Finem Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 a może jakieś inne? ogólnie sytuacja wygląda tak: kupiłem kulki G&G 0.25g, ale... niestety jest jakieś ,,ale" na paczkach małych (1.tyś) zauważyłem ze jest pewna mała naklejka, gdy ja zdrapałem okazało się ze na oryginalnym opakowaniu widnieje ,,0.2g" a na naklejce 0.25g :icon_eek2: !! http://zapodaj.net/8623a38b12bd8.jpg.html więc zastanawiam się o co chodzi? czy ktoś miał podobną sytuacje? zamówienie było składane na zbrojownia.com.pl no i w końcu nie wiem czy strzelałem z 0.25g czy 0.2g :/ Polecicie jakieś jakościowo dobre kulki godny zamiennik g&g w podobnej cenie? pozdrawim Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 1) Napisz w tej sprawie do Zbrojowni z prośbą o wyjaśnienie. 2) MadBull. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Wrzuć na wagę, to zobaczysz czy zostałeś oszukany czy po prostu w fabryce mieli lenia opakowaniowego. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Nie wiem jak G&G ale Rocketsy swego czasu na opakowaniach miały nalepki (może od zawsze tak jest). Teraz G&G zmieniło opakowanie, może mają nadmiar tych starych? Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Czytając temat postanowiłem odkleić naklejkę ze swojej paczki (również paczka 1000szt. 0.25). Na naklejce widnieje 0,25g, a pod nią 0,2g. Kulki jednak latają jak 0,25, bo 0,2 łatwo wiatr znosi. Pozdrawiam Kocur ;) Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Możliwe, że G&G chce zaoszczędzić na produkcji opakowań. Quote Link to post Share on other sites
Stefan(kiedyBL) Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 Polecam kupować z Gunfire tam są opakowania bez naklejek i nie ma problemu :D Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 A zainteresowałeś się może, czy wspomniane kulki są tam dostępne? Quote Link to post Share on other sites
Finem Posted June 3, 2013 Author Report Share Posted June 3, 2013 na Gunfire mało co jest dostępne :/ Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Oszczędności. Koszt zmiany foli opakowaniowej (zamawiania kilku róznych) lub ręcznego zaznaczania wagi kulek jest dużo wiekszy niż naklejka. (oczywiście jeśli naklejka jest naklejana w sposób automatyczny juz przy pakowaniu) Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 Oszczędność oszczędnościami... Ale interesuje mnie pewna rzecz. Strzelałem wiele razy z G&G i świetnie latały nic się nie działo. Aż pewnego dnia przyszła paczka z Azteko z tymi kulkami(strzelałem wcześniej) czy wam też kulki po trafieniu w przeciwnika farbują trochę mocniej na biało strój? Wcześniej nie spotkałem się z Tym lub poprostu nie zauważyłem. Ktoś może to jakoś wytłumaczyć? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Uważajcie z tymi 0,43 kulkami by potem nie musieć czyścić acetonem lufy. Na tych które do mnie doszły jest jakaś farba - czuć je farbą i zmazuje się z nich farba. Przetrzyjcie o czarną koszulkę, zostaje biały ślad... Do lufy nie próbuję ich nawet wkładać. Wygląda na to, że nie tylko w Twoich kulkach występuje podobny problem. Osobiście jeszcze się z tym nie spotkałem. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Jeśli nie będzie można zaufać już nawet G&G, to przyjdzie nam strzelać ryżem... :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 A więc tak. Sprawdziłem trochę kulki G&G. Jedna paczka 0.25 druga 0.28. Większy problem występuje na 0.25. Większość kulek po trafieniu zostawiała białe ślady (widoczne w słońcu na zielonej plamie na dpm) tak samo przy pocieraniu o czarną koszulkę. Kulki 0.28 wyszły lepiej z tych 2 paczek co posiadałem. Koszulkę zabarwiły (o wiele mniej niż 0.25) 2 z 10 losowo wybranych. Po strzałach w mundur dpm wyszły tak samo lepiej. Nie zostawia śladów tak widocznych jak 0.25, a jeśli już to można je łatwo zetrzeć, a jest to trudne przy 0.25. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 To jest farba, czy pył ze źle wyszlifowanych kulek? Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 (edited) @Powała to na pewno farba. Pył na pewno nie, ponieważ każdą kulkę którą testowałem na koszulce dokładnie obejrzałem i wrzuciłem na chwilę do wody i w papierowym ręczniku wysuszyłem dla pewności :icon_wink:. Miejmy nadzieję, że tylko ja dostałem taką paczkę :D. Edited July 22, 2014 by Puloman Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Wstyd i sromota dla G&G, chyba że to ordynarne "podróby/fałszywki". Gdzie je kupiłeś? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Moje 0,25g właśnie się skończyły, w worku lata jeszcze jakieś ~200szt. Akurat te które mam są idealne. Białe, idealnie okrągłe, błyszczące i śliskie po polerowaniu. Jak perły :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 (edited) Jeśli to stanie się regułą, trzeba będzie "przestawić" się na 5,95. Dostałem w gratisie małą paczkę do przetestowania, moim zdaniem są OK, latają jak dotychczas G&G. Są też ciut tańsze i co najważniejsze dostępne. Edited July 22, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Albo można po prostu przemyć kulki colą light. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Co Ty, żeby wyżarła dziury w powłoce... :icon_eek: Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Jedyne co tam żrące to kwas fosforowy. Z plastikiem nie powinien reagować. Chociaż ja nie wiem co z tymi kulkami nie tak, ja mam .20 .25 .28 i wszystkie są ok, jak pisałem poprzednio ;) Te brudzące kulkensy to skąd w końcu? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 (...) Te brudzące kulkensy to skąd w końcu? Też o to pytałem... :icon_neutral: Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Brudzące kulasy z azteko.pl. Otworzyłem kolejną paczkę 0.25g i już jestem zadowolony :D. Są takie jak zwykle czyli wyśmienite. Widocznie trafiłem na dwie złe paczki ;). Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Czyli jakaś felerna partia, może się gdzieś również powtórzyć, trzeba sprawdzać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts