daro94 Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Witam Własnie kupilem taki zestaw http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1086 I Slyszalem ze Bore Up bardzo czesto psuja sie przez niską temperature i to nie koniecznie minusowa pare osob napisalo ze ponizej +5 juz potrawia sie rozwalic i tu moje pytanie w jakich temperaturach odpusczac sobie uzywanie tej giwery (mam sprezyne m120) . Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Kto Ci takie bzduru nagadał? Składaj i strzelaj i nie patrz na temperarturę jeśli chodzi o Bu. Chyba że mówisz o Gb v2 które lubi pękać ale to już inna bajka. Quote Link to post Share on other sites
daro94 Posted October 14, 2013 Author Report Share Posted October 14, 2013 Kto Ci takie bzduru nagadał? Składaj i strzelaj i nie patrz na temperarturę jeśli chodzi o Bu. Chyba że mówisz o Gb v2 które lubi pękać ale to już inna bajka. Ta to jest V2 szkielet mam mocny niby powienien wytrzymac m150 , dobra to jak przyjdzie paczka to wkladam go do GB dzieki . Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Zacznijmy od tego jaka to replika. Żeby rozwalić gearbox przy m120 trzeba mieć dużo szczęścia albo złą konfigurację części np: płaska aluminiowa głowica tłoka oraz aluminiowy tłok i walić długimi seriami przy baterii 11,2V o dużej pojemności na sporym mrozie. Quote Link to post Share on other sites
daro94 Posted October 14, 2013 Author Report Share Posted October 14, 2013 (edited) Zacznijmy od tego jaka to replika. Żeby rozwalić gearbox przy m120 trzeba mieć dużo szczęścia albo złą konfigurację części np: płaska aluminiowa głowica tłoka oraz aluminiowy tłok i walić długimi seriami przy baterii 11,2V o dużej pojemności na sporym mrozie. M4a1 DYTAC Tłok SHS ze stalowymi zebami , zebatki zostawiam fabryczne , lozyska 8mm , sprezyna m120 GUARDIERA mocny silnik (dzwignie m190) no i teraz ten zestaw Bore Up systemy jak przyjdzie mysle ze wyjdzie 450-60 fps przy lufie prec. madbulla 6,01 i gumce HU systemy Edited October 14, 2013 by daro94 Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Obejrzałem parę filmów co jest w środku DYTAC-a np: http://www.youtube.com/watch?v=nfnjCMiGRwA. Myślę, że to ci to wszystko wytrzyma przy m120. Wymień kable i dołóż mos-feta jak jeszcze tego nie zrobiłeś. Co do fps obstawiam wynik około 430-440. Quote Link to post Share on other sites
daro94 Posted October 14, 2013 Author Report Share Posted October 14, 2013 Obejrzałem parę filmów co jest w środku DYTAC-a np: http://www.youtube.com/watch?v=nfnjCMiGRwA. Myślę, że to ci to wszystko wytrzyma przy m120. Wymień kable i dołóż mos-feta jak jeszcze tego nie zrobiłeś. Co do fps obstawiam wynik około 430-440. OK Wielkie DZIEKI . Quote Link to post Share on other sites
Nowin Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 A jeśli z tym zestawem użyję sprężyny stockowej z M4 CA dającej 345-350 FPS? Coś się stanie? Bo na stronie z linku w 1 poście piszą że ,musi być min m120... Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Stanie się. Wywalisz 3 stówy nie wiadomo po co. Quote Link to post Share on other sites
Nowin Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Czyli nie opłaca się jak rozumiem :). A co kupić żeby mieć te 350 fps i idealną szczelność (chodzi mi o to że słyszałem że im lepsza szczelność tym lepszy zasięg nawet przy małych fps-ach)? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Borki działają na każdej sprężynie. Teraz tak. Poniżej m130 borek się uszczelnia na 100% lecz nie daje przyrostu fps lub daje niewielkie. Powyżej m130 borki uzyskują swoją sprawność i dają przyrost fps. To tylko teoria, a w życiu bywa inaczej. Tak czy siak, nie ma co żałować tych 300zl. W końcu to Systema :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Nowin Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Czyli bore up zapewni mi max szczelność nawet przy stockowej sprężynie? Bo napisałeś "w życiu bywa inaczej", więc zastanawiam się co może się stać (spadnie zasięg)? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Da szczelność, a moja sentencja odnosi się do wzrostu fps. Quote Link to post Share on other sites
Nowin Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Ok piękne dzięki za informacje :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts