Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Karabinek szturmowy AEG M804A (HK416)

Recommended Posts

Witam, za pewien czas będę chciał kupić tą replikę

http://www.militaria.pl/double_eagle/karabinek_szturmowy_aeg_m804a_%28m804a2%29_g_p12471.xml

250fps idealnie pasuje pod CQB i walkę np w Bunkrze w Wojkowicach I pytanie jest do was czy można zrobić mały tuning tej repliki? Bo mam pomysł żeby zmienić sprężynę na mocniejszą i powinna się zwiększyć moc pewnie do 350-400 fps i na strzelanki w budynkach czy bunkrze dać orginalną sprężynę żeby moc była jak w orginale ze sklepu.

Podejrzewam że po włożeniu do tej kupy mocniejszej sprężyny wszystko by się rozleciało po całych 5 sek o ile by dało się to złożyć. Lepiej kupić shotguna od AGM albo dozbierać kase na coś lepszego np. jakieś G36 albo coś z serii rk.

Edited by goroth

W G36 siedzi gearbox V.3 który jest dość wytrzymały i raczej rzadko się psuje. Pytanie jaki tuning zamierzasz robić, bo czasem nie potrzeba nawet GB otwierać żeby osiągnąć oczekiwany efekt.

Skromne 410fps? z takimi osiągami lata wiele osób w lesie i jest ok, do CQB mogą cie już nie wpuścić z taką mocą.

Edited by goroth

To że będziesz mieć więcej fps nie zawsze oznacza większego zasięgu, możesz mieć 300fps i zasięg większy niż inna replika z 400fps. Wszystko zależy od repliki, szczelności systemy i od wsadzonych do środka podzespołów. Wstawienie lufy precyzyjnej + gumka np. od g&g/systemy/guardera i oczywiście dobre ammo powinno wystarczyć ew. jeszcze można przesmarować i uszczelnić GB.

I oczywiście dobre okulary/gogle ochronne na nosie

Nie wiem po co ci na początek 450fps, ja ma kałacha z około 400fps i zasięg mam koło 50m a w replice nic nie zmieniałem. A tuning tej repliki do 450fps może oznaczać nawet wydanie o wiele więcej niż cena samej repliki.

Lepiej mieć na początek mniej fps - polatasz sobie w lesie i w CQB, nie będziesz zagrożeniem dla innych kiedy strzelisz do nich z 5m.

FPS nie równa się zasięg. Mój kolega ma kałacha z tunigowanego na częściach madbula i sprężynie m140, po strzale w policzek z odległości 1,5 m koledze kulka biła się na pół centymetra (sytuacja nie była przygotowana specjalnie :maniak_jezyk2: ale była podczas normalnej strzelanki). A szczerze mówiąc dużo zasięgu nie osiągnął przez taki tuning.

To ja dodam coś od siebie :icon_smile:

Ta moc co siedzi w G36 to jest duża, powiem nawet wystarczająca. I żebyś się nie zdziwił - Goroth nie podał Ci ceny, ale dobra lufa [promyk] to koszt repliki [inne, tańsze też jakoś działają fakt faktem, ale nie porównujmy] :icon_wink: Dobra sprężyna bez zmiany innych rzeczy [chociaż gb3 powinien wytrzymac] to też jakiś koszt [ale nawet mały] ja bym pierw pobiegał z tym co masz, zobaczył czy ci to starczy i tyle. A jak za mało to przerób na karabin wyborowy albo dodaj se te FPSY jak 410 to za mało, tylko pamiętaj większy fps =/ większemu zasięgowi. ._.

[czyt: nie zawsze równa się]

^Up ktoś mnie wyprzedził ale pozdrawiam kolesia strzelającego z 1 metra :icon_razz:

Edited by Kemonator
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...