kózkaASG Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Witam, chciałbym Was spytać o zdanie na temat ak47 od Cymy(cm.050a) oraz ak47 od Umarexu(Elite Force 74 tactical). Obydwie repliki są bardzo fajne, nie wiem tylko czy kałach od Umarexu posiada system blow back, wiem że cm.050a posiada ten system. Repliki te kosztują ok 700-800zł. O replice od umarexu nie znalazłem wielu informacji. Z góry jestem wdzięczny za pomoc w dokonaniu wyboru. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Nie miałem do czynienia z żadną z tych replik, ale jeśli miałbym wybór między konkretnie tymi dwoma, to brałbym cymkę. Po prostu jest to pewna konstrukcja, użytkowana przez wielu, i na pewno jest o niej coś na forum - wystarczy poszukać, a o tym od Umarexu pewnie nic nie ma. Jeśli interesują Cie również inne karabiny z rodziny AK rozejrzyj się również za RK od Boyi - szczególnie wersje S i W. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Z tego co znalazłem to umarexa model ma dużo metalu, czytaj znal i aluminium. W CM.050 tylko lufa zewnętrzna jest alumioniowa, reszta to stal. Replika jest trudna do zajechania, no chyba że będziesz nią rzucał, opierał się o nią, potykał, przewalał i orał to nity ci się mogą poluzować, mi się to stało, ale na serio dużo przeszła ta replika. Na EBB nie napalaj się zbytnio bo jest mizerne, lepiej to odłączyć po prostu. Quote Link to post Share on other sites
Matiz1911 Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 W Cm.050 znalowa jest obsada kolby, obsada lufy, przewód skośny, podstawa muszki, podstawa szczerbinki. Lepiej kupić RK-10S. Posiadałem obie repliki i RK jest duuuużo lepszym wyborem Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 EEee to ja jakiś chyba extra pakiet dostałem bo sprawdzałem i znalowy mam tylko przewód skośny... zakupiona rok temu na alledrogo... Quote Link to post Share on other sites
Waran65 Posted June 3, 2014 Report Share Posted June 3, 2014 Ja mam tą cymkę i działa mi idealnie blow back też działa bez zażutu Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Oglądam Umarex Elite Force 74 tactical i zastanawiam się czego to jest replika, jakaś mix 47/74. CM050 nie jest repliką ak47 tylko bułgarska odmiana AK - AIMS. Jak pisali koledzy wyżej nie do końca stalowa, pewnie ten mix elite też nie. Dodam tylko, że w przyszłości mniejsza utrata ceny i łatwiejsza w odsprzedaży będzie cyma. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 EEee to ja jakiś chyba extra pakiet dostałem bo sprawdzałem i znalowy mam tylko przewód skośny... zakupiona rok temu na alledrogo... Może ktoś wcześniej coś powymieniał, jeśli była to używka. Innej opcji nie widzę, Cyma nie ma nawet modelu w swojej ofercie ze stalowymi obsadami, czy elementami lufy, więc skąd mieliby to wziąć...? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts