Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Początek bardzo ważne.

Recommended Posts

Witam

Od 5 miesięcy wraz z paroma kolegami się strzelamy i doszliśmy do wniosku ze możnaby pójść jakoś dalej i tu jest pytanie dość "niestandardowe" czy my jako "swieża" ekipa mozemy zapisać się na jakiś milsim itp...? czy trzeba coś spełniać konkretnego?

Pozdrawiam. Czekam na odpowiedzi.

Zależy od imprezy. Podstawowe wymogi to najczęściej Replika+okulary/google czasem też mundur.

Jeżeli to macie, to nic nie stoi na przeszkodzie. Ja na pierwszą strzelanke wybrałem się na kaukaz i zostałem bardzo ciepło przywitany.

Pomimo żadnego doświadczenia czy wiedzy.

No nie jestem pewien czy na mil-sim wystarczy tylko replika, okularki i mundur. Akurat mil-sim jest specyficzną i bardzo wymagającą formą airsoftu, trzeba się do niego po prostu przygotować i mieć lepszy sprzęt (rozpadnięcie/rozprucie się etc. chińczyków jest niemało a wręcz wielce prawdopodobne). Co do reszty imprez wystarczy się dogadać z organizatorem, z doświadczenia wiem, że nie robią nikomu specjalnych problemów.

Sprzęt w przypadku mil-sim jest raczej kwestią osobną bo może być mil-sim 48h i może być taki na 4h.

Ale podstawy to nawigacja i komunikacja ;-)

P.S Jeśli chcecie iść na Mil-Sim z myślą o strzelaniu to się jeszcze zastanówcie :-)

Edited by MoreLike

Sprzęt w przypadku mil-sim jest raczej kwestią osobną bo może być mil-sim 48h i może być taki na 4h.

Ale podstawy to nawigacja i komunikacja ;-)

P.S Jeśli chcecie iść na Mil-Sim z myślą o strzelaniu to się jeszcze zastanówcie :-)

Chyba się już zastanowili ;) a co do tematu, cichutki kamracie :D najlepiej zadzwońcie do organizatora :) wszystko będzie jasne :D.

zastanowiliśmy się ;p wiadomo ze bez zastanawienia nie pisałem a nawigacja u nas to nie problem czujemy się w lesie itp jak "ryby w wodzie" :icon_biggrin: a sprzęt juz dużo wytrzymał i raczej wytrzyma chociaż replikę muszę kupić drugą,

To dzwońcie do organizatora ! :icon_biggrin:

Edited by JoHnnY:D

Cichy, nie zaczynałbym wejścia w duże ASG od Mil-simu, możesz nie wystrzelić przez całą imprezę ani jednej kulki... :icon_cry:

Chyba, że na starcie, tak na szczęście, w powietrze :icon_lol:. Chcą to niech spróbują :) na bank się dużo dowiedzą od "starych wyjadaczy" :D.

Edited by JoHnnY:D

Wszystko zależy od tego co kto rozumie przez "milsim". Jedno jest pewne, wpadając na milsim bez kontaktu z orgiem można "pocałować klamkę" i wrócić do domku zanim się impreza zacznie. Inna możliwość to "położenie" imprezy przez brak doświadczenia i znajomości tematu.

Proponuję żebyście zaczęli od większych strzelanek (nie milsimów) gdzie się bawi 20-30 albo i >50 osób skoro do tej pory bawiliście się tylko we własnym gronie.