Grinder Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Witam wszystkich bardzo serdecznie! Mając na uwadze to, że dopiero zaczynam swoją przygodę z ASG mam do was kilka pytań jako bardziej doświadczonych niż ja :icon_wink: Planuję zakup jednego z wielu tanich shotgunów (nie są za drogie a osiągi mają dość zadowalające). Proszę bardzo oto lista broni które mam na oku: 1: http://allegro.pl/ag...3651135121.html 2: http://allegro.pl/sh...3613491226.html 3: http://allegro.pl/ag...3634985919.html 4: http://allegro.pl/de...3637669137.html Który według was jest najlepszy? Jeżeli to możliwe moglibyście podać jego wady i zalety? Jeżeli znacie jakieś lepsze, tanie shotguny to dawajcie link śmiało :icon_wink: Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 (edited) Jedyny sensowny wybór to AGM003! Wersja short czy long według uznania. edytka: w 3 linkach masz właśnie tego AGMa. Ale cena 120zł to czysta abstrakcja za niego :) Normalnie idzie go kupić za chyba 60zł. Edited October 26, 2013 by durrr Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 O każdym jest osobny temat, wystarczy poczytać. od siebie dodam, że spas jest strasznie zabawkowy, waży chyba z 300 gramów. Quote Link to post Share on other sites
Grinder Posted October 26, 2013 Author Report Share Posted October 26, 2013 Jedyny sensowny wybór to AGM003! Wersja short czy long według uznania. edytka: w 3 linkach masz właśnie tego AGMa. Ale cena 120zł to czysta abstrakcja za niego :icon_smile: Normalnie idzie go kupić za chyba 60zł. Właśnie koledzy również doradzali AGMa (wersja long bardziej mi podchodzi ;) ). Nawet na Taiwangun razem z przesyłką (kurier pobraniowa) wyjdzie 80zł więc wiem, że akurat ten AGM który jest na alledrogo jest dużo droższy. O każdym jest osobny temat, wystarczy poczytać. od siebie dodam, że spas jest strasznie zabawkowy, waży chyba z 300 gramów. Właśnie patrzyłem na wagę tego "cuda" i gdybym takiego posiadał czułbym się z nim tak samo jak z Shotgunem kupionym za 20zł na bazarku więc AGM wydaje mi się jedynym rozsądnym wyborem :D Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 27, 2013 Report Share Posted October 27, 2013 Grinder, radzę kupować w sprawdzonym sklepie http://www.taiwangun.com/shotgun-long-003-agm ... :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
antekGT Posted October 27, 2013 Report Share Posted October 27, 2013 AGM jak na tanią replikę jest dobra ale nie wyobrażam sobie walczyć z nią w lesie. Poza tym to tania replika więc nie spodziewaj się REWELACJI. Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted October 27, 2013 Report Share Posted October 27, 2013 Mimo, ze tania, to dobra, szczególnie jeśli ktoś chce zacząć, a nie ma dużego budżetu. Quote Link to post Share on other sites
Chaser Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Podłącze się do pytania, zastanawiam się nad kupnem AGM 003, gdyż jest tani, lecz z drugiej strony boje się, że po tygodniu replika ta mi padnie, a ja jako laik nie dam rady jej naprawić. Więc kupować tanioche czy wysupłać (z bólem) troche kaski na sprzęt za ponad 100zł, już z gwarancją? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 rzeczywiście, sprzęt za 100 zł różni się od agma aż... ceną. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 100pln! Cóż za bajońskie sumy! Naprawdę myślisz że dołożenie 5 dyszek cokolwiek zmieni? :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Chaser Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 (edited) Będzie chociaż ta gwarancja, a że nie sram hajsem to nie chce wkładać w to dużo pieniędzy, gdyż nie wiadomo czy sie to człowiekowi spodoba. Zajawka na coś może łatwo zejść. Dla porównania taki agm z modelem M58A albo M56A. Jestem świeży w temacie więc jak gadam głupoty to mówcie bo sie nie znam :) Edited November 1, 2013 by Chaser Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Rekomendujemy 003 AGMa z jakiegoś powodu... Sam pluję sobie w brodę, że na pierwszych strzelankach byłem uzbrojony w M56AL, a nie 003L która może i nie wyglądała tak dobrze, i nie była tak spasowana, ale zasięgiem biła strzelbę za 200 złotych na głowę. Oczywiście replika ta w końcu się rozleci, ale jeśli będziesz ją szanował (odpada np. przysłowiowe "kopanie dołków") to będzie ci służyć do czasu gdy kupisz sobie lepszą replikę. A znasz się na szukajce? Moderator jak zawsze pomocny :> Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Chaser, AGM posłuży Ci dobrze i długo (jak na tę cenę), tylko nie używaj go jako maczugi ani laski... :maniak_jezyk2: To najlepsza replika jaką możesz kupić w budżecie <100.- zł :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 (edited) Póki gdzieś AGMem nie przywalisz albo Ci nie spadnie to nawet jak coś się zepsuje to będą to awarie, które naprawisz samemu w ciągu pół godziny. Edytuj: Pod warunkiem, że będziesz strzelał z maksymalnie odsuniętym czółenkiem przeładowania. Jeśli się strzela z nie do końca odsuniętym czółenkiem prawdopodobieństwo zerwania zaczepu cylindra jest znacznie większe. Edited November 2, 2013 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Chaser Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 To chyba wybór gnata dokonany ;) AGMik będzie idealny :D A co sądzicie o dokupieniu elektrycznego pistoletu jako broń boczną. Od razu dodam, że karabin odpada ;p Strzelba da (tak mi sie wydaje) więcej radochy (klik klak :3 ) a pistolecik da namiastke szybkostrzelności, lub na wszelki wypadek czy awarie. Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 (edited) Nie wiem czy jest sens kupować i strzelbę i tani pistolet elektryczny (około +200 zł), tani w porównaniu do replik aeg z niższej półki, w sumie za g36c z jg czy mp5k galaxy zapłacił byś około 300-350 zł. Edited November 3, 2013 by YodaSan Quote Link to post Share on other sites
Grinder Posted November 4, 2013 Author Report Share Posted November 4, 2013 (edited) MP5K od Galaxy można używać jako broń boczną (ze względu na rozmiary) i ma zadowalające osiągi (idealny na CQB). Oj odbiegłem od tematu....miało być o shotgun'ach :icon_wink: Zamówiłem swojego AGMa i powinienem go jutro mieć (05.11.13). W głównym temacie o AGM'ie (http://forum.wmasg.p...elba-mp003-agm/) coś oczywiście napiszę więc jak ktoś jest ciekaw zapraszam do czytania w ciągu najbliższych 3 dni :] Edited November 4, 2013 by Grinder Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts