Generalky Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 Wiem, że było już wiele tematów. Czytałem dużo na forach i wyciągam wniosek, że karabin się nadaje, lecz chciałbym uzyskać bezpośrednie opinie dotyczące owego karabinu i sklepu. Kliknij Kupuję w tym sklepie, ponieważ mam jego "oddział" (zapomniałem słowa, więc zamieniam na inne :D) około 900 metrów od domu, więc nie będzie problemów z reklamacjami itp. Dopiero zaczynam przygodę z ASG, byłem na jednej strzelance (sprzęt pożyczony od kolegi) i bardzo mi się spodobało. Pytania: 1. Jaki jest feeling strzelania z karabinu tego typu? 2. Czy cena jest dobra jak na ten karabin, czy kupować w jakimś innym sklepie w którym wyjdzie drożej? Nie znam się na tym, także proszę o odpowiedzi na pytania ważne - których sam nie zadałem. Z góry dziękuję, Generalky P.S Nie wiem czy to dobry dział. Quote Link to post Share on other sites
jajeczkowiec Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 (edited) Sklep jak sklep... chyba Edited July 11, 2013 by jajeczkowiec Quote Link to post Share on other sites
Generalky Posted July 11, 2013 Author Report Share Posted July 11, 2013 Bardzo poważna odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 Owszem, replika niezła, acz sklep mało polecany. Jajeczkowcowi zaproponowałem parę dni na odsapnięcie. Quote Link to post Share on other sites
Generalky Posted July 11, 2013 Author Report Share Posted July 11, 2013 Lecz czy replika ta jest gorsza od replik byemi? Jajeczkowiec mi pomógł na prywatnym czacie, za co mu bardzo dziękuję ;) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 Lecz czy replika ta jest gorsza od replik byemi? Chodzi o Boyi? Quote Link to post Share on other sites
Generalky Posted July 12, 2013 Author Report Share Posted July 12, 2013 Tak, przepraszam za literówkę. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 (edited) BOYI > CYMA, tak skomentowałbym jakość replik AK tych dwóch producentów. Ze sklepów internetowych polecam Zbrojownię, Taiwangun i Gunfire. Jest jeszcze kilka innych dobrych sklepów ale cenowo droższych. Edited July 12, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Said Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 Owszem, replika niezła, acz sklep mało polecany. Jajeczkowcowi zaproponowałem parę dni na odsapnięcie. kupuje w tym sklepie od dawna i nigdy nie mialem jakichkolwiek problemów.... Quote Link to post Share on other sites
JarekPN Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 (edited) Jaki jest feeling strzelania z karabinu tego typu? A co to jest ten "feeling strzelania" ? :icon_wink: ... Od razu skojarzyło mi się to z nowomową prezenterów od piłki nożnej, typu "robią presing", "w tajming" i tym podobne potworki słowne. - Jak ktoś odpisze, że "feeling jest very well" to będzie satysfakcjonująca odpowiedź ? :icon_wink: Co do sklepu - jeden z moich znajomych tam kiedyś kupował replikę (zamawiał przez www) - coś było nie tak i robił zwrot ; ze zwrotem było ciężko, robili problem, otarło się o Inspekcję Handlową. Ale jak masz jakiś punkt partnerski lub ich oddział na miejscu to warto rozpoznać na miejscu jakie jest podejście do klienta. Edited July 12, 2013 by JarekPN Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 Lecz czy replika ta jest gorsza od replik byemi? Są porównywalne. Boyj jest nieznacznie ładniejszy z zewnątrz, Cyma ma nieznacznie lepsze bebechy. Ale prawdę mówiąc różnice są kosmetyczne. Quote Link to post Share on other sites
Generalky Posted July 12, 2013 Author Report Share Posted July 12, 2013 Czy lepiej wybrać broń z lepszymi bebechami, czy z lepszym wyglądem estetycznym? Chcę, żeby broń mi troszeczkę czasu służyła. Podkreślam, że to moja pierwsza broń i początek przygody z ASG. Feeling strzelania - chodziło mi o to, czy broń dobrze układa się w rękach, czy fajnie leży na ramieniu i o celność i szybkość ;) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 Czy lepiej wybrać broń z lepszymi bebechami, czy z lepszym wyglądem estetycznym? Chcę, żeby broń mi troszeczkę czasu służyła. Podkreślam, że to moja pierwsza broń i początek przygody z ASG. (...) Zawsze ważniejsze są bebechy ale jak napisał Arend, róznice są kosmetyczne, choć ja stawiałbym na BOYI-a. Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 Feeling strzelania - chodziło mi o to, czy broń dobrze układa się w rękach, czy fajnie leży na ramieniu i o celność i szybkość :icon_wink: To sprawa indywidualna dla każdego. Musiałbyś wziąć w łapki samemu i ocenić. Quote Link to post Share on other sites
Generalky Posted July 12, 2013 Author Report Share Posted July 12, 2013 (edited) Dziękuję wszystkim, teraz czas na burzę mózgu ;) Temat do zamknięcia ;) Edited July 12, 2013 by Generalky Quote Link to post Share on other sites
Generalky Posted July 17, 2013 Author Report Share Posted July 17, 2013 (edited) Witam, mam parę pytań co do tej repliki. >>>KLIK<<<"]http://gunfire.pl/pr...html]>>>KLIK<<<[/url] 1. Czy jest do dobra replika i firma? 2. Jaka jest najlepsza amunicja której mogę użyć w tej replice? (z tego co doczytałem to 0,25g) 3. Czy jest możliwość podpięcia kolimatora, albo szyn RIS i jakie mniej więcej byłyby tego koszta? 4. Czy odrazu przy zakupie wymieniać gumkę Hop-Up? (i czy wymieniać coś jeszcze?) Jeśli nie zadałem jakiegoś istotnego pytania, proszę o poinformowanie mnie o tym :icon_wink: Generalky @Edit Właśnie dostałem informację, że do zamontowania kolimatora potrzebna jest tzw "jaskółka", proszę o informacje itp na jej temat. Edited July 17, 2013 by Generalky Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Połączyłem Twój stary temat z nowym. Nie zakładaj więcej tematów tylko pisz tutaj. Quote Link to post Share on other sites
Generalky Posted July 17, 2013 Author Report Share Posted July 17, 2013 Okej, przepraszam ;) Quote Link to post Share on other sites
Saimon3 Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Witam,Tak to dobra replika i firma jak na chinola.Sam miałem to ak ponad rok czasu działał bez problemów,a teraz służy mojemu koledze.Kulki najlepiej g&g ,0,25g stykną.Zeby zamontowac kolimator czy co tam chcesz musisz zakupic to http://gunfire.pl/product-pol-1152190687-Szyna-montazowa-do-AK.html.gumke mozesz wymienic najlepiej na systeme jak dany sklep ja posiada i tam zakupisz replike,to napisz i ci wymienią odrazu.Mysle ze troche pomogłem pozdrawiam.Ps jak bys miał jeszcze jakies pytania co do ak cymy pisz na pw. Quote Link to post Share on other sites
Generalky Posted July 17, 2013 Author Report Share Posted July 17, 2013 http://tablica.pl/oferta/asg-bron-zestaw-jak-nowy-ID399OW.html#8bb481e840 co myślicie o zakupie czegoś takiego? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Jak nie masz pojęcia o replikach to nie kupuj używek. Pomyśl jeszcze nad RK z Boyi. Quote Link to post Share on other sites
Generalky Posted July 17, 2013 Author Report Share Posted July 17, 2013 Właśnie nie mam pojęcia, może ktoś z waszych znajomych posiada coś takiego. Pytam się co wy jako Ci "doświadczeni" sądzicie o poszczególnych karabinkach. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 http://forum.wmasg.pl/forum/210-ii-klasa/ http://forum.wmasg.pl/forum/196-porownania-modeli/ Quote Link to post Share on other sites
Generalky Posted July 17, 2013 Author Report Share Posted July 17, 2013 Nie chodzi mi o porównywanie tylko o opinię na temat broni, czy ktoś zna tego sprzedawcę albo czy opłaca się brać taką używkę. Quote Link to post Share on other sites
Saimon3 Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Jezeli posiada gwarację to mozesz sie pokusic o uzywkę,jezeli juz cisnie cie portfel, jak masz mozliwosc biez cos nowego bo jestes jeszcze zielony.pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts