Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Budowa AUGa pozwala na zastosowanie bardzo grubych przewodów, ale powyżej bodaj średnicy wewnętrznej 2mm2 zyski są znikome albo praktycznie żadne (disclaimer: spec że mnie żaden, powtarzam zasłyszane informacje).

Wielkie dzięki podaszl inka do tych grubszych bo znależć nie moge ;/ A co do ceny 5,79 za metr czerwonego i czarnego tak tanio ?

Tanio bo cienkie. Inne grubości znajdziesz wpisując w wyszukiwarkę tego sklepu "przewód silikonowy prądowy". Na przykład te http://www.rcskorpion.pl/towar/przewod-silikonowy-pradowy-250mm-kw-br/. Edited by marcinus
Posted

1.5mm będą w sam raz. 2.5mm osobiście dałem do SAW'a kolegi i to SA grube kable, ale tam jest miejsce. Nie wiem jak jest w augu - nie rozbierałem tej repliki nigdy.

• 1 month later...
Posted

Z drugiej strony jak przytniesz za mocno modelarskie to izolacja puszcza dosyć łatwo. Polecam 1,5mm^2 przekazują dosyć prądu do silnika, nie ma sensu się męczyć z czymś większym.

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Wszystkie kable powyżej 1.5mm^2 to jedynie strata miejsca i pieniędzy.

Ja wszędzie pakuję 1.0mm^2 z RCSkorpion, a jako sygnałówki 0.35mm^2 i nie będę tego zmieniał, bo nie ma różnicy, a chodziło to nawet na SP170 przy 23rps, więc...

@Bojeq:

Umiejętnie da się zmieścić 4mm^2 zarówno do auga jak i do m249, ale jedno zasadnicze pytanie: po co. Jak ktoś widzi różnicę, że ma 0.1rps więcej to spoko:D