NorrisChuck Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Witam, zastanawiam się nad kupnem magnifiera do eotecha. Szukając natrafiłem na magnifier'a z Deltashopu i Specshopu, czy możecie wytłumaczyć dlaczego jest taka różnica w cenie? Deltashop: http://deltashop.pl/pl/lunety/687-magnifer-3x.html Specshop: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_175_176&products_id=7184&name=BFT_-_RedDot_Magnifier_X3 Wiem że są niedostępne lecz mam możliwość zakupu używki magnifiera z deltashopu, i tutaj pytanie czy lepiej dołożyć do tego z specshopu? Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Ten z deltashopu to jest chński no name, a ten z specshopu jest niby markowy Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 A ten ze specshopu jest niedostępny. Pewnie już od dawna ;) Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 (edited) Gratuluje Sherloku, jak to wydedukowałeś ? :icon_mrgreen: Edited May 3, 2013 by Moses Quote Link to post Share on other sites
Deadmaster Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 http://www.airsoftarmory.pl/pl/p/Magnifier-3x-typ-aimpoint-FTS/67 ewentualnie taki. Troszkę wygodniejszy w użytku montaż ;) Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Gratuluje Sherloku, jak to wydedukowałeś ? :icon_mrgreen: Po prostu intuicja :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 http://www.shootercbgear.com/product_info.php?cPath=26_47&products_id=3220 A tego ktoś ma/używał? Quote Link to post Share on other sites
Puchacz79 Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 (edited) Mam taki Magnifier. Kupiłem go na Allegro z tego co pamiętam w Cytadeli ASG. Zamontowany jest przed EOTech 522 od tomkapl. Magnifier musiałem podłożyć kawałkiem gumy na montażu aby ładnie się zgrywał z kolimatorem (był o ok. 2mm za niski). Znak celowniczy jest delikatnie rozmazany w porównaniu do zwykłego Magnifie x3 jaki wcześniej miałem. Nie pamiętam parametrów technicznych obu magnifier’ów ale przy wcześniejszym było zdecydowanie większe pole widzenia niż przy tym co mam teraz. Edited June 3, 2013 by Puchacz79 Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Czyli nie jest to zbyt udany magnifier? Quote Link to post Share on other sites
Puchacz79 Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 (edited) Jeżeli poczekasz to po 16 czerwca napisze jak sprawdza się w polu bo jadę na Wieczną Wojnę na Pustynie Błędowską. Na razie na szybko sprawdzałem więc dopiero się okaże czy to była sensowna zamiana. Pozdrawiam Edited June 3, 2013 by Puchacz79 Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 (edited) Poczytałem opinie na amazonie o podobnym/tym samym magniferze i tak różowo nie jest... Ze przy 5x to jest total kaszana i nic nie widać bo wszystko jest rozmazane. Edited June 3, 2013 by virusotron Quote Link to post Share on other sites
Puchacz79 Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Tak jak sprawdzałem wokół domu to na dystansie 50-150m (sprawdzane z Geoportalem) obraz był czyściutki i ostry. Mogłem dokładnie śledzić lot kulki i korygować znak celowniczy kolimatora. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 A tak dla mnie i potomności mógłbyś wstawić fotki zależnie od poziomu przybliżenia? Proszę. Quote Link to post Share on other sites
Rechot Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Ja mogę od siebie dodać żeby zapoznać się z tym tematem, no jedynie że już to zrobiłeś http://forum.wmasg.pl/topic/58954-magnifierbooster-eotech-552/page__st__80__hl__+magnifier?do=findComment&comment=1782304 Co to mojego magnifier to po nie całym roku mogę dodać że dużo zależy od jak dobrą kopie eotech masz :) Ja mam od Tomkapl, szybki są ciut ciemniejsze co umożliwia lepsze widzenie podczas słonecznego dnia, lecz ograniczają zasięg widoczności przez "lupkę". Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted June 8, 2013 Report Share Posted June 8, 2013 Spokojnie temat od deski do deski przeczytany, informacje przyswojone. Mnie interesuje jakość wykonania tego konkretnego modelu magnifiera. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 Oki magnifier doszedł wczoraj test w boju będzie w niedziele. Co moge stwierdzić: Regulacja ok Ostrość ok nawet na 5x Obejma z zestawu to czupakabra. Sróby za krótkie zaraz się z gwintu zrywają. Po próbach ludzkiego montażu wszedł do akcji super glue i się trzyma. Na montażu oczywiście wszystko się giba jak "pie**** rezus" kilka warstw izolki tu i tam pomaga zniwelować te luzy. Po chwili poprawiania azjatyckiej myśli technologicznej da się tego używać. Jak będą zainteresowani mogę wstawić zdjęcia. W zestawie brak osłon. Quote Link to post Share on other sites
BOA_Daniel Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 I jak testy w boju? Bo zastanawiam się nad kupnem. I jak by nie był problem to fotki tez możesz wrzucić :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 Głupio się przyznać ale jeszcze w boju z nią nie byłem. Jak Ci się nie śpieszy a będziesz na defconie to możesz ją zobaczyć na D3/4. Fotki porobię jak wrócę. Ogólnie wadą największą to ta obejma. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted December 8, 2017 Report Share Posted December 8, 2017 (edited) Dziki odkop, ale nie znalazłem aktualniejszego wątku gdzie pasowałaby treść tego posta. Tak się skłaniam do magnifiera z FTS od lat i chyba jednak się skuszę, choć prawdopodobnie będę tego żałował :icon_biggrin: Ktoś wie, do której Thetowej optyki będzie dobrze pasował ichni powiększacz? Myślałem o tym, lub tej ich wariacji Micro. Czy warto? Edited December 8, 2017 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted December 8, 2017 Report Share Posted December 8, 2017 Sądzę, że ten pierwszy będzie pasować. Micro niekoniecznie. Sam posiadam jakieś magni z Aliexpress (XD) i jest całkiem fajne, ale do mojego micro nie pasuje. Chociaż kolimator, to też jakiś chinol. No ale na moim przykładzie po prostu celownik jest kapkę niżej od magnifiera. I moim skromnym zdaniem, w ogóle do siebie nie pasują. :P Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted December 8, 2017 Report Share Posted December 8, 2017 (edited) Używałem magnifiera z T1 micro i nie było problemów. Oczywiście T1 z wysokim montażem. Ale dałem sobie spokój, bo magnifier nie trzymał ustawień przy powrocie z odchylenia. Za duże luzy na zawiasach. Sensowny magnifier to firmy UTG. Inny sposób odchylania. Edited December 8, 2017 by argawen Quote Link to post Share on other sites
Maciej_4227 Posted December 9, 2017 Report Share Posted December 9, 2017 znalazłem takie cudo na tg http://www.taiwangun.com/lunety-2/magnifer-3x-typ-fts-black-acm?from=listing&campaign-id=19 na promocji kosztuje mniej od montażu pod magnifier XD nadaje się to do czegoś czy lepiej odpuścić ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts