Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Co wybrać?

Recommended Posts

Witam ;)

Dopiero zaczynam swoją przygodę z asg i zastanawiam się nad wyborem swojej pierwszej repliki. Po przeczytaniu kilku poradnikow wybrałem sobie dwie opcje:

1. Shotgun za ok. 100-150zl

2. Klasyczny karabin cm 28

Co według osób bardziej doświadczonych w tym sporcie powinienem wybrać jako pierwsze?

Dodam, że na strzelbe fundusze miałbym juz w najbliższym czasie a na karabin musiałbym jeszcze troche uzbierać.

Albo jeśli mamy się nie ograniczać tylko do wyboru shotgun lub AK to pomyślałbym nad G36 od GFC. Za pieniądze podobne albo nawet mniejsze niż za CM 028 dostajemy replikę lepszą (a przynajmniej niegorszą).

Jak bym ja obecnie stał przed takim wyborem to kupiłbym shotguna tylko w jednym przypadku - jeśli do marca nie mógłbym dozbierać forsy na AEGa. W zimę zazwyczaj jest mniej strzelanek niż od wiosny do jesieni więc dużo bym nie stracił, a po zimie wystartowałbym z względnie dobrym sprzętem.

W sumie nie chce sie ograniczać tylko do dwóch wyzej wymienionych pozycji. Jak polecicie coś lepszego to chetnie sprawdze ;). Nie chce wydawać na broń za dużo, bo dopiero zaczynam przygodę. Matka i dziewczyna bardzo sceptycznie podchodzą do kupowania sobie repliki za 400 zl :D

Dlatego za cały osprzęt nie chce wydawać więcej niz ok. 500 zl wliczajac okulary mundur...

Edited by Chaser

Mundur - 40zł (nawet taniej), kulasy (G&G, 0,25) - 40zł, gogle - 60zł (takie jak ja mam, a są i tańsze, dobre modele okularów czy gogli - trzeba tylko dobrać porządny model). Razem daje nam (góra) 140zł więc zostanie Ci 360zł, a Gieta o której pisałem kosztuje 370zł. Niewiele Ci zabraknie.

Witam wszystkich jako, że to mój pierwszy post.

Sam jestem nowy to zadam pytanie w temacie. Mp5 od galaxy by się nie nadało na start? Zawsze to koszt około 350-60zł więc autor trochę zaoszczędza. Z tego co tutaj czytam to w koszt repliki (elektrycznej) powinno się też doliczyć baterie + akumulator więc pewnie kolejne 150zł (nie trzeba ale na tych dołączanych do repliki podobno się nie poszaleje).

Edited by Cromprax

Witam wszystkich jako, że to mój pierwszy post.

Sam jestem nowy to zadam pytanie w temacie. Mp5 od galaxy by się nie nadało na start? Zawsze to koszt około 350-60zł więc autor trochę zaoszczędza. Z tego co tutaj czytam to w koszt repliki (elektrycznej) powinno się też doliczyć baterie + akumulator więc pewnie kolejne 150zł (nie trzeba ale na tych dołączanych do repliki podobno się nie poszaleje).

można kupić i mp5 galaxy, ale jeżeli masz budżet np. 500 zł, to lepiej wziąć RK.

akumulator i ładowarka z zestawu są okay na początek, wielu moich znajomych używa ich kilka lat. jak dobrze ładujesz, to są okay.

Jako iż nie mogę stworzyć własnego tematu-napiszę tu.

Ostatnio poszukiwałem w odchłaniach internetu asg.Na razie posiadam poczciwego Shotguna AGM.Znalazłem na tablicy 3 propozycje.

tą:

http://tablica.pl/oferta/karabin-asg-rk-02-caly-zestaw-ID3S0Xx.html#9e929f43fe;promoted

tą:

http://tablica.pl/of...html#b289c345bb

i tą:

http://tablica.pl/of...html#b289c345bb

Czy warto kupować takie uzywane?

Edited by rezek10

Tak. Ogólnie większość Aegów bazuje na standardowych gearboxach od v1 do v8 zależnie od kształtu repliki. Ponadto repliki nad którymi się zastanawiasz są jednymi z najpopularniejszych wśród maniaków, tak więc nie masz co się martwić o części zamienne i akcesoria.