PreQursor Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 Witam, ostatnio zauważyłem że selektor masakrycznie zaczął mi latać. Rozłożyłem to co trzeba i okazało się że gwint od śruby selektora w GB został całkowicie "wyjechany". Czy jest jakaś możliwość naprawy tego bez kupowania nowego szkieletu? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 Przegwintować. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted September 14, 2013 Report Share Posted September 14, 2013 Użyć cyjanoakryalnu? Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted September 14, 2013 Report Share Posted September 14, 2013 Podsumowanie (według stopnia trudności): 1. Użycie kleju typu kropelka-jednorazowe, chwilowe rozwiązanie problemu. 2. Użycie specjalnego kleju epoksydowego de regeneracji gwintów-może się wyrobić z czasem 3. Przegwintowanie- Trwałe rozwiązanie, ale trzeba dopasować śrubę 4. Rozwiercenie gwintu, nagwintowanie powstałego otworu, wkręcenie mosiężnej tulejki z gwintem zewnętrznym, nagwintowanie tulejki-najbardziej trwałe rozwiązanie, ale kłopotliwe i jeśli nie posiada się odpowiednich narzędzi czeka wizyta u fachowca. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 14, 2013 Report Share Posted September 14, 2013 Kupno szkieletu V3 z komisu wmasg, jeśli zmienisz śrubę od selektora AK będziesz miał problem z rozwierceniem dwóch tulejek z zestawu ramienia przez które przechodzi ta śruba... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts