Kaczan Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 (edited) Witam wszystkich forumowiczów. Połamałem kolbę w mojej nowiutkiej cymie. Upadłem niefortunnie na rowerze i upadając na torbę, w której było AK połamałem poważnie (według mnie) okolice kolby) I tu rodzi się moje pytanie. Jest może możliwośc sklejenia tego tak by się nie ruszało i nie odpadło? Jaki klej polecacie ? Oraz czy może można dokupić tą cześć. Poniżej zdjęcia: Edited June 10, 2013 by Kaczan Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Możesz próbować kleić, np. dwuskładnikowym poxipolem, albo gwoździem w płynie soudala albo pattexa, ale na dłuższą mętę to i tak znowu pęknie w tym miejscu. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Możesz tymczasowo kleić, jak pisze The-Naturat. Z góry ostrzegam, że nie da się tego zespawać. Na dłuższą metę będziesz musiał załatwić sobie nowy korpus. Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted June 10, 2013 Author Report Share Posted June 10, 2013 Oczywiście wolałbym kupić korpus bo chociaż będzie na stałe. Napisze do supportu taiwangun'a czy mają coś takiego. A może wy macie stronę gdzie takie częsci mogę kupić? Polecicie mi coś jeszcze? Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Poszukaj lepiej w komisie albo alledrogo wydmuszkę rk-02/03 s/sw, bo po co kupować nowy korpus jeśli ma Ci się znowu rozwalić? Takie uroki znalu... przełożysz gb i co się da i po kłopocie. Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted June 10, 2013 Author Report Share Posted June 10, 2013 Tzn korpus rozwalił się z mojej własnej winy. Tak to szanuje karabin. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Właśnie przez przypadki takie jak Twój, w większości, korpusy się kruszą/łamią, szczególnie te znalowe. O stalowy nie będziesz sie musiał martwić. Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted June 10, 2013 Author Report Share Posted June 10, 2013 Ma ktoś na sprzedaż używany korpus plastikowy/metalowy ? Niepołamany OFC! Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 (edited) CM.031 to kopia ClassicArmy SLR105, pierwszej wersji z plastikowymi okładzinami. Oznacza to, że przy szukaniu nowego body nie powinieneś sugerować się tym, że jest to replika "AK-74", ponieważ CA zastosowało w nim typową dla standardu Tokio Marui "komorę zamkową" ze ściętą tylną ścianką, jedynie wzorowaną na AK-74. Dlatego powinieneś szukać "body" do AK (znanego szerzej jako AK-47) np. takie http://www.asgshop.p...ukt.php?id=2363 Być może są tańsze, ale ja takie mam zamontowane w ośmioletnim AK Marui i nie narzekam. Prawdopodobnie będziesz musiał wymienić też chwyt na AK albo kupić coś takiego http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2077 Masz szczęście, że element pełniący funkcję obsady kolby nie uległ uszkodzeniu, a jedynie wyłamał się fragment plastikowego body. Edited June 12, 2013 by Zachar Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 (edited) Dokładnie CM031 jest standardu TM a nie VFC - jak boyi - więc żadne kołkowane body nie wchodzi w rachubę (no chyba że kompletna replika bez gb, komory i lufy). Edited June 12, 2013 by kermit Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts