Mlynarz Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 Witam, postanowiliśmy z kolegami spróbowac swoich sił w asg i z tego powodu nasuwa mi się kilka pytań. Na początek pomyślałem zacząc od shotguna, nastepnie kupic sobie aeg'a ale pytania mnie własnie nurtują 1. Mam problem z wyborem między Cymą 0.28 Tactical, a 0.31. Co jest w tej chwili przysłowiowo " lepsze"? Chodzi mi głównie o wnętrze. Wyglądowo sie różni bo to inny model.Taktyk ma wiele bajerów w tym te szyny, chwyty itd, i poprostu dobrze wygląda. Interesuje mnie też co jest lepsza baza potem pod tuning czy nie byłoby warto dolozyc do lepszej repliki pozniej. 2. Gogle, myslałem głównie o tych z armyworlda. Wiem że Bolle to dobra i uznana firma, są to balistyki, ale interesuje mnie jak to bedzie z nimi pod wzgledem wytrzymalosci i czy nie lepiej wziasc UVEXY? http://armyworld.pl/product-pol-1484-Gogle-Defender-Balistyczne-Wojskowe-Bolle-Oryginal-Nowe-Zestaw-Szybek-.html http://armyworld.pl/product-pol-501-Gogle-Taktyczne-Wojskowe-Bundeswehr-UVEX-BW-Demobil.html 3. Czy tak szczerze potrzebny mi jest olej silikonowy? Bo kupuje teraz shotguna longa AGM i czytalem ze trzeba i do tego smarowac magazynki. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 (edited) 1. Akurat 0.28 i 0.31 to ten sam środek w innym body. Zdecyduj który wolisz wizualnie, bo oba strzelają identycznie. 2. Dobrze myślisz. Defendery są ok. 3. Absolutnie nie, nasmarowane magazynki szybciej się brudzą i przestają działać, gdyż kurz ma się do czego kleić. Edited September 29, 2013 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Mlynarz Posted September 29, 2013 Author Report Share Posted September 29, 2013 Dzieki wielkie za odpowiedź i pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Fort Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 Pamiętaj o używaniu odpowiednich kulek, i do tego radzę z miejsca kupić gumkę Hop-Up. Jak napiszesz do sklepu to na pewno ci wymienią (oczywiście, przyślą też stockową). Quote Link to post Share on other sites
Mlynarz Posted September 29, 2013 Author Report Share Posted September 29, 2013 Mslalem, o przezroczystej Guardera odrazu, ale to jak już bedzie aeg. Co do kulek to do shotguna chce uzywac zwyklych PJ, potem na aegu oprocz gumki sprawie mu dobre kulki Guardera :). Tak przy okazji do 003 to kulki 0, 25 lub 0, 20? Bo rozne czytałem wariacje na ten temat i znowu glowa zmieszana. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 (edited) 0.25 lub 0.23, 0.2 będą za lekkie. Zamiast guarderów lepiej kup G&G, cena mniejwięcej ta sama. Pamiętaj że replika stabilizuje tor lotu przez kikadzesiąt CENTYmetrów, pozostałe kilkadziesiąt metrów zależy tylko od kulki, dlatego ważna jest ich jakość. Edited September 29, 2013 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Mlynarz Posted September 29, 2013 Author Report Share Posted September 29, 2013 Rozumiem, jak przesiade sie na lepszy sprzet to i amunicja bedzie lepsza :) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 Młynarz te gogle z demobilu BW nie są goglami balistycznymi. To zwykłe SWD nie zapewniające praktycznie żadnej ochrony przed kulkami. Quote Link to post Share on other sites
Mlynarz Posted September 29, 2013 Author Report Share Posted September 29, 2013 Piszac o balistykach miałem na myśli Defendery ;) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 A ja nic nie zarzucam, tłumaczę i ostrzegam tylko. Quote Link to post Share on other sites
Mlynarz Posted September 30, 2013 Author Report Share Posted September 30, 2013 Wiem, wiem rozumiem. Właśnie dobrze że ktoś tłumaczy i ostrzega bo potem kupują różne wynalazki i kończy sie to tragicznie :) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Pewnikiem dlatego że wśród młodych panuje irracjonalna niechęć do własnych poszukiwań. Temat goglookularowy był poruszany pierdyliard razy tylko niechce się poszukać. Quote Link to post Share on other sites
Mlynarz Posted September 30, 2013 Author Report Share Posted September 30, 2013 Trafna uwaga, jednak mi się chciało i szukałem po wielu tematach, poczytałem ale wolałem sie upewnic bo różne są zdania na ten temat i poszczególnych modeli. Bolle odrazu mi sie nasunęły bo firma ma świetną renome i robi dobry sprzęt. Fajne wyglądowo i w przystępnej cenie + balistyki to odrazu lepiej człowiekowi na duszy ;) Quote Link to post Share on other sites
labedz Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Jeżeli chodzi o te bolle też je kupiłem na początek ponieważ nosze okulary, jednak po tym co dostałem to już wole przerzyć te pare godzin bez moich okularów niż wyglądać tak http://warrior.pl/forum/download/file.php?avatar=6030.jpg , i kupiłem sobie zwykłe uvex ivo. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted October 1, 2013 Report Share Posted October 1, 2013 (edited) Labedź, to ty chromolony szczęściarz jesteś, wiesz? Bo goście, którzy szukają gogli dla okularnika, to z reguły po "paru godzinach bez okularów" nadal wyglądają w ten deseń... A że Bolle Defender są szerokie, bo zaprojektowano je do noszenia z hełmem w typie PASGT, cóż. Mówi się trudno. Jesli ktos nie chce wydawać pary stów na okulary / gogle z wkładką korekcyjną, to wybór ma ograniczony. Edited October 1, 2013 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 1, 2013 Report Share Posted October 1, 2013 W ivo nie trzeba wkładek montować. Trzeba tylko poszukać jak wkleić soczewki korekcyjne w noski okularów. Nie, tym razem nie ułatwię i nie podam linka do tego jak to zrobiłem. Quote Link to post Share on other sites
Mlynarz Posted October 1, 2013 Author Report Share Posted October 1, 2013 To że są szerokie to problemu nie robi, wygląd jest sprawą drugorzędną najważniejsze jest bezpieczeństwo a że je zapewniają to dlatego padł wybór na nie. Hełm też planuje kiedyś kupic tak że bedzie jak znalazł :) Quote Link to post Share on other sites
korobov Posted October 1, 2013 Report Share Posted October 1, 2013 (edited) Mam bolle defendery i wystarczyło poświęcić 10 minut roboty i wyglądają normalnie. Edited October 1, 2013 by korobov Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 1, 2013 Report Share Posted October 1, 2013 Możesz jakoś to rozwinąć? Defendery z hełmem wyglądają bardzo ładnie http://www.ptasznik1.pl/ptasznikallegro/hanet/gogle/gogle.bolle.defender.oliv.3.jpg Quote Link to post Share on other sites
Mlynarz Posted October 1, 2013 Author Report Share Posted October 1, 2013 No bo właśnie zostały do tego stworzone i będą sie z tym komponowac dobrze. Quote Link to post Share on other sites
korobov Posted October 1, 2013 Report Share Posted October 1, 2013 Mniej więcej tak to wygląda teraz : http://s23.postimg.org/49qvj7h0r/mwasg.jpg Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts