GunMartinS Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Jestem zielony w sprawi Gearboxu , zamierzam zakupić SR25 i na pewno będzie tuningowana a chce ją sam poskładać a nie do serwisu targać . Więc moję pytanie brzmi : Czy jest jakaś strona , która opisuje wszystkie rzeczy znajdujące się w Gearbox np. tłok , cylinder itd. jak działają ? lub za co odpowiadają . Proszą o link jeśli takowy nie istnieje proszę o odpowiedz , jeśli zły dział proszę o przeniesienie . Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 (edited) Youtube i google. Jeśli jesteś zielony to by było dobrze, gdyby ktoś Cie nauczył jak składać gb bo na bank coś popsujesz za pierwszym razem : ) Edited May 19, 2013 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Youtube. Wprowadź hasło "Gearbox" i zobacz co wyskoczy :icon_lol: przygotuj sobie jakieś pojemniki czy woreczki strunowe żeby nie pogubić części i jazda. Quote Link to post Share on other sites
GunMartinS Posted May 19, 2013 Author Report Share Posted May 19, 2013 Ryzbor - miałem doczynienia z MAC-10 za 15 zł z kiosku i coś się zepsuło po paru kulkach więc rozebrałem go na czynniki pierwsze coś się odłamało i kawałek ten zaciął sprężynę lub mechanizm ładujący kulki więc wyiełem go złożyłem no i niestety nawet sprężyna się nie chciała naciągnąć , nie działał spust :) Jeśli już jest temat to się zapytam czy da się zmienić kolbę w SR25 od PJ czy jest ona przytwierdzona na stałe czy coś :) Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Gdy odkręcisz śruby trzymające gearbox to pamiętaj, żeby go trzymać ręką, bo inaczej wszystko wystrzeli ci w kosmos. Powodzenia :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Szczerze to ciężko Ci będzie samemu pierwszy raz to robić. Przygotuj się na sporo nerwów i lepiej żeby ktoś Ci pomógł przy tym kto ogarnia temat. A tak poza tym to tak jak koledzy piszą powyżej youtube, forum, google... ogółem jest tego. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Peterus Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Gearbox jest na tyle mało skomplikowany że po otworzeniu nie powinieneś mieć problemu ze stwierdzeniem co jak działa i dlaczego. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Od siebie mogę dodać: cholernie ostrzożnie z podkładkami bo lubią się sypać a antrireversal bywa cholernie wredny bo wykrzywia zębątki przy składaniu. Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 zobacz jak to powinno wyglądać w google, poczytaj sobie opracowania dot. podkładkowania zębatek, odkręć śrubki w gb i lecisz. jak jeszcze miałem emkę to rozebrałem ją, wymieniłem części i złożyłem lepiej niż było, a robiłem to pierwszy raz w życiu wówczas. Najgorzej z podkładkami :) Quote Link to post Share on other sites
GunMartinS Posted May 20, 2013 Author Report Share Posted May 20, 2013 Dzięki wszystkim za odpowiedzi na pewno pomogą ;) Quote Link to post Share on other sites
GunMartinS Posted May 22, 2013 Author Report Share Posted May 22, 2013 Jeszcze mam jedno pytanie wiem że nie do tematu , lecz myślę że nie ma potrzeby zakładania następnego czy PJ25 różni się od PJ25 Carabine ? PJ25 :http://www.taiwangun.com/pj25-p-j PJ25 Carabine :http://www.taiwangun.com/pj25-carbine-p-j Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Wygladem zewnetrznym, dlugoscia lufy wewnetrznej i waga. Quote Link to post Share on other sites
GunMartinS Posted May 22, 2013 Author Report Share Posted May 22, 2013 Czy ta długość lufy powoduje spadek FPS w PJ25 Carabine ? Bo szczerze jestem bardziej zainteresowany tym modelem tamten za długi :) Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Czy ta długość lufy powoduje spadek FPS w PJ25 Carabine ? Bo szczerze jestem bardziej zainteresowany tym modelem tamten za długi :icon_smile: Nie, bedzie lepiej sobie radzić z popychaniem cięższych kulek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts