Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Cześć !

Jako że zbliżają się wakacje chciałbym kupić sobie Gogle klasy B aby mieć dobrą ochronę i służyły mi długo , lecz planuję także kupić to : http://gunfire.pl/pr...2-Woodland.html , a słyszałem , że niektóre gogle do tego nie pasują . Więc pytanie jakie gogle klasy B bedą pasować do tej maski ??

Budżet : 200 zł , maks. 250

Edited by GunMartinS

Wiem, ale większość moich znajomych ma 260-280 i po 230-240 w pistoletach. Wiesz może cy maska ochronna i pod nią jakieś cienkie gogle zdadzą egzamin?

Mimo, że mają po te 230-280 FPS'ów to jak pojedziesz na większa strzelankę gdzie mają do 700 FPS [Tak wiem, często jest ograniczenie do max 600-650 i zależy od zjazdu ale... jest ale i tyle] to na pewno nie ochronią :icon_smile:

Po 2 - Czy takie maski będą kamuflować? Szczerze mówiąc nigdy nie widziałem takiej w akcji. Dopiero niedawno gunfire dodał te co podałeś ale według mnie nie. A jeśli chcesz iść pod klimat to idź pod klimat, ale ja bym nie zaryzykował małej siatce ochrony oczu.

Po 3 - Jeśli chcesz mieć dobrą ochronę i nie chcesz ran na twarzy to kup tak: Gogle/ Maska Stalker [Czy tam starker według GFC]/ i do tego hełmik. Kulka nic ci nie zrobi a będziesz miał lepszą ochronę twarzy niż te "maski na karnawał". A jeśli masz te 170zł na taką maskę to te rzeczy co Ci podałem będziesz miał kasę.

Zawsze można włożyć gogle pod maskę [ale na moje oko pod te maski nie wejdą jakieś lepsze typu ess nvg/bolle x800], więc lepiej zamiast takiej maski to kup to co podałem. A i bym zapomniał - Pod taką maskę JAKBY Tobie weszły gogle to o nic się założę, że będą parować, że ho ho :D

A teraz @GunMartins

Dzięki za odpowiedzi , wybiorę gogle Ess NVG

Mam ESS'y NVG i według opini, że parują to mi sprawują się idealnie. Aktualnie dokupiłem nowy wizjer bo stary się przeze mnie zrąbał i jest bardzo dobrze. Tak więc dobry wybór :icon_smile:

Edited by Kemonator

Fhrancuz pod te maski można założyć każde okularki ochronne a wręcz nawet same szybki z ivo . Maski są zajebiście klimatyczne (mam tą z AoT) ale też niesamowicie upierdliwe, zasłaniające widok oraz parujące. Ciężko się w tym gra (no chyba że LARPujesz).

Co do okularków czy gogli to pamiętajcie żeby używać tylko atestowanych. Chińskie podróbki nie zapewniają pewności że wytrzymają.

John Bo (mój były ekipowy padawan) w ten sposów komplementuje IBAę w tych jakże krótkich serdecznych słowach:

Hu..ia z pleśnią- ciężkie, nie wygodne (obciera szyję i pieprzenie "to se dobierz rozmiar " gówno prawda (czyli ta jedyna prawda) i nie daj allah upie...lić się w to- w tzw komplecie - przy + 20 st C gwarantowany wylew i odwodnienie

i na " O J O M"

Jak chcesz maskę siatkową to polecę BATa czyli Stalkera v3 ale nie zwykłego acma (bo siatka potrafi pęknąć podczas dopasowywania) tylko firmy TMC. Różnica w cenie nie jest wielka, ale warto wydac więcej na coś solidnego.

Chodzi o coś takiego http://deltashop.pl/...at-tmc-acu.html ?

Znasz może jakąś dobra kamizelkę taktyczną, chodzi mi głównie o ochronę torsu niż zapas kieszeni i o przedział 150-200 zł.

Tak, coś takiego. Tylko lepiej weź w olive :icon_smile:

Co do kamizelki to http://deltashop.pl/...body-armor.html :icon_razz: Chociaż nie wiem przed czym chcesz chronić tors. Kamieniami będziesz się rzucać? Poza tym temat jest o goglach. Podłączanie się przez "nowych" jest tutaj tolerowane, ale zauważ że robisz komuś innemu bałagan w temacie i może nie uzyskać wystarczającej pomocy przez to, że ktoś się podepnie. Po prostu załóż nowy temat jak masz inne pytania (najlepiej poszukaj wpierw odp. na forum :icon_wink: ).