cymek999 Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Hej, ktore midcapy (ewentualnie lowy) polecacie do Cymowskiego AK74? Nie szukam tych "klasycznych" do 47. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Plastikowe, bez żeber na bokach magazynka. SRC, CYMA, MAG. Ewentualnie Beta-Project tylko to są do Masady AKM ale że zgadza się przechył tych magazynków... ;) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Mam plastikowe wafelki produkcji cymy i bardzo ładnie podają do ostatniej kulki, nie chwieją się w gnieździe. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 +1 dla SirHawk Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Podepne sie- skąd wziąc magi do AK74 nadające sie do przeróbki? Quote Link to post Share on other sites
cymek999 Posted June 4, 2013 Author Report Share Posted June 4, 2013 (edited) U kumpla raz widziałem takiego mida od Classic Army: http://www.airsoftgl...P209P1-AG-1.jpg To akurat hicap, ale poza klapką wyglądał dokładnie tak samo. Podaje bez zastrzeżeń, działa jak należy i w ogóle. Jest jednak jedno "ale": jest niesamowicie pomarańczowy, w rzeczywistości chyba nawet bardziej niż na zdjęciu. Taki... marchewkowy. Wygląda to nieco idiotycznie. W pudełku miałem hi-capa który ma ten sam kształt, ale jest w normalnym kolorze, takim bardziej brązowym. Czy to tylko moje fanaberie, wziąć mimo wszystkie takie magi? Edited June 4, 2013 by cymek999 Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Takie, to jakie? Te od Classica? Quote Link to post Share on other sites
cymek999 Posted June 4, 2013 Author Report Share Posted June 4, 2013 Tak. Jak mówiłem, działają świetnie, ale wyglądają... zbyt zabawkowo, dziecinnie? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 No to już sam zdecyduj. Dostałeś propozycje bezproblemowo działających magazynków oraz sam przytoczyłeś jeden przykład. Quote Link to post Share on other sites
cymek999 Posted June 4, 2013 Author Report Share Posted June 4, 2013 (edited) Ok, pomyślę o nich. Myślałem jeszcze o takich midach Cymy z Taiwanguna: http://www.taiwangun...i-akm-orange-cm Wyglądają ładnie (według mnie), tak jak wspomniany wcześniej hicap. Mam jednak pewne wątpliwości. Na stronie napisali, że to do AKM. Do AK74 i wszelkich pokrewnych będą pasować, prawda? Nie mam nikogo wśród znajomych, kto by je posiadał. Nie przymierzałem ich do swojej repliki. Ktoś je testował, jak opinie? Występują jakieś "zacinki"? Wolę się upewnić przed zakupem w ciemno. Edited June 4, 2013 by cymek999 Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Masz poradę: Wszystkie magazynki airsoftowe do AK mają tę samą szerokość i grubość. Oznaczenie, że do AKM/AK-47/AK-74 wskazuje na jakim oryginalnym magazynku się wzorowali. Magazynki do AK-47/AKM mają większy łuk w porównaniu do AK-74. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Taiwangun wypisuje do jakich replik (producent, model) pasują dane magazynki (i ja się jeszcze na tym nie przejechałem), więc jeśli nie masz wielkiego ciśnienia na koszerność to tym się sugeruj. Quote Link to post Share on other sites
Qwertyuiop1 Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Mój brat ma takie magi z taiwana tylko, że on malował je lakierobejcą bo były zbyt pomarańczowe. ale tak ogólnie nie narzeka na nie. Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Czarne midy od cymy, ewentualnie metalowe midy do AIMS-74, też cymy, też pasują kalibrowo do AK74. Quote Link to post Share on other sites
cymek999 Posted June 9, 2013 Author Report Share Posted June 9, 2013 "Czarne midy od cymy" Chodzi pewnie o ten model: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=1158 Dla pewności: dobrze podają, nie zacinają się? Będę używał raczej dobrych kulek, 0.25 G&G. Trzeba je otwierać, robić jakieś modyfikacje, smarować, czy obejdzie się bez takich rzeczy? Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 Low-cap Classic Army na 77 kulek - najlepszy mag do AK. Jest czarna wersja. Quote Link to post Share on other sites
kowal287 Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 nie chciałem zakładać nowego tematu siema poszukuję magów do AK co powiecie o tych firmy Ares i Cyma http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_98_101_203&products_id=5378&name=ARES_-_Magazynek_Real-Cap_-_AK_-_30 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_98_101_202_470&products_id=8076&name=Cyma_-_Magazynek_Mid-Cap_-_AK47_-_150 chodzi mi głównie o opinię kogoś kto użytkował które lepsze czy są godne polecenia czy brać inne? jakie? Quote Link to post Share on other sites
goroth Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 (edited) Ja mam te od Aresa tylko że midy (4szt.), mnie na razie nie zawiodły, dobrze podają i są stabilne w gnieździe (Rk-02). Ich największą zaletą jest chyba waga bo ważą tyle co nic, wytrzymałe są - już kilkakrotnie latały na kamienie i zero pęknięć. Jedyny problem jaki ja zauważyłem to kolor bo z lekka się świecą Edited July 3, 2013 by goroth Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 Z magów do AK polecam te chińskie low-capy na 68 kulek - fajnie podają i ich konstrukcja zapewnia mniejszą awaryjność niż mid-capy. A ten mag ARESa to cały plastikowy jest, więc lansu nie ma :( Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 Temat jest o magazynkach do AK74, nie klasycznego AK47... Quote Link to post Share on other sites
goroth Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 (edited) W poście nr.17 ktoś pytał o magi do AK47 Edited July 4, 2013 by goroth Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 W temacie o AK74... Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Cyma/MAGPRO Midcapy na 140 kulek pasują u mnie do AKSU i AK47 MAG-K. Quote Link to post Share on other sites
KSW Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 czy real capy od aresa nadają się do cymki 031 ? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 (edited) Ostatnio doposażyłem RK.01 w Mid-capy CM. Siedzą bardzo ciasno i stabilnie, podają bez zacięć (oczywiście kulki G&G). Są OK, mogę je z czystym sumieniem polecić do replik AK BOYI. Edited July 8, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts