Senator Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 witam chcę kupic rk02 i na twiwanie jest ta replika ju zmodyfikowana. Ma np sprężynę M125 i kilka bebechów wymienionych(min. łożysko i tłok). Czy ten "tuning" nie zmniejszy żywotności repliki??? www.taiwangun.com/rk-02-full-metal-boyi Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 jakby zmniejszało, to po co by tuningowali???? a z resztą, i tak masz gwarancję... Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 A kij ich tam wie co oni w to włożyli. Jakoś wolę wiedzieć co siedzi w replice, tzn własnoręcznie to zamówić i wstawić. Kup zwykłego stocka, olej tuning taiwanguna, już dość się popisali swoimi "Customami". Tak czy tak bedziesz te bebechy wymieniał zapewne, więc po co? De facto tuning mocowy zmniejsza żywotność danego elementu, co jest logiczne. Większe obciążenie=szybsze zużycie. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Te "wzmocnione" części w opisie - to zwykły stock, żaden tuning ;) Po prostu chcieli napisać ładnie, że replika ma jakieś superaśne wzmocnione bebechy żeby to atrakcyjniej wyglądało. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Ma np sprężynę M125 ekstra :] ze springa 125 wycisnęli aż 390 fps :icon_lol: a gdzie pozostałe 60fps ? Jak całość tak poskładana to ja bym podziękował Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Miałem 2 sztuki, w jednej prawie nowej starły sie zęby tłoka, w drugim nie. Ale w obydwu trzeba zmienić głowice tłoka, w stocku wycisnąłem koło 480fps z dużym ROF-em. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 ale mówimy tu cały czas o stocku ;) w którym zgubili fps, a nie wyciskaniu ich wymieniając graty ja bym odpuścił boyi i kupił za tą kasę http://www.taiwangun.com/cm-048-cm (nie gustuję w kałachach, niech się może wypowiedzą rusofile :P) Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Ja nie kupiłbym tej cymy, jest tak luzowata i giętka, że można się nią opasać. Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 RK od boyi śmaiło polecę, na necie jest filmik jak facet robi na nim pompki. Głowica to koszt 20zł i masz taką moc wiec nie mów o kosztach :D Stockowa to........................ i .......... :D Quote Link to post Share on other sites
Senator Posted June 14, 2013 Author Report Share Posted June 14, 2013 A jaka głowice polecacie??? Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted June 14, 2013 Report Share Posted June 14, 2013 (edited) Polecam poczytać w dziale o tuningu replik, bo "jaka głowica tłoka" zależy od wielu czynników. Osobiście wymieniłbym już wszystko, jak leci, tzn cały zespół tłoka i cylindra. I wziąłbym jednak RK boyi, zawsze to ładniejsza buda :D (chociaż obie są paskudne i obleśne) Edited June 14, 2013 by KnightMoritz Quote Link to post Share on other sites
Senator Posted June 16, 2013 Author Report Share Posted June 16, 2013 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Żeby nie zaśmiecać forum: Jaką baterię polecacie do rk 05 mam do wydania około 170 zł na zestaw: bateria+ładowarka Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts