Betrayer Posted August 4, 2013 Report Share Posted August 4, 2013 Witam ! Bardzo chcę nabyć spodnie Combat Pants od TMC jednak jest pewne ryzyko i pytanie co do rozmiaru proszę mi powiedzieć czy spodnie XL będą ok na osobę 187cm wzrostu ? Z danych na stronce wynika że chyba nie ale jak to wygląda w praktyce ? Quote Link to post Share on other sites
puzel Posted August 4, 2013 Report Share Posted August 4, 2013 Są OK choć czasem przy klękaniu ochraniacz podchodzi do góry. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 4, 2013 Report Share Posted August 4, 2013 Nikt Ci nie powie czy będą dobre, bo wzrost nie ma najmniejszego znaczenia. Dwie osoby mające 187cm wzrostu mogą mieć diametralnie inny rozmiar spodni... Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Bedą napewno za krótkie. Ale skoro nie znamy rozmiaru w pasie to wróżyć nie będe. Quote Link to post Share on other sites
Betrayer Posted August 8, 2013 Author Report Share Posted August 8, 2013 (edited) W deltashopie jest podana rozmiarówka (y) brakuje mi 5cm w długości , w pasie pasuje :icon_razz: , zamawiam i się zobaczy . a wcześniej nosiłem Large Long od Truspeca i były ciut za duże :P ale dało rade je dopasować. Edited August 8, 2013 by Betrayer Quote Link to post Share on other sites
Betrayer Posted August 14, 2013 Author Report Share Posted August 14, 2013 Już posiadam idealnie pasują :) pas i długość combat shirt też zacnie leży teraz test w boju :) Pozdrawiam i dzięki za pomoc ! Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 Jeżeli masz jakieś inne spodnie "taktyczne", to pewnie wielu byłoby wdzięcznych za jakieś zdjęcie porównawcze obu par, z uwzględnieniem o jakich rozmiarach mowa ;) Quote Link to post Share on other sites
danesz Posted August 15, 2013 Report Share Posted August 15, 2013 A jak z wybarwieniem ? Quote Link to post Share on other sites
Betrayer Posted August 15, 2013 Author Report Share Posted August 15, 2013 To może trochę zrecenzuję. Zamówiłem w woodlandzie i rzeczywiście mają barwę jak na zdjęciach nie wiem jak przy kontrakcie się prezentuje ale raczej mała różnica odcienia, wcześniej biegałem w Multicamie i Marpacie ale wzięło mnie coś na drobną stylizację na MARSOC. cóż mogę powiedzieć bardzo przypadły mi do gustu , w truspecach były frustrujące guziki a tu mam zamek :D co ułatwia bardzo życie no i lepsza ochrona przed kleszczami które lubią włazić tu i tam , do tego w pasie mamy rzep aby sobie je wygodnie regulować, nakolanniki są ok i ten lans ^^ , rzepy oprócz pasa mamy jeszcze oczywiście w kieszeniach, przy kostkach zamiast sznurków jak u większości producentów do tego jeszcze za rzep kolanami. Jak dla mnie najlepszy i najpraktyczniejszy krój bo domyślam że tutaj cała przyczyna leży. Brak wielkich kieszeni cargo po bokach jest zrekompensowany fajnymi bardzo dobrze dostępnymi kieszeniami przedzie uda. Jak dla mnie wykonanie bardzo dobre materiały wyglądają zacnie , ale jeszcze sprawdzian najważniejszy praktyczny przed nimi . Na ebairsoft chyba trochę różni się podana rozmiarówka od tej w deltashopie- który podaje ją dobrze czyli tak : http://i.imgur.com/ghyPhDS.jpg . No smutna sprawa że spodnie w chińskim XL :D są idealne dla mnie a Amerykańskie Large Long były ciut przyduże na mnie. Co powoduje zamieszanie i stres u kupujących ^^ Dlatego należy dobrze wszystko zmierzyć przed zakupem. Ja osobiście jeśli nie będzie żadnych niespodzianek a mam tu na myśli słaby materiał bądź utratę koloru, polecam jeśli kogoś nie stać na kontrakty :P to chyba najlepsza opcja moim zdaniem, ale każdy ma tam jakieś swoje preferncje ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Wargator Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Co by nie zakładać nowego... Chcę kupić sopdnie gen-2 Emersona w MC. Miałem XL-R helikona i były za krótkie i za szerokie(100w pasie, 194 wzrost) więc szukam teraz Large-Long. Pytanie jest takie - jaki odpowiednik u Emersona to LL? 34" czy 36"? Emerson ma jedną długość? Bo nie widziałem wersji przedłużanych. Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Nie znajdziesz takich spodni ani od Emerson ani od TMC. Emersony możliwe że znajdziesz na 100cm w pasie (rozmiar 38), jednakże u mnie (187cm wzrostu) są na styk jeśli chodzi o długość. TMC odpada w przedbiegach bo nie szyje tak dużych. Quote Link to post Share on other sites
Wargator Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Czyli jedyne wyjście to zwykłe helikony L-L, bo jak rozumiem, nic innego nie szyje takich spodni z ochraniaczami na kolana? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Currahee szyje. Quote Link to post Share on other sites
Wargator Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 No tak, 3 razy drożej :( Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Za jakość się płaci. I z góry mogę Ci powiedzieć, miałem jednocześnie TMC oraz Currahee - różnica spora. Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Witam, gdzie mogę kupić spodnie w woodlandzie z ochraniaczami, odpowiednik rozmiar us army x large long ? Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Ebay, albo szycie u jakiegoś krawca. Chińczyki nie robią tak dużych rozmiarówek. Quote Link to post Share on other sites
Fizz112 Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 Jak sądzicie, gdy mam 183cm wzrostu i 90,5 cm w pasie to jaki rozmiar powinienem wziąść, wydaje mi się, że M? Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 To zależy od długości nóg... Ja mam 185 i na długość XL mam za krótkie. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Ebay, albo szycie u jakiegoś krawca. Chińczyki nie robią tak dużych rozmiarówek. Allwin robi większe rozmiarówki niż tmc ;>. Quote Link to post Share on other sites
Fizz112 Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Ostatnio kupiłem spodnie Defender M w rozm. M-Long i okazały się ogronme. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Ale Defender nie jest szyty na azjatę... Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Wie ktoś może z jakiego materiału są te gacie? Ichni CS jest niby z 30/70 NyCo, a przy gaciach nie mogę nic znaleźć. Ogółem zastanawiam się czy lepszym wyborem będzie taki komplecik od TMC: http://www.ebairsoft.com/combat-shirt-woodland-p-6432.html http://www.ebairsoft.com/gen2-style-tactical-pants-with-woodland-p-6060.html czy to coś: http://gunfire.pl/product-pol-1152202883-Komplet-mundurowy-Combat-Uniform-woodland.html Niestety w powyższym odstrasza mnie PoCo 65/35, bo z założenia ma być to zestaw na wysokie temperatury... Od razu mówię, że tak czy tak to pseudo-termo i tak będzie do zmiany na to UBACSowe, więc jego "jakość" nie ma znaczenia. Quote Link to post Share on other sites
robertasg Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 (edited) Podbijam temat, mam 188 cm wzrostu i 90 cm w pasie. Z doświadczenia wiem, że tylko spodnie z magicznym "long" są odpowiedniej długości. Obecnie posiadam spodnie proppera l-long jednak są za szerokie w pasie, na długość perfekcyjnie dobrane. Czy mógłby prosić o radę w wyborze spodni typu combat pants, jakie polecacie w "normalnej" cenie? Edited May 6, 2015 by robertasg Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 Zmierz jakieś portki, które nosisz komfortowo (i nie podjeżdżają za mocno przy siadaniu): długość nogawki od kroku do końca i długość całkowitą. CPki produkcji Emersona da się "wydłużyć" o 3-4 centymetry, bo mają dolną lamówkę z wielką zakładką i każdy krawiec, nawet pani Miecia co firanki overlockiem zarzuca, to za psi pieniądz zrobi, ba jak masz mamę/teściową albo ciocię która jest za pan brat z Łucznikiem albo innym Singerem to jesteś w domu. Od strzała powinien pasować Allwin (mamy podobne wymiary, tyle że ja szerszy nieco). Z Emersona to nawet XXL będzie trzeba przedłużać (patrz wyżej). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts