Rogaś Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 A kolega w loszce to jaką długą ma lufe i ile fps?? Miałbyś taki zasięg na takiej samej lufie jak kolega, a że nie masz no to o czym tu mowa? Quote Link to post Share on other sites
szaszlyk133 Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 510mm i około 500fps ma w loszce. Chcesz mi powiedzieć, że na tych samych podzespołach ale na dłuższej lufie np. zamiast 250mm to 500mm i cylindrze zamiast typu 2 to typu 0, osiągnie się więcej fps lub większy zasięg maksymalny? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 No raczej. Zacznij czytać forum co byś z kolegą nie tworzył dziwnych teorii. Quote Link to post Share on other sites
szaszlyk133 Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 Czytam forum od lat, miałem ostatnio dwu/trzy letnią przerwę ale przed tuningiem przeczytałem w artykułach na wmasgu, że dlugość lufy nie ma takiego znaczenia. http://wmasg.pl/pl/articles/show/197623?highlight=tuning Cytuję: "W przypadku replik elektrycznych - zdecydowanie większą różnicę od długości lufy sprawia jej wykonanie. Replika mająca lufę 150mm może strzelać celniej od repliki mającej lufę 500mm. Montowanie do replik dłuższej lufy jest zwykle mało opłacalne - różnica w celności (jeśli w ogóle się pojawi) najczęściej będzie niewarta wydłużenia całej repliki (co niesie ze sobą zmniejszenie mobilności gracza). Zdecydowanie lepiej postawić na kupno lufy precyzyjnej o tej samej długości." Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 Teoria teorią, a fakty mówią całkiem co innego. Quote Link to post Share on other sites
szaszlyk133 Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 Okłamali mnie a ja zainwestowałem w replikę o krótkiej lufie. Czyli bateria do wymiany dla poprawy reakcji na spust, plus cylinder typ 0 i lufa 500mm i będzie wybornie, jeśli dobrze rozumiem? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 Dej sorbo, teraz modne. No i szkielet odpocznie ;) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 Niezmiernie ciekawi mnie, w jaki to sposób masz zamiar wsadzić do MP5 SD lufę 500mm. Quote Link to post Share on other sites
szaszlyk133 Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 Zrobię na zamówienie gigantyczny tłumik i będzie wyglądać jak niemiecka wersja Vss Vintoreza. :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 Kup coś normalnego i przestań rzeźbić w gównie, wyjdzie to zarówno lepiej, jak i pewnie taniej. Quote Link to post Share on other sites
szaszlyk133 Posted June 21, 2015 Report Share Posted June 21, 2015 (edited) Nie wyjdzie taniej bo kupilem to mp5 za 150zl od dobrego kumpla i zamierzam zrobic co trzeba zeby to dobrze dzialalo a potem po prostu kupie mp5 ICSa albo cos innego i przeloze czesci. PS czemu ma wyjsc lepiej jak ja chce wymienic tam najprawdopodbniej wszystko? Nie bedzie efektu? Edited June 21, 2015 by szaszlyk133 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 21, 2015 Report Share Posted June 21, 2015 Nie będzie efektu. Zabierasz się do tego jak pies do jeża. W dodatku bez pojęcia i przemyśleń. Quote Link to post Share on other sites
szaszlyk133 Posted June 21, 2015 Report Share Posted June 21, 2015 To skąd mam wiedzieć jak się do tego zabrać? Zacznijmy inaczej: Mam MP5SD6 JG i 600/700zł. Chcę zrobić tuning mocowy, żeby zrobić z tego replikę do lasu, nie do CQB. Co zrobić? Albo nakierujcie mnie na edukacyjne artykuły/posty z których mogę się tego nauczyć zamiast pytać was. ;) Quote Link to post Share on other sites
szaszlyk133 Posted June 21, 2015 Report Share Posted June 21, 2015 Nie mogę edytować więc pisze następnego posta: Jak chce mieć zasięg to nie pakować części do mp5 jg tylko kupić m4 cymy albo g&g i przełożyć tam części które kupiłem? Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted August 28, 2015 Report Share Posted August 28, 2015 Jak będziesz chciał to wyciągniesz 500fps. Tylko moim zdaniem więcej jak 420fps nie ma sensu. Nie wiem skąd marzenia o takich prędkościach wylotowych. Szczelność, lepsza precka, doba gumka HU. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts