rolnik4 Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Otóż mam 2 problemy z gb v3 w moim g36: 1.cały złożony gearbox po włożeniu w chwyt pistoletowy przestaje działać, ale słyszę, że silniczek próbuje pracować. 2.Ostatnio wymieniłem tłok, teraz potrzeba aż 3 razy nacisnąć spust aby tlok się do końca przesunął. Gdy tłok dojdzie do końca gearboxa to wtedy z cylindra wychodzi uszczelka. Czy to trzeba przesmarować ? jak tak to czym. Quote Link to post Share on other sites
maop Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 1. Możliwe że masz problem z kostką stykową, ponieważ chwyt od g36 blokuje do pewnego momentu spust. Spróbuj dogiąć blaszki 2.Może ta uszczelka ma za dużą średnice, pójdź do hydraulicznego sklepu(weź ze sobą uszczelkę aby mieć odnośnik. Quote Link to post Share on other sites
rolnik4 Posted July 2, 2013 Author Report Share Posted July 2, 2013 Dodatkowo jak go rokładam i składam to gdy wszystkie zębatki są włożone to ta połowa bliżej tego elemntu który popycha kulki nie chce sie włożyć pomocy szybko Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Ty weź lepiej do serwisanta to oddaj bo patrząc po Twoim nazewnictwie to nawet zębatek pewnie nie masz dobrze wypodkładkowanych...z całym szacunkiem dla nowości w temacie. Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Albo poświeć kilka dni i przeszukaj internet, pooglądaj filmiki instruktażowe na youtube albo prześlij to do serwisanta. Samodzielne grzebanie w replice wymaga samozaparcia czasu i przede wszystkim kasy, zwłaszcza w okresie początkowym kiedy dopiero się uczysz co i jak. Quote Link to post Share on other sites
rolnik4 Posted July 2, 2013 Author Report Share Posted July 2, 2013 2 problem rozwiązany tylko teraz będe musiał pokombinować z tym chwytem . Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 5, 2013 Report Share Posted July 5, 2013 Dognij styki. Quote Link to post Share on other sites
rolnik4 Posted January 8, 2014 Author Report Share Posted January 8, 2014 Ponawiam temat. Przeszkoliłem się z budowy i mam taki tłok http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_140&products_id=2612&name=JBU_-_Tlok_ALU_z_Metalowymi_Zebami_-_Full_Teeth_-_JA-32 jest cały z aluminuim (zęby też) i podczas oddawania strzału trzeba wcisnąć kilka razy aby strzeliło, przy okazji wszystko się mocno grzeje (wtyczki, silnik, bateria). Czy jest to wina słabego chińskiego silnika, czy lipnej baterii, bateria jest w standardzie mini. Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 8, 2014 Report Share Posted January 8, 2014 Bateria pewnie. Tłoka to już innego nie mieli ? Masakra. Quote Link to post Share on other sites
rolnik4 Posted January 8, 2014 Author Report Share Posted January 8, 2014 a co zły ? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 8, 2014 Report Share Posted January 8, 2014 Biorąc pod uwagę że replikę masz pewnie w głównej mierze w stock'u, a ten tłok swoje waży, to po kiego grzyba taki tłok do G36 gdzie przód gearboxa nie jest zaparty o komorę...? Módl się żeby Ci za jakiś czas nie poszedł szkielet. Quote Link to post Share on other sites
rolnik4 Posted January 8, 2014 Author Report Share Posted January 8, 2014 (edited) Ja myślałem, że jak tłok z metalu będzie to będzie wszystko dobrze hulało, bo w stockowym tłoku to już zębów nie było (cały z plastiku był). A co byś polecił kompanie? Edited January 8, 2014 by rolnik4 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 8, 2014 Report Share Posted January 8, 2014 Poczytać forum i odpowiednie działy. Nawet ten o replice którą posiadasz. Nie jestem twoim kompanem. Quote Link to post Share on other sites
rolnik4 Posted January 12, 2014 Author Report Share Posted January 12, 2014 Już wszystko naprawiłem, podłączam kabel i tu dupa, połączenie bateria-gearbox chodzi ładnie, połączenie gearbox-długi kabel z bezpiecznikiem-bateria nie chodzi, czy mogę podłączyć baterię od razu do gearboxa, czy kupić coś takiego http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_222_476&products_id=5900&name=Guarder_-_Przewody_zasilajace_-_Kolba ?????? Quote Link to post Share on other sites
Tiloren Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Bezpiecznik można wywalić, warto też wymienić wtyki na deansy/xt60 ponieważ tamiya jest stosunkowo mało wydajna. Sam używam repliki bez bezpiecznika od 2 lat i jedyne o co trzeba sie martwić to aby izolacja na kablach była cała i nie dochodziło do spięć. Quote Link to post Share on other sites
rolnik4 Posted January 12, 2014 Author Report Share Posted January 12, 2014 Dzięki, jutro będę musiał kupić w elektrycznym grube kable, takie złączki jak do gearboxa i te wtyki + taśmę termo kurczliwą. Myślicie, że mógłbym z baterii usunąć wtyczkę tamiya i wstawić do niej ten wtyk, taki jak kolega wyżej napisał? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Tak możesz uciąć i przelutować. Ale polecam Ci też zmianę kabli koszt z 2zł a da dobry efekt pozbędziesz się zbędnych wtyczek itp. I żebyś nie wsykoczył zaraz z kabli 1.5mm bo wiem z doświadczenie że takie już jest trudno upchać w chwycie pistoletowym w G36 polecam kupić 0.75 z miedzi betlenowej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts