W2o Posted September 15, 2019 Report Share Posted September 15, 2019 Takie rzeczy tylko na PW Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted September 17, 2019 Report Share Posted September 17, 2019 Tak się zastanawiam, ani obudowa ani wskazany przetwornik nie może być używany ma .308 Moim skromnym zdaniem albo uszkodziło elektronikę w obudowie albo tubę. Quote Link to post Share on other sites
dino1984 Posted December 10, 2019 Report Share Posted December 10, 2019 Ćwiczył ktoś dostosowanie Dipola D128 do cywilizowanych J-armów (np. wilcox)? Jak do tego podejść? Quote Link to post Share on other sites
W2o Posted December 10, 2019 Report Share Posted December 10, 2019 Szyna z dwoma otworami czy jednym? Quote Link to post Share on other sites
dino1984 Posted December 11, 2019 Report Share Posted December 11, 2019 Jeśli pytasz o otwory na śruby to dwa. https://images.app.goo.gl/V94g5B5wZrRbjdKN7 Quote Link to post Share on other sites
W2o Posted December 11, 2019 Report Share Posted December 11, 2019 Sprawdź czy da się odkręcić tą szynę i podaj rozstaw śrub ją mocujących. Myślę że mam taką która by ci podpasował zamiast oryginalnej. Quote Link to post Share on other sites
dino1984 Posted December 16, 2019 Report Share Posted December 16, 2019 Rozstaw śrub 17mm. Quote Link to post Share on other sites
W2o Posted December 21, 2019 Report Share Posted December 21, 2019 (edited) @dino1984 No niestety moja szyna nie podpasuje. Po drugiej stronie jest taka sama szyna? Odkręć ją i podrzuć fotkę jak to wygląda. Edited December 21, 2019 by W2o Quote Link to post Share on other sites
dino1984 Posted December 29, 2019 Report Share Posted December 29, 2019 Obie są identyczne Quote Link to post Share on other sites
dino1984 Posted December 31, 2019 Report Share Posted December 31, 2019 Ok, pomijając kwestię J-arma... pozostaje kwestia montażu. Ponieważ oryginalne Wilcoxy i inne Norothosy kosztują majątek, to celuję raczej w AliExpressowe aluminowe L4 G24 po 300-400 PLN. Pytanie do bardziej doświadczonych kolegów - używał ktoś z Was tego? Nadaje się to? Jakie jest ryzyko, że np. nie będzie pasowało do jakiegoś rynkowego OpsCore'a? Na YT widziałem różne recenzje, ale ciężko coś obiektywnego z nich wyciągnąć... Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted February 11, 2020 Report Share Posted February 11, 2020 Używam INVG od FMA. Sam żuraw jest OK. Nie powala, ale do noszenia Dipola D128 mi wystarczy. Aktualnie ramię zablokowane jest pod kątem 45 stopni w osi oka, i noktowizor zamocowany jest praktycznie na sztywno, bezpośrednio przez płytkę dovetail. W planach mam jednak połączenie całości przez J-Arma, żeby można było noktowizor złożyć prawie płasko na hełmie. Całość łączy się z hełmem za pośrednictwem blachy "L4" FMA. Dostępna na Gunfire. Siedzi bardzo solidnie. Nokto przypięte do hełmu sznurkiem, a żuraw jeszcze dociągany shockcordem. Quote Link to post Share on other sites
osek Posted February 12, 2020 Report Share Posted February 12, 2020 Za trochę ponad 4 stówki kupiłem niedawno nowego Norothosa II z US. Nie wiem, czy warto tyle dać za chińczyka. Quote Link to post Share on other sites
szpeju Posted February 24, 2020 Report Share Posted February 24, 2020 cześć, mam możliwość nabycia przetwornika MX-10160c jest to gen 3 omni 6. orientuje się ktoś jaka jest wartość samego przetwornika? Ma on plamę, ale poza tym obraz jest czysty i bez skaz. Quote Link to post Share on other sites
dino1984 Posted March 29, 2020 Report Share Posted March 29, 2020 (edited) 1. Ma ktoś na zbyciu obudowę od PVS-14? 2. Jak się wyjmuje przetwornik z Dipola D128? Rozumiem, że od strony okularu, ale co odkręcać? dobrałem się, ale przetwornik jest zblokowany metalowym pierścieniem.... Jak go wyciągnąć? Edited March 29, 2020 by dino1984 Quote Link to post Share on other sites
W2o Posted March 30, 2020 Report Share Posted March 30, 2020 Cześć. @dino1984 Mamy kompletne obudowy do pvs14 i wszystkie jego części (łącznie z przetwornikami) Podrzuć fotkę, jak to wygląda, za dużo tego żeby wszystko pamiętać. Rozmowa o zakupach itp - tylko PW Quote Link to post Share on other sites
Luke1984 Posted March 30, 2020 Report Share Posted March 30, 2020 Czy Macie ba sprzedaż Sam okular Lens do pvs14? Jeśli tak to mogę prosić cena na PW ? Quote Link to post Share on other sites
Luke1984 Posted March 30, 2020 Report Share Posted March 30, 2020 W dniu 29.03.2020 o 17:48, dino1984 napisał: 1. Ma ktoś na zbyciu obudowę od PVS-14? 2. Jak się wyjmuje przetwornik z Dipola D128? Rozumiem, że od strony okularu, ale co odkręcać? dobrałem się, ale przetwornik jest zblokowany metalowym pierścieniem.... Jak go wyciągnąć? Ja mam replikę i oryginał. Jeśli chcesz mogę ci sprzedać dwumiesięczną replikę z ebaya po 300 zł i nie będziesz czekał 2 miesiące aż przyjdzie z Hong Kogu. Na zdjęciu porównanie detali jak odróżniać (palec na replice) Oryginał: Pasuje idealblnie do blachy Norotosu, chodzi może trochę płynniej, Działa funkcja break away. I to oryginał więc mu ufasz Replika: Prawie idealna. Trzeba bardzo mocno wciskać żeby weszło lub piłować blachę/plastik. Ma większy obraz dzięki większej regulacji w poziomi). Quote Link to post Share on other sites
dino1984 Posted April 2, 2020 Report Share Posted April 2, 2020 W dniu 30.03.2020 o 19:55, Luke1984 napisał: Ja mam replikę i oryginał... Pytałem o obudowę, nie o montaż :) Ale skoro już przy montażu jesteśmy, to jaki to jest model? G24? Quote Link to post Share on other sites
Luke1984 Posted April 2, 2020 Report Share Posted April 2, 2020 Obudowę kupisz od Trzmiela i W2O. Inaczej mała szansa (ITAR). Jeszcze niemiaszki ściągają (https://nighttec.net/product-category/housing-parts/) ale lepiej jednak kupić w Polsce. Montaż to G24, będziesz potrzbował na pewno. Zamiast kasku kupiłem nightcap Crye - bardzo dobre daje radę i amerykanie ostatnio to mocno polecają na Ar15. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted April 3, 2020 Report Share Posted April 3, 2020 Od 2 lat produkujemy noktowizory ( i niektóre składamy) w PL. Mamy koncesje i stosowne licencje importowe. Jak coś zapraszam na razie na FB www.facebook.com/nextgennightvision Generalnie mamy też L4G24 (nie są to Wilcoxy) ale są w 100% w specyfikacji. Obecnie kończymy frezowanie konwersji do jarmów na płetwy wilcoxa (100% produkcja w PL). Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted April 11, 2021 Report Share Posted April 11, 2021 Odkurzę trochę wątek. Poszukuję obiektywu do Dipola D128. Celuję w taki: https://thomasjacks.co.uk/cobra/product/1983/26mm_(F26)_Lens lub taki: https://thomasjacks.co.uk/cobra/product/823/27mm_f1.0_Lens Ale liczyłem na trochę niższą cenę. Niestety na rynku wtórnym (przynajmniej polskim) tego typu sprzętu nie widzę (albo nie wiem, gdzie i jak szukać). Znacie może jakieś miejsca, gdzie tego typu akcesoria można znaleźć? Quote Link to post Share on other sites
W2o Posted April 13, 2021 Report Share Posted April 13, 2021 Sprawdzę, chyba coś mamy. Quote Link to post Share on other sites
W2o Posted October 11, 2021 Report Share Posted October 11, 2021 No dobra bo strasznie wieje jesienną nudą. #wiencejniebędzie :-) Znalazłem w otchłaniach magazynu ostatnią pvs5 i ponieważ nie miałem nic innego do roboty to zrobiłem z tego pvs18 . W porównaniu do wersji poprzednich trochę usprawnień, np obudowa baterii potrafiła robić problemy, inny włącznik z innym pokrętłem i rezygnacja z doświetlenia IR (i tak nadawało się co najwyżej do patrzenia na mapę). Jeszcze parę chwil i będzie gotowe, ale już teraz tak wygląda: Quote Link to post Share on other sites
kapiiixd Posted May 9, 2022 Report Share Posted May 9, 2022 Może jeszcze ktoś tu zagląda - z tego co przeczesałem wątek, pvs-7c był polecany. Czy warto się w to pakować - https://www.olx.pl/d/oferta/noktowizor-pvs-7c-CID767-IDP1vIE.html ? O co ewentualnie zapytać, na co zwrócić uwagę? Quote Link to post Share on other sites
W2o Posted May 10, 2022 Report Share Posted May 10, 2022 (edited) Zagląda :-) Z pvs7a/c jest trochę kłopot z częściami w zasadzie jakimikolwiek. Od elektroniki obudowy, włączników po zawiasy dekielka baterii czy jakieś styki. Nakładka powiększająca od pvs7bd/pvs14 na obiektyw też nie pasuje niestety Jeśłi chodzi o obraz - to co do optyki nie słyszałem jakichś narzekań, reszta zależy od przetwornika. Po odkręceniu obiektywu (manual na YT) będziesz miał przetwornik na wierzchu. Spisz oznaczenia i podrzuć - rozszyfruję co to. Przetwornik pooglądaj od strony fotokatody czy nie ma jakichśprzebarwień itp od drugiej strony jak są jakieś problemy, to zobaczysz na włączonym sprzęcie w okularze. Sprawdź pobór prądu, luzy na włączniku, styki baterii doświetlacz itp. Popatrz przez nokto na jasną jednolitą ścianę - ustaw ostrość i sprawdź czy nie ma jakichś dużych uszkodzeń obrazu i białych lub migających pikseli. Tyle na odległość. Powodzenia w zakupach. Edited May 10, 2022 by W2o Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts