trus Posted July 26, 2013 Report Share Posted July 26, 2013 Witam, od ponad roku jestem szczęśliwym posiadaczem RK-03SW Boyia do którego nabyłem kilka sztuk mid capów Cymy. Standardowo aby dobrze pasowały musiałem spiłować zaczep i wszystko hula, aż miło. Ostatnio jednak nabyłem AKs74u z Cymy celem zabawy CQB. Problem jest taki, że magi siedzą w niej luźno i nie podają wszystkich kulek. Czy ktoś ma jakiś patent jak ujednolicić magazynki ? Quote Link to post Share on other sites
goroth Posted July 26, 2013 Report Share Posted July 26, 2013 Zależy jak latają, jeśli na boki to wystarczy kilka warstw taśmy izolacyjnej. Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted July 26, 2013 Report Share Posted July 26, 2013 W rk-06 trzeba było piłować zaczep, wychodzi że rk-01 się różni. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted July 26, 2013 Report Share Posted July 26, 2013 W rk-06 trzeba było piłować zaczep, wychodzi że rk-01 się różni. On kupił cyme, a nie bojca. Quote Link to post Share on other sites
trus Posted July 29, 2013 Author Report Share Posted July 29, 2013 Tak jak kolega zauważył nie chodzi o RK-01 tylko o CM035a. Magazynki ruszają się w płaszczyźnie przód - tył. Podejmę próbę podklejenia tylnej ścianki maga i zobaczymy czy to coś da. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted July 29, 2013 Report Share Posted July 29, 2013 CM035a to w ogóle inny standard - TM. Magi które mi super pasowały w systemach VFC (CM.048 itd., seria RK) zaś w starym standardzie TM latały strasznie w gnieździe - trzeba było walnąć kilka dobrych warstw izolki. Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted July 29, 2013 Report Share Posted July 29, 2013 Tak jak kolega zauważył nie chodzi o RK-01 tylko o CM035a. Magazynki ruszają się w płaszczyźnie przód - tył. Podejmę próbę podklejenia tylnej ścianki maga i zobaczymy czy to coś da. Ja podklejałem w takim wypadku górę maga taśmą, aby dobrze przylegała do blokady komory. Quote Link to post Share on other sites
trus Posted August 20, 2013 Author Report Share Posted August 20, 2013 Tak jak koledzy napisali, izolka u góry załatwiła sprawę. Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Szynsz Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 Pozwolę sobie odkopać temat. Posiadam replikę RK-10 Boyi i kupiłem do niego magi cymy. Niestety magi się nie trzymają i wypadają, jak zauważyłem nie zaczepiają się na zatrzasku od strony spustu, jednak w gniazdo wchodzą dość lekko. Ma ktoś jakieś tutoriale lub coś co pomoże mi to dopasować? Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 Pilnik i piłujesz tylny zaczep magazynka od dołu, aż będzie pasował. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 Lepiej jest spiłować zatrzask magazynka Po pierwsze nie piłujemy iluś tam magów, po drugie szybciej jest spiłować zatrzask, po trzecie ewentualne magi możemy wsadzić do innej repli. Quote Link to post Share on other sites
Mastrojani Posted March 20, 2016 Report Share Posted March 20, 2016 Każdy producent magów ma inne odchylenia w zaczepie. Najlepiej jest spiłować sam zatrzask w karabinie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts