Kynio Posted June 27, 2005 Report Share Posted June 27, 2005 Witam Mam pytanko czy wogule istnieje taka broń palna przeszukalem google i nic nie znalazlem. Jezeli tak to mile widziane fotki. Rowniez jak macie jakies fotki przerobionych wersji tej broni to tez bym poprosil (chodzi mi o dluga wersje) Pozdrawiam KyNiO Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted June 27, 2005 Report Share Posted June 27, 2005 Mam pytanko czy wogule istnieje taka broń palna przeszukalem google i nic nie znalazlem.W zasadzie jest to przebudowany na karabinek pistolet .22LR Ruger Mk I/II. Dostawna kolba, przedłużona lufa, dodatkowe łoże. Czy takie dziwactwo mogło zaistnieć w rzeczywistości? Jak najbardziej, Amerykanie mają różne dziwne pomysły. Czy zaistniało? Nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
gribshift Posted June 27, 2005 Report Share Posted June 27, 2005 Podczas tworzenia wzorowali się zapewne na Lugerze: http://www.hallowellco.com/martz_custom_lu...ger_carbine.htm Quote Link to post Share on other sites
brok Posted June 27, 2005 Report Share Posted June 27, 2005 Nie sadze zeby ruger i luger mialy cos wiecej wspolnego niz podobnie brzmiaca nazwe i podobny wyglad luger ma calkowicie inny zamek, a wyzutnik lusek znajduje sie u gory zamka a nie po jego boku tak ja ma to miejsce w rugerze. A chyba najbardzie istotna roznica jest to ze luger jest kalibru 9mm a ruger to malokalibrowy 22lr czyli 5,6 mm. Moge sie oczywisice mylic bo historii rugera zbytnio nie znam, ale takie mam odczucia i spostrzezenia. Quote Link to post Share on other sites
gribshift Posted June 27, 2005 Report Share Posted June 27, 2005 Chodzi mi tylko o ogólny wygląd. Przyznasz chyba, że w zarysie są podobne? Quote Link to post Share on other sites
brok Posted June 27, 2005 Report Share Posted June 27, 2005 Oczywisice ze sa podobne jak zreszta juz napisalem, wiekszosc ludzi nawet zamiast na airsoftowa werjse rugera mowi poprpstu luger :wink: Quote Link to post Share on other sites
7.62 Posted June 28, 2005 Report Share Posted June 28, 2005 Witam Mam pytanko czy wogule istnieje taka broń palna przeszukalem google i nic nie znalazlem. Ja mam takie pytanie co do M15A4 :) Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted June 28, 2005 Report Share Posted June 28, 2005 Ja mam takie pytanie co do M15A4 Odpowiedziałem Ci na to pytanie 6 dni temu... Quote Link to post Share on other sites
Dalej Posted June 30, 2005 Report Share Posted June 30, 2005 Na google nie ma, na ruger.com nie ma, czyli nie istnieje. Osobiście podejżewam że gdy japońce zrobili replikę pistoletu i zauważyli jaką ma ona moc, postanowili zrobić też z niej karabinek. Co się tyczy podobieństwa do lugera - jest ono całkiem zamierzone. Zainteresowanych zapraszam do lektury. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts