Skittle Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 Z góry proszę o nie pisanie, że temat jest głupi. W airsoft gram już ponad 1,5 roku i chciałem kupić shotguna. Problem polega na tym, że chcę model sprężynowy. G&P to klasa sama w sobie, metalowe body... ^^, ale DE strzela 3 kulkami i jest na shelsy co dodaje trochę realizmu. Nie raz widziałem na amerykańskich forach porównywanie chińskich replik do firmowych. nie jestem zwolennikiem "firmowe = lepsze". No więc za G&P przemawia metalowe body, a lubię chłód metalu. Za DE zaś strzał 3 kulkami. Jakie są wasze opinie na ten temat? Mam nadzieję, że rozwiniecie swoje wypowiedzi i darujecie sobie offtop i jechanie po tym temacie =D Dziękuję i Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 Z G&P to powinieneś porównywać raczej M3 od Tokyo Marui, a nie jego chińską kopię z DE :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Skittle Posted July 24, 2013 Author Report Share Posted July 24, 2013 Nie wiedziałem, o tej replice TM :icon_lol: Można i to porównać. TM w koncu też abs, chociaż mocniejszy od DE. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 G&P>DE. Quote Link to post Share on other sites
Skittle Posted July 25, 2013 Author Report Share Posted July 25, 2013 No... a jak ma się G&P do M3 od Tokyo Marui? Obydwie repliki pierwsza klasa. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 tak się ma, że TM jest zewnętrznie jak zabawka, czego by fanboye TM nie mówili. co do alternatyw - są shtoguny SY, metalowe, z drewnem. wykonanie niewiele gorsze niż G&P, a cena kilkukrotnie niższa. Quote Link to post Share on other sites
Skittle Posted July 25, 2013 Author Report Share Posted July 25, 2013 No fakt są SY, jednak z tego co czytałem to mocna sprężyna wpływa na szybkie zużycie części. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 no to sobie zmienisz sprężynę. albo GF to dla Ciebie zrobi, zresztą - masz rok gwarancji. shotgun SY jest chyba 3 krotnie tańszy, więc możesz przez 3 lata co roku kupować nowego, jak Ci się skończy gwarancja. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts