Dionazy Posted August 4, 2013 Report Share Posted August 4, 2013 Jak w temacie. :) Jaką radzicie gumkę do tej Giety. http://gunfire.pl/product-pol-1152200280-Replika-subkarabinka-GFG14.html Ktoś tam na forum wrzucał link do gumki, tylko była nie dostępna, a chyba mi tak jak wszystkim zależy na gumce, która jest dostępna. Z góry dzięki :) http://gunfire.pl/product-pol-1152201303-Gumka-Hop-Up-JG-GE.html Znalazłem takie coś. Myślicie, że będzie to dobra gumka? Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted August 4, 2013 Report Share Posted August 4, 2013 Kiepski wybór - wymieniłbyś gumkę z gumy, na gumkę z gumy, tyle że niebieską :F. Szukaj silikonowej - biały guarder, zielona G&G, czarna systema energy ;). Link to post Share on other sites
HeeL Posted August 4, 2013 Report Share Posted August 4, 2013 Jest problem z dostępnością tych gumek na gunfire obecnie. Jeśli masz możliwość to zamów z innego sklepu, bo teraz widzę na GF biedę z gumkami. Link to post Share on other sites
Dionazy Posted August 4, 2013 Author Report Share Posted August 4, 2013 (edited) http://www.taiwangun...0-niebieska-acm takie coś na taiwangun za 15 zł oraz 25 zł za Guardera http://www.taiwangun...ikonowa-guarder tyle tylko, że guarder to guma silikonowa i nie wiem czy różni się bardzo od silikonu. Chociaz wydaje mi się, że to jest to samo. Mam jeszcze pytanie o wymianę łożysk. Na GF nie pisze nic o tym jakie moja replika posiada łożyska, lecz na tawiangun Gieta firmy JG ma plastikowe ślizgowe http://www.taiwangun.com/608-jg-3 Jak sprawdzić jakie mam łożyska oraz czy możliwa jest wymiana ich bez utraty gwarancji? Edited August 4, 2013 by Dionazy Link to post Share on other sites
arek2xl Posted August 4, 2013 Report Share Posted August 4, 2013 Wymiana bez utraty gwarancji jest nie możliwa chyba że dogadasz się z serwisantami z owego sklepu i zakupisz u nich komplet łożysk to wtedy może się uda. Link to post Share on other sites
HeeL Posted August 4, 2013 Report Share Posted August 4, 2013 Bierz Guardera i będzie ok. Skoro naTG jest informacja, że gieta z JG ma plastiki, to ta z GF też pewnie ma. Po prostu tego nie dopisali i tyle. Jak to sprawdzić? Wysłać maila do sklepu i się zapytać. Proste, prawda? ;) Bez utraty gwarancji nie można ich wymienić, chyba, że przez sklepowy serwis. Link to post Share on other sites
Dionazy Posted August 5, 2013 Author Report Share Posted August 5, 2013 http://gunfire.pl/Cennik-napraw-cabout-pol-116.html Wymiana łożysk 59 zł, kupię gumkę za 25 zł oraz powiem, żeby też wymienili przy okazji to kolejne 29 zł. W sumie 113 zł. No jeszcze trzeba za te łożyska zapłacić. :) Nie orientuję się ile kosztują łożyska ale zakładam, że drugie tyle ile wymiana. ;C Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 Czekaj a to nie jest cena za usługi w używanej replice? Z tego co pamiętam gdy kupujesz nową replikę wymieniają Ci części za friko. Zadzwoń i się zapytaj dla pewności. Link to post Share on other sites
P&P Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 Zielona G&G albo systema energy! Link to post Share on other sites
Stilgar Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 @Buniek i @Dionazy wystarczy przeczytać pierwsze zdanie nad tabelką z tego linku. "Przy zakupie części w sklepie Gunfire nowej repliki i cześci do niej montaż podzespołów jest bezpłatny." Jak zakupisz wszystkie rzeczy w gunfire i masz je w koszyku to przy zamówienie powinieneś dopisać, aby zamontowali to co kupiłeś.[Lepiej zadzwoń i tak, bo ktoś tutaj kupił i napisał a u mnie zamontowali heh] Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 Czyli tak jak napisałem. Dodam jeszcze ,że nie opłaca się korzystać z tego serwisu. Osobiście wolałbym zapłacić i skorzystać z usług jakiegoś magika od replik. Link to post Share on other sites
Dionazy Posted August 5, 2013 Author Report Share Posted August 5, 2013 Z gumkami na Gunfire cienko z tego co widziałem, więc zamawiam na taiwangun, a że na wymianie się nie znam to wyślę im replikę gumkę, a łożyska kupię u nich. Chociaż dzisiaj rano przyszedł akumulator i o 18 był już naładowany i sobie już mogłem postrzelać z karabinka. :) Mam jeszcze pytanie jak to jest z tymi magazynkami. Jak strzelałem to co 5-10 strzałów musiałem podkręcać magazynek i powiem szczerze, że nie jest to wygodne, a jak mam mało kulek to muszę odwrócić karabin "do góry nogami". To jest normalne czy mam kiepski magazynek? Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 Za mało podkręciłeś :icon_lol: Jak wyślesz im replikę to zapłacisz wedle tego cennika a to nie mało. http://forum.wmasg.pl/topic/80632-serwisanci/ Poszukaj jakiegoś lokalnego serwisanta . Link to post Share on other sites
Dionazy Posted August 6, 2013 Author Report Share Posted August 6, 2013 No staram się dokręcać na maksa tzn. aż kulki dojdą do karabinu. Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Nakręć na maxa, ile dasz radę, aż będzie opór. Dobrze nakręcony mag od g36 wyda połowę kulek. A jak się kulki skończą to usłyszysz charakterystyczny dźwięk sprężyny. Link to post Share on other sites
Dionazy Posted August 6, 2013 Author Report Share Posted August 6, 2013 Tzn. aż pokrętło przestanie się kręcić? Dobrze to zrozumiałem? Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Aż zacznie przeskakiwać. Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Nie wiem jak to opisać - przestanie grzechotać a zacznie terkotać, może tak. Na bank wyczujesz. I jak magazynek będzie na maxa nakręcony to nie odwracaj repliki bo zębatka nie będzie miała skąd kulek nabierać. Link to post Share on other sites
Dionazy Posted August 6, 2013 Author Report Share Posted August 6, 2013 No spoko zrobiłem jak kazałeś i mogłem strzelać normalnymi seriami :) A propo podczs strzelania w pewnym momencie karabin zaczął mi się zacinać. Wystrzeliłem z niego w sumie około 1200 kulek i zaczął to robić już pod koniec jak kończył mi się magazynek. Robiłem jak każą w instrukcji przełączałem na tryb automatyczny i robiłem serię z automatu tyle tylko że później nawet tryb automatyczny się zaczął zacinać. Akumulator ma pojemność 1600 mAh i moc 9,6V. Możliwe, że nie naładowałem go do końca bo w zestawie otrzymałem ładowarkę 8,4V. Wie ktokolwiek o co może chodzić? Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 A jakich kulek używasz? Link to post Share on other sites
Dionazy Posted August 6, 2013 Author Report Share Posted August 6, 2013 Prawdopodobnie nie chodzi o ciężar :P Powiem tak. Jak kupiłem replikę nie dostałem akumulatora więc to zgłosiłem tralala i dostałem akumulator wraz z paczką 1200 kulek od Gunfire które się nazywają "Gunfire Rockets". Więc najpierw chciałem je wystrzelać. Tak w razie czego napisze, że były to kulki 0.20g oraz 300 kulek 0.25g. Chociaż nie myślę żeby była to wina kulek bo gdy naciskam spust słysze charakterystyczny dla elektryka dźwięk, a wtedy jak się zaczął zacinac po prostu nie było żadnego odgłosu. Link to post Share on other sites
Dionazy Posted August 6, 2013 Author Report Share Posted August 6, 2013 Wyszedłem sobie przed chwilką na dwór z samą repliką bez magazynka bez niczego oddałem 3 strzały w trybie pojedynczym i działał oddałem serie w trybie automatycznym działał później chciałem zwolnić sprężynę i znowu wydał taki dźwięk może nie tyle, że się od razu zaciął ale tak jakby nie do końca oddał strzał. Potem oddałem jeden strzał żeby zwolnić tą sprężynę i już było git. Wie ktoś o co chodzi? Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Z takiego opisu to wg mnie brak prądu. Najlepiej poproś kogoś jako możesz żeby rozładował i naładował Ci tą baterię na ładowarce mikroprocesorowej tak ze 3 cykle. Co do kulek to ich nie używałem ale kumpel z teamu mówi o nich, że jeśli opuszczą magazynek to już jest dobrze, gdy przejdą przez komorę to jest bardzo dobrze a jeśli opuszczą lufę to już cud. Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Tak, kolega ma rację, rocketsy są toczone przez żuki gnojarze i ich używanie grozi uszczerbkiem na zdrowiu repliki, jednak w tym przypadku to nie one są przyczyną problemu. Również sądzę, że to wina zasilania. Najlepiej jakbyś Dionazy dał jakiś filmik obrazujący problem. Link to post Share on other sites
Dionazy Posted August 6, 2013 Author Report Share Posted August 6, 2013 (edited) z filmikiem może być problem bo chwilowo nie posiadam szybkiego internetu (mam limit przesyłania danych, a odnawia się on dopiero 10 dnia każdego miesiąca więc byś musiał czekać nie licząc dzisiejszego dnia-3 dni. Troszkę długo według mnie. @SaintPierre dzięki dam go koledze. Myślisz, że będę musiał zmienić sobie ładowarkę? Jeżeli będę musiał wymienić ładowarkę to może podać mi ktoś jakąś sensowną do mojego akumulatora? Moc akumulatora to 9,6V, a pojemność 1600mAh. Jeszcze jakieś kulki polecanej firmy bym poprosił oczywiście najlepiej na gunfire. Z góry dzięki http://gunfire.pl/product-pol-1152193714-G-G-0-25g-1kg-pack-BB.html Kulki G&G będą dobre? :P Edited August 6, 2013 by Dionazy Link to post Share on other sites
Recommended Posts