mike2449 Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Witam otóż chciabym zwrócić się o pomoc. Chciałbym kupić jakąś replikę pistoletu. Nie ma ona służyć do strzelania ale głównie coś jak by na takie zbieractwo. Chciałbym także żeby się to ładnie prezentowało i niewyglądało na chiński badziew na kulki. Musi mieć także możliwość zamontowania wyposażenia (tłumików, laserów, laterek i takie tam) Mój budżet to góra 200 zł ale wolałbym za mniej. Za odpowiedzi z góry dziękuję Link to post Share on other sites
arend Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Cię proszę. Najlepsza rzecz na początek jaka może być: http://forum.wmasg.pl/topic/122641-poradnik-maniaka-dla-poczatkujacych/ Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Klamki, która nie wygląda jak zabawka DO 2 stów NIE KUPISZ. Link to post Share on other sites
mike2449 Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 (edited) A wieć może jakąś "pompkę" do której można podpiąć laser i takie tam rzeczy, możecie mi polecić lub coś taniego od czego można zacząć. Edited October 28, 2013 by mike2449 Link to post Share on other sites
Powała Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Co zacząć kolego, bo piszesz, że nie będziesz z tego strzelał... :icon_eek2: Link to post Share on other sites
mike2449 Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 Co zacząć kolego, bo piszesz, że nie będziesz z tego strzelał... :icon_eek2: Narazie nie ale jeśli uda się zebrać team to chyba zacznę Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Wszystko jest w poradniku który podlinkował Arend. Miłego czytania (tego wymaga regulamin). Link to post Share on other sites
mike2449 Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 Poradnik przeczytałem przed założeniem tematu ale chciałbym się dowiedzieć czy do strzelby 003 da się zamontować dodatki Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Da się - na izolkę lub na szynę RIS, ale musisz znaleźć pasującą szynę. Te od M47 DE pasują. Link to post Share on other sites
mike2449 Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 Dzięki Marek Marc gdybyś tylko mógł mi wysłać link do szyn byłbym bardzo wdzięczny. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 jak chcesz, to mogę podać link, a potem je za Ciebie zamówić. Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Nie podam bo nie ma ich (a przynajmniej ja nigdy nie widziałem) w sprzedaży. Znaczy są, ale trzeba kupić M47. Link to post Share on other sites
Errhile Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Albo na montaż do roweru. Albo szynę przykleić do repliki. Multum opcji jest. Tylko trzeba chcieć. Link to post Share on other sites
arend Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Albo szybciutko zajrzeć do komisu :icon_mrgreen: Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Mój brat używa otwartych przyrządów celowniczych od wiatrówki. Spełnia to swoje zadanie wyśmienicie. Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 (edited) No i sądząc po wymaganiach to jednak 003 nikomu nie zaimponujesz. Zwłaszcza jeśli przykleisz do niej latarkę, laser i kolimator na izolkę. Już rozsądniej będzie kupić coś wielkiego jak Desert Eagla Cymy. Pistolet mimo, że pokaźny to nie taki drogi, fajnie wygląda, mało zabawkowo a z drugiej strony długo nie znajdziesz do niego odpowiednio dużej kabury. Po kilku drobnych modyfikacjach jest świetnym rozpylaczem do CQB, małe fpsy bo poniżej 200, można na lipo 7,4V mieć giga rof a jak się okazuje zasięg i celność nie jest taka zła. Ma także szynę ris więc coś możesz sobie tam zamontować pod lufą. Edited October 29, 2013 by Fedajkin Link to post Share on other sites
mike2449 Posted October 29, 2013 Author Report Share Posted October 29, 2013 Dzięgi sprawdzę tego eagla Link to post Share on other sites
mike2449 Posted October 29, 2013 Author Report Share Posted October 29, 2013 Fajny ale co bym jescze do niego potrzebował (ochrona oczu, ładowarka, kulki itp.) prosze o linki Link to post Share on other sites
arend Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Powstrzymam się od komentowania ostatniego wpisu. Choć palce mnie świerzbią aby poruszyć i lenistwo i analfabetyzm i brak szacunku dla innych. Link to post Share on other sites
mike2449 Posted October 29, 2013 Author Report Share Posted October 29, 2013 Teamat do zamknięcia, a szczerze jescze nidy nie spotkałem się z takim traktowaniem na forum zielonych w temacie. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 same chamy i buraki, przyzwyczaj się od Nas. Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 (edited) Ojojoj... Ktoś tu się poczuł urażony bo mu linków nie podali? Biednie dzidzi. Potulać? Chłopie! Ile Ty masz lat? Jak więcej niż 10 to powinieneś sam rozkminić, że przyda się przeczytać poradnik dla początkujących (który jest, niemożliwe, podpięty w tym dziale). Z niego dowiedziałbyś się czego potrzebujesz (tak, ochrony oczu potrzebujesz, kulek też - w końcu kupujesz pistolet na kulki, a nie na powietrze). Mając taką wiedzę mógłbyś już zadać jakieś konretne pytanie (np. czy taka ochrona oczu jest dobra albo jakie kulki (wagowo i jakiej firmy) są najlepsze do danej repliki). Ale nie. Najlepiej siedzieć na rzyci i pytać, jeszcze bezczelnie oczekiwać linków. A może jeszcze mamy zamówić, zapłacić, odebrać, ubrać Ciebie w szpej i naładować replikę za Ciebie, co? Edited October 29, 2013 by MarekMac Link to post Share on other sites
mike2449 Posted October 29, 2013 Author Report Share Posted October 29, 2013 Rozumiem że podawanie linków zajmuje czas ale nie prosiłbym się o nie gdybym ich nawet nie szukał. Nie wszyscy oprócz adminów i weteranów to lenie. Po prostu nie znam się na sklepach i co oferują szukałem np. lufy precyzyjnej do eagla Cymy i nawet gdybym ją na oczy spotkał to nie wiedziałbym czy to ta i czy w ogóle do eagla jest coś takiego. Kulki co prawda to przesadziłem bo w poradniku to było ale ochrona oczu tam już nie ma polecanych modeli i firm. Link to post Share on other sites
arend Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 To nie szukaj, Po co sobie zadawać tyle trudu. Lepiej wymagać, i jeszcze się burzyć że na tacy nie podali. Link to post Share on other sites
mike2449 Posted October 29, 2013 Author Report Share Posted October 29, 2013 (edited) To nie szukaj, Po co sobie zadawać tyle trudu. Lepiej wymagać, i jeszcze się burzyć że na tacy nie podali. starałem się uprzejmie wytłumaczyć czemu poprosiłem o linki, przeprosiłem za kulki bo to było głupie rzeczywiście nie odpowiednie. Temat bardziej zmienił się w dyskusję na temat kultury więc kto poda mi jakąś dobrą i tanią ochronę oczu. Edited October 29, 2013 by mike2449 Link to post Share on other sites
Recommended Posts