tokrek Posted June 8, 2013 Report Share Posted June 8, 2013 Witam Chciałbym prosić doświadczonych maniaków o pomoc w wyborze repliki głównej. Cechy, które chciałbym aby ona spełniała: -> Układ bullpup -> wersja inna niż v.2, bo kumple mówili mi, że to pęka (to prawda?) -> nie jest to p90 (za krótkie dla mnie) -> nadaje się pod tuning szybkostrzelnościowy (ograniczenie fps w grupie) -> mile widziane miejsce na dobrą baterię Mój budżet jest nie aż tak ograniczony cytując poradnik doboru replik. Quote Link to post Share on other sites
Dymitr Posted June 8, 2013 Report Share Posted June 8, 2013 (edited) Proponował bym obejrzeć Auga od JG. -Bullpup jest -GB v3 jest -najkrótszy nie jest -miejsca na batkę jest całkiem dużo. Edited June 8, 2013 by Dymitr Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 8, 2013 Report Share Posted June 8, 2013 Nie wiem jak z miejscem na dobrą baterie i z tuningiem, ale kumpel ma F2000 od G&G i nie narzeka. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 8, 2013 Report Share Posted June 8, 2013 Można pomyśleć jeszcze nad eLką. Mam armowską i na 11,1 lipo rof jest zabójczy, a moc na stokowej sprężynie niewiele przekracza 380 fps. Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted June 8, 2013 Report Share Posted June 8, 2013 L85A2 ICS. Spełnia wszystkie wymogi+ regulowana moc i szybka wymiana sprężyny. GB wytrzymalszy niż v2, silnik też świetny+ dobre kable i system spustowy bardziej przyjazny stykom. Quote Link to post Share on other sites
matheoo41 Posted June 8, 2013 Report Share Posted June 8, 2013 Masz jeszcze do wyboru APS UAR http://wmasg.pl/pl/armoury/show/426520 GB v3, więc potencjał tuningowy jest duży + magazynki emkowe więc nie ma problemu jak z AUG Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 Tavor od ARESa? Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 Jezeli chodzi o bezkolbowce to lista ich , zwlaszcza w asg zaweza sie do kilku modeli i firm ktore je produkuja. Poki co to owe modele istniejace na rynku: - AUG - SA80 / L85 - UAR - P90 - TAVOR oraz kilka prototypow ktore sa "wdrazane" na rynek od 5 lat... Quote Link to post Share on other sites
Vilreen Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 Jest jeszcze Type 97 od Real Sword :) Quote Link to post Share on other sites
alleStandard_pl Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 Minęło już trocj=hę czaswu,więc może napiszesz na jaki model ostatecznie się zdecydowałeś? Czy wybór padł na L85A2 ICS? Następny post napisany w ten sposób poleci. Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 Tak wiec wrzuce do listy: - AUG - SA80 / L85 - UAR - P90 - TAVOR - Type 95 + jakies tam samorobki robione w zaciszu drewutni czy innego warsztatu Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 FAMAS jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 Tak wiec wrzuce do listy: - AUG - SA80 / L85 - UAR - P90 - TAVOR - Type 95 + jakies tam samorobki robione w zaciszu drewutni czy innego warsztatu - FN 2000 - FAMAS - PDR Quote Link to post Share on other sites
tokrek Posted June 16, 2013 Author Report Share Posted June 16, 2013 (edited) Tavor, i p90 odpadają z listy, bo nie spełniają kryteriów :icon_wink: Waham się pomiędzy AUG`iem - jak wyczytałem w temacie opiniowym ma problemy z tylną klapką trzymającą GB, i częściami zamiennymi, a Magpulem PDR - tu doszukałem się problemów z magazynkami, oraz zasadniczym brakiem informacji co może się zepsuć w przyszłości, gdyż jest to replika stosunkowo nowa na rynku ASG. EDIT: Wracając jeszcze do AUG`a - czy wiecie czy, i ewentualnie jakie są różnice w wykonaniu pomiędzy modelami poszczególnych firm? (JG, ASGDK, CA, TM) Edited June 16, 2013 by tokrek Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 Augi CA i TM są lepszej jakości. Przy okazji, w taworze nie dopatrzyłem się kryterium którego nie spełnia :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts