ednar Posted October 17, 2013 Report Share Posted October 17, 2013 Witam! Kupilem pseudo snajperke ls8 od jg z założeniem, że bedzie sporo dodatkowej inwestycji. Długo nie czekałem. Przy trzecim magu się coś zacieło... poszło plastikowe łożysko. Stwierdziłem, po co zamawiać same łożyska... Zamówiłem przy okazji sprężynke elementa 145, wzocnione zębatki shs, łożyskowaną prowadnicę springa, wzmocniony tłok. Łożyska oczywiscie kulkowe czy jakieś tam lepsze już nie pamiętam. Dalej przy okazji zamówiłem prec lufę modify 6.01 i przy ... jak zwykle okazji mosfet... Efekt mega. Reakcja na spust mega szybka. Tryb full auto wylączyłem. Fpsy 520 i tylko taki jeden drobny problem. Hop up wyzerowany kulki leca normalnie prosto daleko i opadaja zgodnie z prawem grawitacji. Jak tylko podkrecam hop up kulki zaczynają ciągnąć w górę, ale jednocześnie skręcają w lewo, czasem w prawo... czasem lecą zygzakiem ( prościej tego nie opiszę) . Zmieniałem lufę spowrotem na stock - to samo Lufa prec + systema energy - ten sam problem Kulki guardery 0,28 , 0,36 nieważne... Zasada jest jedna. Hu= 0 lot jest ok. Hu podkręcony zaczynają sie cyrki Dziękuję za podpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 17, 2013 Report Share Posted October 17, 2013 ta precka to nie precka, co nie zmienia faktu, że problem leży w gumie. Sprawdź, czy na stockowej gumie masz to samo, na stockowym dystanserze i już. Quote Link to post Share on other sites
ednar Posted October 22, 2013 Author Report Share Posted October 22, 2013 Nie tylko na stokowej... wkladałem już lufy od SVD, SR-ki i jakieś inne.. Gumki sprawdzone Guarder zielona, Systema Energy i jakieś stocki... ciągle to samo. Planuje pobawić się dystanserami... Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 Zmień kulki na G&G. Sam mam tą eSeLę, jednak bez tuningu mocowego. Jedynie lufa wymieniona na JBU 6.01 i gumka Systemy. Kulki 0.25 G&G lecą jak po sznurku na dystans 40 metrów (jak po sznurku nie jest w żaden sposób przesadzone). Quote Link to post Share on other sites
ednar Posted October 30, 2013 Author Report Share Posted October 30, 2013 Zmień kulki na G&G. Sam mam tą eSeLę, jednak bez tuningu mocowego. Jedynie lufa wymieniona na JBU 6.01 i gumka Systemy. Kulki 0.25 G&G lecą jak po sznurku na dystans 40 metrów (jak po sznurku nie jest w żaden sposób przesadzone). Dla mnie już późno trochę... Zmieniłem ostatnio komorę HU na CY, ze względu na to że ta od JG pozwalała lufie obracać się. Nie zmieniło to jednak toru lotu kulek. Zauważyłem też, że mam lekko uszkodzoną dyszę na samym końcu (pewnie jak mi mag nie podał kulek dobrze i dysza ścisnęła kulkę o komorę HU to nastąpiło uszkodzenie) Nie sądzę jednak że to wiele da... Przycinam dziś starą lufę od SVD na 500mm zobaczymy czy będą efekty Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 Przycięta lufa bez korony na pewno da efekty. jakie? sam zobaczysz. Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 Przycięta lufa bez korony na pewno da efekty. jakie? sam zobaczysz. Będzie "rozpylacz" :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
ednar Posted November 12, 2013 Author Report Share Posted November 12, 2013 Właśnie nie. Dziś skróciłem tego modify o 2cm i problem się rozwiązał... dziękuję za wszystkie podpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
ednar Posted November 17, 2013 Author Report Share Posted November 17, 2013 Jednak nie. Przycięcie lufy zrobiło jak mówiliście. Po dłuższym przystrzelaniu wyszło klocki. Wsadziłem jakiegoś stocka od M16 - 509mm długości i się uspokoiło... Pozostało tylko już jedno: Regulacja na linii dystansera i komory HU chyba... HU=0 kulki lecą dość ładnie jak na stocka, ale przede wszystkim prosto w torze swojego lotu HU podkręcone kuleczki zaczynają skręcać w lewo (regularnie) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Jaki masz dystanser ? Systeme zmień na coś twardszego bo ona jest za miękka na te fpsy. Idealny będzie fioletowy promyk albo niebieski madbull. Quote Link to post Share on other sites
lukesob Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 W mojej sl-8 od JG (530 fps) problemowi ukręciłem łeb na samym początku zakładając lufę km-head 509mm i komorę HU od Aresa, gumka zielona G&G. Muszę kupić tylko lunetę bo w pewnym momencie kulki lecą poza zasięgiem wzroku. Quote Link to post Share on other sites
kruchy1992113 Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 Jest ktoś kto używa krótkich magów do SL8? Mam pytanie, jakich ładownic do nich używacie? Zwykłych do magów od G36 czy inne?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts