkę... A to AK od boy'a możesz dać link? Bo nie mg znaleźć. A to cm.045 nistetyż za drogie ;( Tak wiem faceplam :D Ale... którąś z tych broni byście polecili? http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-1164-Replika-karabinu-HK-416.html http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-1165-Replika-karabinu-AK-47-TACTICAL.html http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-885-M733.html Tak, wiem arsoft xtreme omijać, ale poprostu daje przykład. Quote Link to post Share on other sites
Crassus Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Dauber, proszę, zacznij szanować język polski, bo twoich postów się nie da czytać. Na sam początek zrezygnuj może z idiotycznych skrótowców typu "nwm", "sb". Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Asg daje o wiele więcej radości niż wiatrówka :wink: Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 (edited) A to AK od boy'a możesz dać link? Bo nie mg znaleźć. (...) Tutaj masz wołami napisane jakie są najsensowniejsze propozycje w Twoim limicie. Więc zastanów się co Ci bardziej odpowiada, następnie sprawdź właściwy wątek techniczny dedykowany tej replice i dokonaj ewentualnego zakupu. Proste? Proste - tylko wymaga użycia mózgu, a nie spychania najbanalniejszych problemów, na osoby trzecie. A jak chcesz kupić szajs - kupuj szajs. I nie licz, że ktoś na tym forum zdradzi cudowne zaklęcie, po wypowiedzeniu którego przestanie być szajsem. To jest życie, drogie dziecko. Musiałem usunąć część. Jeżeli tak "bardzo" Cię to obchodzi to po prostu nie odpowiadaj. Nie masz takiego obowiązku. Przypominam Tobie, że obrażanie użytkowników na tym forum jest zabronione. OFF Edited April 7, 2013 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Dauber Posted April 7, 2013 Author Report Share Posted April 7, 2013 Crassus: Nie wiedziałem, że może to dla kogoś być problemem. Będę miał to na uwadze. Kuba: Mój błąd. Jestem tak... niech będzie upośledzony, że widziałem to a zapomniałem, że to widziałem. (Masło maślane) Jednak pytam się kulturalnie, którą broń byś wybrał z wymienionych, a tutaj taka odpowiedź. Artykuł od LogaN'a przeczytałem, i z moimi funduszami odpowiada tylko G.5 GALAXY, jednak po poczytaniu o tej broni, troszkę mnie zniechęca. Także po prostu pytam się o wasze zdanie na temat broni, które by mi odpowiadały... Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Są poradniki LogaNa, jest specjalny poradnik (nowy, prawie nieczytany) o eMkach a nie chce się niektórym czytać... A jak już przeczytają to wielu i tak nic z nich nie wyciągnie. Skoro tyle narodu nie umie czytać ze zrozumieniem to perspektywa zostania naciągaczem jest kusząca... Wybór masz prosty. Tani szajs (jakieś biedne M4) albo coś w miarę dobrego na co Cie stać (Mp5 Galaxy, Cm 028) albo daj sobie spokój. Chyba nic więcej Ci nie doradzimy. Quote Link to post Share on other sites
Dauber Posted April 7, 2013 Author Report Share Posted April 7, 2013 MarekMac: Dobra, dzięki. Chyba najbardziej sensowna i konkretna odpowiedź. Jednak zdecyduje się na te CM028 lub na MP5 GALAXY. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 (edited) Chyba nic więcej Ci nie doradzimy. /usunięte/ Obrażanie użytkowników na WMasg jest zabronione. Promant Już pisałem, Dauber, że nie otrzymasz tu żadnej wiedzy tajemnej. Modele u Logana mają powszechną, pozytywną opinię (co nie znaczy, że nie mają wad). Skoro Ci one nie odpowiadają, to - /usunięte/ - możesz zamiast nich: a) kupić wybrany przez siebie szajs, który może się rozlecieć; b) kupić wybrany Ci przez innych szajs, który też może się rozlecieć; c) nic nie kupować i dozbierać na któryś z modeli z tzw. wyższej półki. (patrz: poradnik Logana). Czy to naprawdę jest (EDIT: było?)takie trudne do pojęcia? Edited April 8, 2013 by Promant Quote Link to post Share on other sites
kisielowy Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 (edited) Jednak zdecyduje się na te CM028 lub na MP5 GALAXY. A czemu na jedną z tych dwóch ? Owszem są one polecane i nie mają wad, ale co do cymy bym się zastanowił - gearbox ma niezły, ale jest strasznie "zabawkowy". Polecam ci: g36 od boyi, ponieważ (posiada "szpanerski" blowback bo chyba o szpan ci chodzi...) jest nową, ale polecaną konstrukcją. ak od boyi, ponieważ ma dobry gearbox i nie jest z szitmetalu ( czytaj znal ) Co do emek, to zapamiętaj - ŻADNEJ PORZĄDNEJ emki poniżej 800zł NIE DOSTANIESZ. I nie próbuj zaginać rzeczywistości głupimi pytaniami. Edited April 7, 2013 by kisielowy Quote Link to post Share on other sites
Dauber Posted April 7, 2013 Author Report Share Posted April 7, 2013 kisielowy: Nie, nie chodzi o szpan. Jak zaszpanować to umiejętnościami, które zamierzam nabyć posiadając już takową broń jaką jest CM028. Mój budżet jest ostro ograniczony i na tego kałacha naciągany, więc zdecyduje się na tą legendę chociaż nie lubię z wyglądu AK. Przeżyje :P Quote Link to post Share on other sites
kisielowy Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Słuchaj, nic na siłę. Poza tym nie "legendę", tylko dobre bebechy to to ma, ot co. Nie możesz poczekać ten miesiąc albo 2 i dołożyć, a potem kupić sobie g36 od boyi, skoro już chcesz replikę inną od kałacha ? Według mnie jest to lepsza opcja, niż kupowanie czegoś na siłe.. Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 A czemu na jedną z tych dwóch ? Owszem są one polecane i nie mają wad, ale co do cymy bym się zastanowił - gearbox ma niezły, ale jest strasznie "zabawkowy". Polecam ci: g36 od boyi, ponieważ (posiada "szpanerski" blowback bo chyba o szpan ci chodzi...) jest nową, ale polecaną konstrukcją. ak od boyi, ponieważ ma dobry gearbox i nie jest z szitmetalu ( czytaj znal ) Co do emek, to zapamiętaj - ŻADNEJ PORZĄDNEJ emki poniżej 800zł NIE DOSTANIESZ. I nie próbuj zaginać rzeczywistości głupimi pytaniami. Jak żadnej porządnej eMki poniżej 800 zł nie dostanie? Przykład http://redberet.pl/p/224/1152218896/evolution-airsoft-lone-star-border-patrol-eh01ar-400fps-edition--licencjonowane-repliki-repliki-asg.html no fakt, trochę ponad 800 zł, ale na BlackSwordzie mieli je za 790 zł. Wystarczy poszukać i jest. Quote Link to post Share on other sites
kisielowy Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 @Up Chodziło mi ogólnie, nie o poszczególny egzemplarz.Myślałem nad emkami od Evolution Airsoft i KWA za trochę ponad 800zł. Szczegółów się czepiasz :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts