Pietia888 Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Witam. Jak w temacie, niby mam instalację ok, lecz gdy napelnie maga propanem i proboje oddać strzał, to jest słaby ruch zamka, ciut lepiej jest gdy odwroce klamke ..do góry nogami.. w butli jest płynny gaz a nie opary (coś Sie chlupie) co może być nie tak?? Quote Link to post Share on other sites
wespoli Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Wydaje mi się, że pewne znaczenie może mieć informacja co to za klamka i co to za gaz. Jeśli propan-butan z turystycznej to może być z tego na prawdę niezła zapalniczka, ze strzelaniem ciut gorzej pewnie. Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted May 15, 2013 Author Report Share Posted May 15, 2013 Czysty propan, hi-capa 5.1 tm Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 A ja zapytam- masz spektrofotometr w oczętach, że tak zakładasz, że masz czysty propan? Bo wszystko idealnie wskazuje na za dużą domieszkę butanu ;]. Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted May 15, 2013 Author Report Share Posted May 15, 2013 Gosciu który mi tankowal mówił że czysty propan.... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 To masz rozwiązanie. Ciężko o czysty propan. Kumpel mi nabija z 11kg butli z podobno propanem i jest słabszy. Na Ultrair mam 300fps w socomie TM- na tym mam 280. Klamki z BB działają ale kapkę słabiej. Jak by się udało dorwać czysty propan to było by gicior. Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted May 15, 2013 Author Report Share Posted May 15, 2013 (edited) Czyli za dużo butanu tak?? Kurde , ale gosciu który nabijal mówił że to czysty propan, z reszta pracuje w tej rozlewni.... Edited May 15, 2013 by Pietia888 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 No to Cię "nabił" :D. Ale to jest tylko hipoteza. Może masz klamkę strasznie brudną, może masz klamke uszkodzoną, może cokolwiek. Powinieneś sprawdzić na klamce bez BB- porównać fpsy na gazie ultrair albo jakimś sprawdzonym i na swoim. Quote Link to post Share on other sites
asas Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 (edited) Nabijając bezpośrednio z butli 11kg do magazynka miewałem podobny problem. Spróbuj przelać gaz w inną, mniejszą butlę i dopiero z niej nabić magazynek. Logika podpowiada mi, że gaz ulega rozprężeniu w wężu a co za tym idzie, nabijasz go tylko w formie gazowej. Inna sprawa, że propan dostępny na rynku to w większości mieszaniny.. Edited May 15, 2013 by asas Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Logika podpowiada, że pewnie, że Ci nie działało. Musiał byś se butle do góry nogami obrócić :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted May 15, 2013 Author Report Share Posted May 15, 2013 (edited) Gaz był przetaczany z butli 11kg do małej turystycznej, a z turystycznej do mniejszej.... (Nie zapytajcie dla czego aż tyle przelewania) tylko że butla tak która miała posłużyć za butle do napełniania magow ( bernzomatic +adapter ) zrombal Sie zawór odpowietrzajacy... nabilem butle po gg a właściwie trochę gazu weszło.....tzn płynnego nie oparów... Klamka Sie suszy po wczorajszym oczyszczeniu( a właściwie myciu) dziś złożę i dam znać, a na gg normalnie działało... Jedno ale, posiadam 2magi w jednym miałem gg a do drugiego nabilem propan i coś mi się wydaje że normalnie wywalilem Maga kulek na propanie chyba że to było gg i , bo 2 magi miałem nabite.... Z resztą nieważne, zobaczymy jak złożę... Edited May 15, 2013 by Pietia888 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 To pytanie najpierw czy wszystkie przelewania były wykonane prawidłowo. Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted May 15, 2013 Author Report Share Posted May 15, 2013 (edited) Podczas nabijania turystycznej był odkrecany odpowietrznik i jest w niej gaz płynny... A z turystycznej gdy przebijalem do bernzomatic(wezyk z jednej strony zlaczka do butli turystycznej a z drugiej zaworek dolnego Maga od bocznej) i nabijalem oczywiście spuszczajac gaz lotny aby płyn wszedł.... I coś jakby strzelalem z propanu chyba, gdy z turystycznej pompowalem do butli gg to trochę weszło gazu płynnego i tym nabijalem Maga..... Sory ze tak byle jak, pisze z telefonu. Coś mi się widzi zr problemem jest że nabijalem butle po gg , może niewłaściwie ( brak odpowietrznika) a butla bernzomatic nie aktywna chwilowo - pss z zaworka odpowietrzajacego..... Gdy nabijalem butle bernzomatic to ona wyraźnie namarzala, czego nie mogę powiedzieć o butli gg..... Edited May 15, 2013 by Pietia888 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Ja mam nabijane butle po GG i śmiga jak talala więc to nie tu problem. Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted May 15, 2013 Author Report Share Posted May 15, 2013 (edited) A jak wy nabijacie butle po gg do pełna/połowy ??? Złożyłem klamke i blowbacku bardzo nima, tzn raz strzeli i nie naciognie zamka do końca, a jak odwurce klamke czuć kopniecie, przy normalnym strzale to jest tak jak by gaz miał Sie kończyć w magu.... Edited May 15, 2013 by Pietia888 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 No to wszystko wskazuje na za słaby gaz. Normalnie :D. Butla na wagę i jedziesz. Do mniej wiecej tylu co w kupnym się nabija i jest spoko. Ale to wszystko kwestia na jaki gaz się trafi bo to co sprzedają jako "propan" to woła o pomstę do nieba. Loteria jak z lufami MB. Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted May 15, 2013 Author Report Share Posted May 15, 2013 Coś nawet strzela po złożeniu, tylko pewnie w magu mam olej (bo lalem do Maga) , jak odwroce giwere to leci jakiś płyn, ale jednoczesnie lepiej kopie.:.. Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted May 15, 2013 Author Report Share Posted May 15, 2013 Strzelać strzela, ale nie za dobrze, bo co któryś raz muszę przeladowac aby kulka została podana, a jak odwruce klamke do góry nogami to jest git... Czyli mam za dużo butanu w propanie tak???? Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted May 20, 2013 Author Report Share Posted May 20, 2013 Panowie, działa, dziś wykonałem stojaczek na butle trystyczna ktury postawiłem wysoko i nasadzilem butle i tankowalem gaz, weszło dosyć sporo i da Sie strzelać, lecz gdy końcówka gazu w magu, co drugi strzał leci kulka bo zamek nie dochodzi do końca... Ale jutro popracuje z poprawnym nabijaniem gazu do Maga bo jakoś mało strzałów jest p 1 nabiciu gazem... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts