Wargator Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Jedno szybkie: Jaki kolor rescue belt do MC i marpata wdl? Olive, CB czy czarny? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted August 5, 2014 Report Share Posted August 5, 2014 Hej właśnie myślę nad zabraniem się na stylizacje na Marsoc z roku no dokładnie pomożecie mi określić z tego co wypatrzyłem na zdjęciach :icon_razz2: Zdj główne jakie wybrałem to https://lh5.googleus...ealthythkqu.jpg 1.Mundur-dół od BDU woodland góra jakiś CS w woodlandzie tylko jaki patagonia czy ujdzie od biedy TMC ? :icon_mrgreen: 2.Kamizelka myślę że to będzie JPC z bajerkami typu flaga lightsticki gumki spadochronowe granat smoke magi w kangurku oczywiście ptt i replika mbitr (chyba) 3.Hałer Misiek 2000 na bank tylko jak go przyciąć żeby wyglądał jak na zdj oczywiście z norostosem i repliką PVS15 4.Emeczka czyli lufa 14,5 i szyny 12 ? do tego kolba sf i pmagi nic się nie stanie jak lunetka będzie założona ? :icon_mrgreen: 5.króciak czyli 1911 z kaburą na pasie 6.Pas to chyba na bank rescue belt od BHI tylko jaki kolor 7.Buty to trekingi salomon asolo itp. 8.ładownice w jakich kolorach cb i multi będą pasić ? Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Betrayer Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 1. mundur ok sam taki set mam bdu spodnie+ cs tmc który po przepraniu całkiem znośnie wygląda, mam jeszcze górę bdu przeszytą na RAID też fajna opcja. 2. JPC też posiadam miałem zamienić na CPC ale póki co zostanę przy niej bo prawie wgl nie ma potrzeby kupowania pouchy jest bardzo praktyczna, kup sobie MBITRY dedykowane właśnie pod JPC są tanie a włożysz w jednego radio a drugi np. na 2 dodatkowe magi 3. Misiek spoko opcja zielony albo w khaki ważne żeby był pomalowany i nie walił plastikiem po oczach z nostrosem ofc. Tu jest 1 różnica ja sprzedałem swojeg i w fasta zainwestowałem czasem żałuję ale jak przyjdzie mi cover mc to mi przejdzie :P 4. Emka jaka wolisz ważne żeby były DD RIS II 9 lub 12 peq 15 i optyka specter, eotech 553, XPS lub luneta 1-4x. 5. Króciak 3 do wyboru 1911 meu, glock 19 lub berreta 6. Pas rescue belt ja mam zielony ale głównie w khaki noszą 7. Trekingi co lubisz ja używam stare i wygodne campusa :x ale pewnie nie długo je salomony zastąpią. 8,. Ładownice to tak jak pisałem crye ma 2 dedykowane tylko pod jpc to te napewno bym polecał reszta to inwencja twórcza w multicamie głównie ale i eaglowskie khaki też przejdzie tylko nie ma sensu obwieszać ładownicami jpc, jakiś mały camel na plery albo assault pannel mbitr ifak i po sprawie, 9. i jeszcze nie zapomnij o bardzo charakterystycznym przedmiocie dla Marsocu: Waist Pack'u w khaki. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
janciownik Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Szybkie pytanko - jakich latarek używają ? Montowane na szynach, do emki z granatnikiem. Quote Link to post Share on other sites
Betrayer Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 M3X, albo surefire coś 910, 600 , 951. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 951. Jakieś foto? Quote Link to post Share on other sites
Betrayer Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Wyśliłem się przejrzałem stos fot, fakt nie mam zdjęcia, ale na forach typu devtsix, gearwhore ludzie dla wczesnego Marsocu/ FRu dają do blastera 951. No jeszcze nie wymieniłem 2: WMX200 i INFORCE WML. Podsumowując od największej spotykalności no i to też zależy od dat jaki interesuje pytającego Insight M3X, Surefire 910, Insight WMX200, Surefire 600, INFORCE WML. Co do 951 wstrzymam swój głos. A tu są 2 latarki których nie mogę określić. https://lh5.googleusercontent.com/-4KKWKcpU1uY/VC5zlaRlhxI/AAAAAAAADyw/rZizuuORPk8/s640/humv.jpg https://lh3.googleusercontent.com/-Xd4i30cAcS4/VC2ES782wdI/AAAAAAAACcY/TVN1xcsx6JY/s640/120709-M-FJ370-025.jpg Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 To broń Boże nie był zarzut, byłem ciekaw czy coś mi nie umknęło na fotach, bo dla mnie 951 to bardziej Sealsowe światło niż Marsocowe. Quote Link to post Share on other sites
Betrayer Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 (edited) Mały OT. Nie no nie odczytałem tego jako zarzut :v ale dobrze że pojawiają się ludzie a tym forum sprawdzający wiarygodności piszących tu posty :icon_wink: Pozdrawiam! Edited November 11, 2014 by Betrayer Quote Link to post Share on other sites
janciownik Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Dzięki za info - co do dat - ogólnie współczesnie, nie bawię się w reko, tylko luźną stylizację, około 2008 i w góre Mam emkę z szynami DD 12", granatnikiem,peqiem 15, specter DR w najbliższym planie, i po prostu szukam latarki co nie będzie "zabijać śmiechem" z wyglądu ;) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Jeśli światło głównie do lansu to Element robi kopie M3X, które wyglądają w miarę OK, choć świeceniem mnie nie zachwyciły (przynajmneij w porównaniu do np. kopii Surefire 951, też Elementa). Quote Link to post Share on other sites
janciownik Posted November 18, 2014 Report Share Posted November 18, 2014 Tak z ciekawości - montaże typu QD są używane na misjach ?na fotkach na szybko nie mogłem się doszukać Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 QD na optyce, latarkach czy na czym? Quote Link to post Share on other sites
janciownik Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Ogólnie, ale w tym przypadku chodzi mi o latarkę, Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted November 30, 2014 Report Share Posted November 30, 2014 Na ćwiczeniach widuje się ostatnio takie wynalazki. W "polu" jednak też mi się nie rzuciły w oczy (głównie m3x i surefire'y scout'y) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 Patrzę na fotosy, ale chyba na oczy mi się rzuca-gdzie oni kitrają zrzutówki? Gdzieś nad tyłkiem na duty belcie? Czy może w ogóle z nich nie korzystają? No i jeśli zrzut to jaki konkretnie? Fasty w pokrowcach czy bez? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 Pokrowiec Zrzut Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Sporo jest uzależnione od konfiguracji. Teraz zbieram set pod JPC, i wydaje mi sie że zrzut mogę sobie podarować. Nie widziałem w konfiguracji z JPC za bardzo żadnych zrzutów. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 Pierwsza fota z pokrowcem z tych co Yahalom wrzucał, mam wrażenie że pod prawą ręką jest zrzut w mc na pasku, ale mogę się mylić. Quote Link to post Share on other sites
Michi18 Posted February 15, 2015 Report Share Posted February 15, 2015 mam pytanie czy w lesie marsoc używa UW4 czy zdarza się też im używać jakichś pasoszelek? jak tak to jakich? Quote Link to post Share on other sites
Wargator Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Witajcie, czy prawdą jest, że kamizelka RBV/RBAV (to chyba to samo) zastępuje CIRASa? Jeśli nie zastępuje to czy MARSOC ich w ogóle używa? Jeszcze jedno, czy kamizelka JPC wg rozwniętej nazwy jest wskazana dla jednostek które faktycznie wykonują operacje powietrzne(rescue, skoki ze spad.) czy w MARSOCu jest na tyle dowolność, że wybierają to co im bardziej leży? Dzięki! Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 13, 2015 Report Share Posted March 13, 2015 CIRAS-a zastąpił RBAV, RBAV został zastąpiony przez AVS. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 http://www.abload.de/img/778653vrqe5.jpg Czy ja widzę Surefire M951/M952? Quote Link to post Share on other sites
Michi18 Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 stawiałbym prędzej na surefire m600v Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 A jak dla mnie to M952V Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts